Wki

Hur ta hand om Uromastyx ödlor

Uromastyx ödlor (även känd som Spiny-tailed ödlor, Dabb ödlor och uros) är reptiler som lever ett brett sortiment som omfattar Nordafrika och Indien. De är utbredd, men är lite känd bland reptiler entusiaster. Här är hur man tar hand om dessa ödlor.

Steg

Hur ta hand om Uromastyx ödlor. Fråga dig själv några frågor.
Hur ta hand om Uromastyx ödlor. Fråga dig själv några frågor.
 1. 1
  Fråga dig själv några frågor: Innan få denna ödla, måste du ställa dig några frågor. Har jag tid, pengar och kunskap av att sköta om dessa ödlor? Kan jag göra dessa ödlor lycklig i en artificiell miljö? Vet jag vad jag ska göra med ödlan på semester? Om du säger nej till någon av dessa inte gå vidare med ditt köp av en Uromastyx. Uromastyx är inte på något sätt lätt att ta hand om. De kräver engagemang och hårt arbete. Om du kan uppfylla alla dessa, så läs vidare.
 2. 2
  Välj din Uromastyx: Det finns en hel del olika Uromastyx, men här är bara en snabb överblick av de mest populära (Det är bäst att du får en fångenskap exemplar som vildfångade cary parasiter, kommer inte äta, och är mycket missnöjda):
  • Egyptiska Uromastyx: Detta är den största Uromastyx, eftersom de kan få till tre meter i längd. Dessa stora ödlor är oftast färglösa, med mycket fina fjäll. De är kända för sina vänliga personligheter.
  • Mali Uromastyx: Mali är ett av de mest populära Uromastyx. De har ganska bra temperments, och har en ganska fantastisk svart kropp och neon gula mönster tillbaka som växer ljusare som blir varmare. Dessa uros får cirka 14-15 inches i längd.
  • Utsmyckade Uromastyx: Den vackraste av de ödlor som beskrivs här, dessa är de dyraste. De är också en av de mest populära, och de idrott en lysande färgskala. De ser väldigt lik den Ocellated Uromastyx, och deras enda funktion som skiljer dem är de förstorade, tandliknande skalor (denticulate skalor) vid mitten av raden till framför örat öppning.
 3. 3
  Ställ in din bur: Uromastyx kräver mycket utrymme och har några särskilda behov som kan vara svåra att uppfylla.
  • Inburning: Uromastyx sträcker sig från 12 inches (Utsmyckade Uromastyx) till två eller tre fot (egyptisk Uromastyx). De behöver stora burar. Du kan hålla en utsmyckad i ett 50 liters akvarium med en skärm topp som tål värme (dessa finns på de flesta djuraffärer). För större arter som den egyptiska, skulle det vara en bra idé att bygga egna burar, som att hitta en lämplig bur är mycket svårt.
  • Substrat: Den bästa underlaget, utan tvekan, tvättas play sand (se till att tvätta det mycket väl). Det är mycket billigare än den "Calci-sand" som är speciellt gjorda för ödlor, och du behöver inte oroa dig för ödlan kalciumintag medan de lever på playsand. Observera: Playsand kan orsaka impaktion i ödlor enligt 7 ". Lång (läs varningar för ytterligare info) För ungarna och växande ödlor skulle det vara bäst att använda tidningen Ett alternativ är fågelfrö, men du bör inte lägga mer än 1." Av substrat i, eftersom ödlan kommer flundra och kommer inte att kunna få köpa i smidig fågelfrö. Se till att solrosfrön är uteslutna eftersom dessa är vassa och kan skada din ödla internt. Sand emulerar bäst deras naturliga grävande livsmiljö, och det är bäst att sätta 5 "av saker i buren.
  • Uppvärmning och belysning: Du bör använda en värmelampa, keramiska lampa värmare, och en UV-ljus. Se till att ingen värmekälla kan komma i direkt kontakt med ödla. Brännskador är inte behandlingsbara och ibland dödliga. Den varma änden av tanken bör vara 120 grader F och den svala änden ska vara 80 grader F (under vintermånaderna detta bör sänkas lite, troligen omkring 100-110 grader eller mindre). Använd ett ljus som avger UV-A och UV-B (Läs noga). På natten bör alla lamporna släcks, och temperaturen bör sjunka till 65-70 grader F. Undertank värmedynor är inte det bästa värmekällan, eftersom de inte värma behållaren ordentligt. Placera temperaturgivare i båda ändar av akvariet, eller på alla fyra sidor om du har en fyrkantig behållare. (Läs varningar för mer info om uppvärmning och ljuskällor.)
  • Placering av objekt: Du bör placera din värmeanläggningar i ena änden, så att det finns en temperaturgradient. Detta sätt att ödlan kan välja vilken temperatur zon man vill vara i. Du behöver en "hide" i varje ände. Ett skinn är en liten bur eller täckt grop där ödlan kan göra själv hemma. För kyla end hudar, tegel fungerar väl. För varma änden hudar, uteplats blocket gör trevliga två level "condos" så att din ödla kan sola på ytan, och sedan njuta av lite skugga i hålor nedan. Du kanske också vill bädda stenar i sanden så att ödlan kan sitta på dem. Kom ihåg att begrava stenar hela vägen som Uromastyx s gillar att gräva. Om de kan gräva under sten de kan fastna under, eller ännu värre, krossas.
  • Luftfuktighet: I en hel del platser i världen, ökar luftfuktigheten till oacceptabla nivåer för Uromastyx. System som Central Air kommer avfukta luften, men om du inte har något av dessa system, bör en enkel avfuktare göra susen. Kom ihåg att placera temperatur och luftfuktighet givare i tanken. Placera inte vatten rätter i tanken, behöver Uromastyx inte stående vatten, och det kommer att höja din fuktighet. Fuktigheten bör vara från 10% till 40%.
 4. 4
  Mata din ödla ordentligt. Den bästa delen om Uros är att de äter mat som kan plockas upp från mataffären. Vuxen uros äter en blandning av mörka bladgrönsaker såsom bok-choy, och våren sallad mix. Kom ihåg att ta ut den mörka grejer på våren sallad. Mata inte Uros romain eller isbergssallad! Sallat har mycket lågt näringsvärde. Strö Tortoise damm på mat för att komplettera den, och blanda i ett stänk av unga leguan pellets. Mata en gång om dagen i en liten skål (kom ihåg att skölja ut det). Hatchlings kräver en högre dos av protein än vuxna, så mata dem en liten mängd av syrsor varje vecka. Om du har en vildfångad ödla som inte äter, kommer du att behöva en veterinär för att tvångsmata den (inte riktigt lika brutalt som det låter).
 5. 5
  Håll buren ren. Om din ödla använder toaletten, sedan städa upp det genom att ösa bajs och omgivningen med ett maskor scooper eller pappershandduk. Ändra sanden helt varje eller varannan vecka. Din ödla bör inte kissa, eftersom det bara gör det när extremt rädd. Detta utarmar sina naturliga förråd av vatten, och kan leda till uttorkning.
 6. 6
  Hantera. Den Uro kan hållas. När du hanterar din ödla, är det en bra idé att bära lätta handskar. Uromastyx har taggiga svansar och vassa klor, och de kommer att rusa vanvettigt upp din arm om rädd, lämnar repor. Se till att fötterna alltid vidrör en mestadels jämn yta, annars kommer de att gripas av panik. När du plockar upp dem ur deras bur, försöka knuffa ödla på handen. Griper runt mitten kommer att skrämma ödlan och få den att urinera, tömma sina förråd av vatten. Gör en "löpband" med händerna om de börjar krypa. De biter sällan, och de har inte tänder så du bör inte oroa sig alltför mycket.
 7. 7
  (OBS # 2... De har tänder och deras bett gör ont. Egyptierna trots att de är mycket lugn och inte bli stressad lätt kan vara mycket farligt när du gör dem galna. Komma piskas av sin svans gör man blöder och en bit kommer troligen hamna i sömmarna. Dessa herps levde och frodades i ett experiment fylld med lejon och flera andra stora rovdjur. Om du verkligen vill lära dig så mycket du kan om Uromastyx gå till http://www.deerfernfarms. com /
 8. 8
  Jag försöker inte att förolämpa och eller förringa den ursprungliga författaren av detta försöker bara informera och eventuellt sparar du en resa till E. R.
 9. 9
  Oavsett finns det en hel del nyttig information här,

