Wki

Hur ta hand om ett husdjur gris

Grisar är mycket renare än folk tror och de gör super husdjur. De är mycket intelligenta och kan bli väldigt lydig. De kan vara rumsren och koppel tränade precis som hundar, men de har unika vårdbehov som du bör vara beredd på.

Steg

Hur ta hand om ett husdjur gris. Kontrollera lokala föreskrifter för att se till att hålla en gris är lagligt i ditt närområde.
Hur ta hand om ett husdjur gris. Kontrollera lokala föreskrifter för att se till att hålla en gris är lagligt i ditt närområde.
 1. 1
  Kontrollera lokala föreskrifter för att se till att hålla en gris är lagligt i ditt närområde.
 2. 2
  Var säker på att du har möjlighet att hålla en gris frisk och lycklig.
  • Grisar är mycket sociala, så du behöver för att kunna spendera tid att interagera med grisen, och du måste kunna hävda dig själv som ledare (ungefär som med hundar) eller annat du kommer att sluta med en bortskämd, påträngande och möjligen aggressiv gris, vilket kan vara farligt för barn. Tänk att få två grisar så att de kan hålla varandra sällskap, liksom.
  • Tänk på att grisar är väldigt smarta och nyfikna. När de lär sig hur man gör något (dra upp mattan, öppna stängslet dörren, och så vidare) att de inte kommer att glömma, och du måste ligga steget före dem. De kan också vara väldigt luriga, inte olikt ett litet barn som ska försöka manipulera dig att få sin vilja igenom. Det är viktigt att hålla dem upptagna och stimuleras, annars kan de bli destruktiva när uttråkad.
  • Grisar ska ha ett område utanför där de kan utöva sin böka instinkt.
  • Tänk livslängden på en gris och de tillhörande kostnaderna. Grisar kan leva upp till 20 år, och de kommer att behöva mat, regelbundna vaccinationer, och hov och lubb Trims, förutom att vara kastrerade och kastrerade. Om du flyttar, kommer du att kunna ta grisen med dig?
 3. 3
  Anta eller köpa en gris från en seriös uppfödare. En smågris från en djuraffär eller gård kan tyckas gulligt, men det kan också förvandlas till en osund och unsocialized mardröm. Besök uppfödarens anläggning och be att få se föräldrarna till den blivande Nasse (far och mor) så att du kan bedöma deras temperament och vet vad som väntar med er.
 4. 4
  Älska din gris. Grisar, liksom de flesta djur, njut av samspelet med sin "person" och det är inte ovanligt att se en gris liggande på en mage kittling.
 5. 5
  Se till att de har tillgång till en wallow att säkerställa en korrekt reglering av kroppstemperatur, särskilt vid varmt väder eftersom de inte svettas och detta är det enda sättet att de kan stanna cool.
 6. 6
  Var försiktig med frigående metoden eftersom de "root" och kan förvandla en ganska stor yta i en plöjd åker på nolltid.
 7. 7
  Var säker på att de får tillgång till rikligt bete och matas en varierad och tillfredsställande kost då problemet med att böka kan minskas.
 8. 8
  Låt en varierad kost. De kommer att njuta av en mängd olika frukter och grönsaker. Mata aldrig din gris gris foder avsett för ett slaktsvin eller annan tamboskap.
 9. 9
  Se till att de har sina egna torr och skyddad sovande plats där de kan njuta av hö som deras sängar. Smågrisar gräver in i en djup kull av hö för att hålla värmen. En vuxen gris blir nöjd med träspån (ej sågspån).

Tips

 • Jag har inte försökt lära mer än detta, men jag tror att med tålamod och positiv belöning mycket mer skulle vara möjligt.
 • Lär honom att svara på hans namn och enkla kommandon som "nej" och "ute" är lättlärd.
 • Försök att komma ihåg att det kan vara svårt för en gris att titta upp på grund av konformation av halsen så ha detta i åtanke om du förväntar honom att titta på, eller se något.
 • Lär din gris som du skulle din hund.

Varningar

 • Grisar får ofta ensam och behöver en gris för att hålla företaget, kanske du tror att du är tillräckligt, men ibland är du inte.
 • Det skulle vara mycket snällare att hålla två grisar än bara en. Livet sällan tillåter oss att vara ständiga följeslagare till våra husdjur och ensamhet är en ovänlig öde.
 • En smågris är en charmig och liten sak men en vuxen gris kan vara enorma och inte hanteras förnuftigt kan bli aggressiva och därför farligt.
 • Undvik att starta ett system av omsorg för Nasse som är omöjligt att fortsätta för vuxna svin. Det blir svårt för honom att förstå varför saker och ting måste förändras.
 • Kom ihåg att suggor lätt kan producera smågrisar i tonåren per kull så se till att du har två av samma kön eller att en pojke har blivit kastrerad. Det rekommenderas inte att kastrera en hane svin som är äldre än en vecka eller två.
 • Utan ordentlig vård din gris kan vara mycket farligt, särskilt om de hanteras fel eller missbrukas tillsammans med eventuella DJUR