Wki

Hur tejp och lera gips

De flesta väggar och tak i modern konstruktion är gjorda av skivor av gips, även känd som gipsskivor. Gips är ett gips-liknande substans förseglas mellan två ark av tunga papper och fäster på väggar eller tak med hjälp av speciella eller skruvar. Varje ark Gips har fasade kanter som gör att du kan täta skarven mellan skivorna, vilket gör dina väggar trevlig och smidig. I detta Google ska vi titta på de grundläggande tekniker som behövs för mudding ett rum som har drywalled. Processen sker i flera steg och kräver några speciella verktyg.

Steg

Hur tejp och lera gips. Kontrollera att gips är fäst på väggreglar korrekt.
Hur tejp och lera gips. Kontrollera att gips är fäst på väggreglar korrekt.

Prepping gips

 1. 1
  Kontrollera att gips är fäst på väggreglar korrekt.
  • Gips ska skruvas till alla väggreglar den täcker, var sjätte till åttonde inches. Helst bör det stödjas vid varje kant och var 12 inches i mitten av panelen i en vägg inramad 24 inches på mitten, vilket ger dig topp till botten 5 skruvar, i en mer vanlig vägg med dubbar på 16 tums center, kommer du har en rad med skruvar på varje sida plus två rader placerade 16 inches in från varje kant.
  • Gips skruvar måste vara korrekt försänkta. Investera i en disk-sänke avsedd för innerväggar applikationer. Detta verktyg fäster vid slutet av din borrmaskin och perfekt försänkare varje skruv du placerar.
  • Kör bladet på din spackel över skruvar att se till att ingen sticker ut. Ta bort, försänkning eller på annat sätt handla med några skruvar som sticker ut även lite. Du vill åt skruvarna till grop men inte river sönder papperet beläggning av gips.
  • Använd inte gips naglar om du har hängande Gips år som professionell. Chansen att en spik bockning, är bra att sätta din hammare genom gips eller helt enkelt en felaktig försänkning på spiken huvudet. Eller skruvar är mycket lättare att arbeta med, men du behöver en skruvdragare. Men om du hänger din egen gips, det är ett ganska säkert kort du har en!
  • Gips styrelser bör sammanträda fasade kanter endast och inte vara mer än 1/8 till 1/4 inches isär.
  • Om två bitar av kartong inte träffas på en avfasad kant du kan använda en mattkniv för att skära en grov fas hela vägen ner kanten om du har en stadig hand. Om inte, kommer du behöva justera sömmen så att skillnaden i tjocklek, placera huvuddelen av leran på den avfasade sidan.
  • Om din kommun kräver en besiktning innan mudding din Gips, schemalägga inspektionen.