Tips

 • Om du är biten (det händer mycket sällan), tvätta skadan och stoppa blödningen om det finns någon, om du är nervös eller orolig kan du rådfråga din läkare om en stelkrampsspruta.
 • Uromastyx kommer inte släppa sina svansar. Trots detta bör du inte hålla dem i deras svansar.
 • När din uro defecates, kanske du ser en klump av vitt material kommer ut. Få inte panik. Detta är en klump av svårsmält material som din ödla har rensas från sin kropp.
 • Vita kristaller runt näsan är inget att oroa sig för. De är ett tecken på att ödlan är dränerats sin kropp av giftiga ämnen. Dessa kan tas bort med en mild torka.

Varningar

 • Använd inte värme stenar, eller värme sten som värmare. De är dåligt gjort, och har en historia av att bränna ödlor.
 • Playsand dock trevligt ser, kan orsaka impaktion i ödlor enligt 7 "i längd. Impaktion orsakas av en ansamling av osmältbara partiklar i tarmen. Detta kommer att leda till döden.
 • Lamporna ska inte kunna röra ödla. Brännskador är smärtsamt, inte behandlingsbara, och kan leda till döden.
 • Du måste få en UV-A och UV-B-lampan. Förvara inte denna lampa mer än 30 "bort från ödlan, som UV-strålar är relativt svag. Läs noga.
 • Vissa kanske inte håller om att ha en uppvärmning rock... Vissa säger att det bränner deras groda-liknande magen... Andra hävdar att grodor och ödlor är helt annorlunda och när din ödla är för varmt det kommer helt enkelt att flytta. Burns led av en uppvärmd sten kan vara myt. Men de har bara värme sensorer på ryggen.

Saker du behöver

 • Värme lampa och lampa (tillgänglig från djuraffärer)
 • Full Spectrum UV-ljus
 • Fångenskap ödla
 • Stor bur med mesh topp
 • Substrat (Play sand är bra för vuxna uro s)
 • Grönsaker
 • Termometer
 • Stenar, uteplats block, tegel, etc.
 • Skålen för livsmedel