Wki

Hur ta hand om sniglar

Vi tänker på sniglar som slemmiga grova saker, men egentligen är de gör underbara husdjur. Sniglar är lättskötta och de är bra för äldre barn. Yngre barn kan av misstag squash skvätten vill hålla det, eller de kanske glömmer att ta hand om skvätten.

Steg

Hur ta hand om sniglar. Håll dina sniglar i ett akvarium eller i en stor Critter djurhållaren med en mycket golvyta.
Hur ta hand om sniglar. Håll dina sniglar i ett akvarium eller i en stor Critter djurhållaren med en mycket golvyta.
 1. 1
  Håll dina sniglar i ett akvarium eller i en stor Critter djurhållaren med en mycket golvyta.
 2. 2
  Tillsätt substrat. För substrat du kan använda smuts (2 inches djup) från bakgården eller säng en Beast, Eco Earth etc., från din lokala djuraffär. Om du använder något som inte är från en djuraffär, exempelvis något från din bakgård, sterilisera den först (lägg dem i mikron i en minut) för att bli av med skadedjur etc.
 3. 3
  Lägg löv, pinnar och stenar för att göra din snigel känna sig hemma. Kom bara ihåg att byta ut dem ofta nog, eftersom de kan locka skadedjur i det långa loppet.
 4. 4
  Använd en sprayflaska med våren eller de-klorerat vatten, imma tanken en gång eller två gånger om dagen. Sniglar gillar tanken fuktig, inte blöt, så att inte överdriva imma.
 5. 5
  Mata din slug grönsaker och frukter. Exempel är: olika sorters sallad, gurka, cikoria, äpplen... Prova ett par saker att se vad din snigel gillar mest. Vissa är kinkiga. Inte ge dem sällskapsdjur för andra husdjur, något torr, salt eller socker. Din snigel kan överleva äter spagetti eller en liten bit av kakan, men det är definitivt inte hälsosamt för djuret. Dessa livsmedel suga upp vatten, vilket är farligt för snigel och kommer att döda det om det äter för mycket av dem. Som en enkel regel: om maten gör dig det minsta törstig när man äter det, är det inte lämpligt för ditt husdjur skogssnigel.
 6. 6
  Byt jorden varje vecka och ta bort gamla matbitar dagligen. En vatten skålen behövs inte, om du bestämmer dig för att få en se till att vattnet är grunt så att pluggen inte kommer att drunkna.

Varningar

 • Det är avskräckt för familjer med små eller medel-åldern barn att hålla sniglar utan strikt övervakning. Detta är på grund av farorna med barnen smittas av Angiostrongylus infektioner hos människor. Vänligen gå till:
 • Aldrig hålla din snigel i direkt solljus. Också, aldrig täcka hålen med chefen för slug. De är sina andningshål.
 • Var försiktig när du hanterar din snigel och inte hålla din snigel med amfibier som de kan äta din snigel.
 • Tvätta alltid händerna innan du plockar upp snigel! Det kan vara saker som salt på dem som kan vara skadliga för det.
 • http://www.cdc.gov/ncidod/dpd/parasites/angiostrongylus/factsht_angiostrongylus.htm. Ron Hines DVM PhD

Saker du behöver

 • Ett akvarium eller en STOR critter djurhållaren med mycket golvyta, planteras, sprayflaska, vår eller kranvatten de-klorerade, jord.