Den första beläggningen

 1. 1
  Få rätt leran för jobbet. Du kan köpa en torr mix-tillsätt bara vatten, eller så kan du köpa färdigblandad lera. Den torra blandningen är billigare, och du kan göra så lite-eller så mycket som du behöver för dagens arbete. Den färdigblandade lera är redo att gå, men kostar lite mer, och kan vara mer än du behöver för ett visst jobb. Oavsett vilken väg du går, se till att du får tillräckligt med lera för ditt jobb. Som en grov uppskattning, siffran ca 800 kvm ft till en 5-liters hink med lera.
  • Det finns flera märken och kvaliteter av lera. Använd "all purpose" lera för din bas (första) päls som sittplats eller täcka bandet, och lätt lera för sista lagret. Du kan också använda det som kallas brun eller toppning lera, det är faktiskt beige och torkar till en mycket blek färg, och har en mer plastisk konsistens än vanlig lera. Det torkar jämnare, har mindre tendens att bubbla, och är avsedd för den slutliga täckfärg.
  • Om det finns en vattniga skikt ovanpå färdigblandade lera, blanda vid låg hastighet med en blandning paddla lite på din borrmaskin. Blanda tills vattnet blandas i och föreningen är slät.
 2. 2
  Hitta rätt typ av kniv (spackel). Plast knivar har en tendens att få grader på sina kanter över tiden, så kolla regelbundet för att se att de fortfarande har jämna kanter. Metal knivar kan rosta, så se till att rengöra dem väl i slutet av ditt arbetspass och torka dem ordentligt.
 3. 3
  Applicera det första skiktet av lera. Med hjälp av en 5-tums kniv, placera ett par inches av lera på bladet.
  • Tryck leran in i sömmen mellan drywall brädor.
  • Du behöver bara trycka tillräckligt hårt för att fylla fogen och lämna smidig lera på väggen. Den fasade kanten på ett blad av gips smalnar från cirka 2,5 inches till kanten, så du vill täcka hela sex inches av gips från kanten av avfasningen på ett ark till kanten av avfasningen på den andra.
  • Använd ett starkt ljus hålls i en vinkel för att bättre se den avfasade området som måste täckas.
  • När det breda bladen laddade med lera, är det bäst att placera den inlästa bladet vid en 45 ° vinkel mot väggen. När du ritar leran och bladet ner muren, skärper vinkel tills bladet och väggen är nästan parallella.
  • När alla sömmar är fyllda, göra en enda passage över de nyligen-mudded sektioner för att jämna ut föreningen.
  • Skrapa överskottet lera utanför kniven.
  • Fylla alla skruvhål med lera, och släta över ytan.
 4. 4
  Klipp papperet bandet till storlek. Skär den till längden av sömmen, med lite extra på varje ände.
  • Vissa människor rekommenderar blötläggning bandet i vattnet först. Även om detta kan göra det lite lättare att arbeta med det kraftigt ökar röran och tafatthet av bandet när det verkligen mudding.
  • Å andra sidan, kommer blötläggning bandet att hålla luftbubblor bildas under den, och spara dig besväret att behöva gå om och om igen med lera som kan leda till en ojämn färdig produkt.
 5. 5
  Applicera gemensamma band. Tryck in kassetten i det nyligen mudded väggen med händerna.
  • Se till mitten av bandet är så jämn som möjligt med sömmen mellan drywall brädor. Den är gropig i centrum, så det är lätt att hitta.
 6. 6
  Seat bandet. Starta halvvägs ner skarven, håll kniven i ungefär 25 ° vinkel och tryck på tejpen ordentligt i föreningen. Dra kniven längs sömmen i ett slag, utjämning bandet som du går.
  • Om ditt band börjar att buckla bara platta ut den med handen.
  • Upprepa detta steg från mitten, gå åt andra hållet. Gör detta för alla väggar och tak.
 7. 7
  Tejpa invändiga hörn. Wit den 5-tums kniv, fyll hörnet sömmen, och täcka 2 inches på vardera sidan av sömmen med lera.
  • Skär tejpen den fulla längden av hörnet. Vik den på mitten längs gropig mittlinjen
  • Tryck in papperet i hörnet, och sits med kniven.
  • Starta halvvägs leden, smidig ena sidan av veck, sedan den andra, den gör om proceduren på den andra halvan. Se till centrum täcks smidigt.
 8. 8
  Täck ytterhörn. Nail metall hörnet pärla till de yttre hörnen var 10 tum.
  • Använda 5-tums kniv, lägg på ett lager av lera längs ena sidan av pärlan, utjämning den i pärlan och gips. För att få rätt vinkel, placera en sida av bladet mot hörnet pärla, och den andra sidan av bladet mot gips. Jämna leran i ett enda slag. Upprepa proceduren på den andra sidan av vulsten.
 9. 9
  Linda upp för natten. Kontrollera att alla sömmar har gett ett skikt av lera och tejp, sedan rengöra dina verktyg, täcker din lera, och sparka den för natten.

Sand den första pälsen

 1. 1
  Sätt på en ansiktsmask varje gång du sand. Slipning kommer att sätta en hel del fint vitt pulver i luften, och det finns saker du inte vill att andas. Om du arbetar nära möbler eller kök, eller någon annan plats som du inte vill ha ett fint lager av sandigt damm kvardröjande, täta entréer eller utgångar till rummet med plastfilm. En lite prep arbete på detta kommer att spara en hel del sanering arbete senare.
 2. 2
  Se den första pälsen är torr. Fuktig lera kommer att ha en mörkare, gråaktig färg, medan torr lera ska vara vit.
 3. 3
  Sand lederna mycket försiktigt. Använda medel-grit sandpapper på en stolpe slipmaskin, jämna ut ojämna områden med mild, jämnt tryck. Du vill inte sand bandet, bara leran runt den.
  • Sand hörn med ett block slipmaskin eller hörn Sander.

Applicera nästa rockar

 1. 1
  Använd en 10-tums kniv för de efterföljande stegen. Applicera ett lager av föreningen till alla skarvar och alla skruvhuvuden.
  • Jämna med ett andra pass.
  • Målet för den andra pälsen är att fylla upp avfasning av gips så om du skulle ta din Gips kniv och placera kanten på sömmen vid en 90 ° vinkel, skulle du se några skillnader mellan leden och kniv.
 2. 2
  Feather kanterna igen om det behövs.
 3. 3
  Låt torka över natten.
 4. 4
  Upprepa slipningen processen. Den här gången använder ett fint slippapper, slipning tills slät.
 5. 5
  Se till att leran är torr. När klar, tillämpa den tredje päls, vilket gör kanterna så smidig och blandas in i väggen som möjligt.
  • Låt torka över natten.
  • Sand igen, att se till att alla ytor är släta och att leran sömlöst blandas in i gips.

Om Gips

 1. 1
  Lär dig mer om gips. Gips kommer i en mängd olika storlekar, typer och bredder.
  • Typiskt Väggarna täcks i 1/2 eller 5/8 tum tjock Gips ombord köpt i 4x8 eller 4x12 fot ark. Det finns också många olika specialprodukter på marknaden såsom "grön kartong", som är en vatten-resistent Gips med en grönbok om, används i hög luftfuktighet områden som badrum och kök, styrelser tak kallas "CV" kort som mer motståndskraftiga mot slapp, och blad som är större än standard för att täcka längre eller bredare ytor.
  • Tak och väggar är i allmänhet inför 1/2-tums gips ark. I tak du brukar använda "CV" rated eller brädor tak.
  • I vissa fall kan du bli tvungen att placera 5/8-tums gips på ditt tak eller ytterväggar, är 5/8-tums Gips brukar klassas som "Fire-rated" Gips och står upp för bränder längre än traditionella 1/2- tum Gips gör.
   • I vissa kommuner kan du dubbla din Gips i brandrisk, snarare än att köpa betydligt dyrare tjockare plåt.
  • Den tjockare 5/8-tums Gips är också användbar för ljudreduktion på grund av sin större massa. Inspelningsstudior gör ibland ett dubbelt lager av 5/8-tums gips.
  • Gips ska inte användas för badkar omger eller duschar. Den korrekta materialet skulle vara cementplattor med en 6 mil ångspärr liksom den korrekta R-värde av isolering bakom den. Var noga med att använda antingen mantel tejp (Venture, 3M, eller Tuck Tape) eller akustisk tätningsmedel på ångspärrsegenskaper lederna för att säkerställa en korrekt ångtätning. Sömmarna i cement ombord måste vara klar med en glasfiber mesh band som sedan täcks med en "inställning typ" fogmassa eller "tunna set" fästmassa.
  • Kontrollera din lokala planeringsavdelning och kommunala byggnormer för gips regler och bestämmelser i ditt område.
 2. 2
  Hantering gips. Gips ser tunn och lätt-tills du lyfter det! Det är en sak att hantera gips på marken-rörelse, styckning, och lyfta den. Det är en helt annan att fästa ett ark av gipsskivor i taket.
  • En Gips lyft kan göras med 2 x 4s spikas in i en T-form som är placerad under den torra väggen för att hålla den mot taket om du placerar ett par skruvar i panelen för att säkra den. Men om du installerar Gips på egen hand, eller inte tror att du har överkroppen styrka att manipulera gips, är en hiss väl värt att överväga att hyra.

Tips

 • Sken ett ljust över väggen, kommer det att visa någon ofullkomlighet.
 • Använd en butik vakuum för att städa upp, efter att ha fäst en slang för att ventilera utanför.
 • Ta den tid du behöver. Det tar 4:58 rockar för att få en perfekt finish, beroende på din erfarenhet, och varje skikt måste torka helt.
 • Håll sidan av badkaret rengöra genom ofta flytta lera utanför sidorna och hörnen mot mitten. Tunna lera torkar snabbt bilda bitar som kommer att orsaka strimmor.
 • Använd inte glasfiber tejp, det är för dyrt och lederna spricka lätt.
 • Tape vertikala fogar innan tejpning horisontella fogarna. Horisontella band lederna kommer att täcka ändarna av vertikala band.
 • När leran är torr, inte sand. Använd en ren spackel och bara skrapa bort klumpar och knölar.

Varningar

 • Låt inte torkad lera falla tillbaka i badkaret eller hink. Torkad lera förblir torr och kommer att införa gupp och problem i ditt arbete. Om du ser klumpar i din vägg lera, ta bort dem med fingrarna eller en murslev innan leran torkar, annars måste du sand bort dem och börja om.
 • Späd inte eller röra runt med leran blandningen. Du kan göra det, men det finns ingen anledning att i de allra flesta applikationer.
 • Innan det torkar leran är vattenlösligt, så ta bort dropp och stänk omedelbart. På mattan kan det fungera bättre att lämna leran torka och sedan ta bort det.
 • Använd endast plast, nät eller specialiserade band för sina specifika tillämpningar. De kan vara svårare att arbeta med och kan kräva tre, fyra eller fler skikt av lera. Om du gör insidan eller utsidan hörn, till exempel, är mesh band inte det bästa valet eftersom bandet inte är avsedd att vika. Om du är försiktig mudding, kan du använda mesh band på sömmar med två lager, men du kanske upptäcker att du spenderar mer tid att få en bra sista lagret.
 • Använd inte spackel. Mud är inte spackel, har den ingen "lim som" kvalitet.

Saker du behöver

 • För alla ändamål fogmassa
 • Papperstejp
 • 6 tums tejpning kniv
 • Corner kniv
 • Verktyget kniv
 • Mud bricka
 • Elektriska skruvdragare med gips försänkare fäste.
 • Linjal.
 • Svamp
 • Sand papper
 • Hand slipmaskin
 • Drop dukar
 • Ansiktsmasker