Wki

Hur ta hand om en majs orm

I den här artikeln får du lära dig att ta hand om majs ormar. Corn ormar är hemma i Europa och Mexiko. De gör stora husdjur för människor i alla åldrar. De är fogliga, härdig, attraktiv, och är lätta att ta hand om.

Steg

Hur ta hand om en majs orm. Corn ormar blir mer och mer lätt att få.
Hur ta hand om en majs orm. Corn ormar blir mer och mer lätt att få.

Livsmiljön

 1. 1
  Kapsling: du kommer att behöva en tank eller vivarium beroende på åldern på din orm. En yngre orm, upp till cirka två meter i längd kommer inte att göra bra i ett stort vivarium som stora utrymmen skrämma dem. Du bör börja ditt husdjur ut i en mindre tank som en levande värld Faunarium eller liknande produkt. Omkring 16 inches är lång ideal. För en stor orm, bör terrariet vara cirka 30-50 inches lång men det är inte riktig gräns för storlek, se bara till att det är tillräckligt stor.
 2. 2
  Uppvärmning: Ge en värme matta som täcker ca 1/3 av tanken golvet. Värmen matta kan termostatstyrd om du vill men detta är inte nödvändigt, så länge som det finns en temperaturgradient över vivarium (mycket lätt att uppnå om man bara placera mattan över en sida) och termostater är mycket dyra. Emellertid bör det noteras att många kommersiellt tillgängliga värmedynor utformade för reptiler skapar temperaturer farligt höga för majs ormar. Reglering av temperaturen uppmuntras. Corn ormar är nattaktiva och använda värme från marken, inte värmen från solen så värmelampor är inte lämpliga. Heta stenar är aldrig lämpligt för alla husdjur som de ger en lokal värmekälla som är för varm. En kall orm kan krypa runt det, allvarligt bränna sig.
 3. 3
  Gömställen: Du bör ge några platser för dig orm att gömma sig i att känna sig trygga. Du bör ge ett gömställe i den varma sidan, ett gömställe i mitten och ett gömställe i den svala sidan. Döljer kan vara allt från butik-köpte ettor till Lego. Vara kreativ här men se till att material är icke-toxiska.
 4. 4
  Substrat: Det finns många, många olika golvbeläggning kommersiellt tillgängliga för majs ormar men ni bästa alternativen är asp chips och tidningar. Tidningen är bäst eftersom det är mycket absorberande och lätt att byta. Medan praktiskt, är tidningen inte mycket estetiskt tilltalande. Om du vill ha en dekorativ substrat, använder asp. Använd inte ceder spån i en orm livsmiljö.
 5. 5
  Vatten: Du bör ge en skål med vatten för din orm, tillräckligt stor för att suga om det så önskar. Byt vatten två gånger i veckan. Skålen kan vara på antingen kall eller varm sida. Var medveten om att en skål på den varma sidan kommer att öka luftfuktigheten.
 6. 6
  Sammanboende: Inte hålla ett par av majs ormar tillsammans. De är en ensam art. Att hålla två ormar tillsammans kan öka sin stress. Corn ormar i fångenskap (särskilt ungarna) har känt ibland att äta varandra, med båda inblandade ormar dör. Det enda undantaget är en avelspar. Om du vill odla, kontrollera att din kvinnliga är 300g, 3 m lång och 3 år gamla (333 regeln) och konsultera en bra bok. Inte sambo inte din avelspar tills du vet att de och du är redo. Inavel är bäst undvikas.

Skaffa en majs orm

 1. 1
  Corn ormar blir mer och mer lätt att få. Aldrig fånga en vild majs orm. Wild Ones inte justera väl till fångenskap och har en låg överlevnad. Uppfödda i fångenskap och kära har varit i fångenskap i många generationer och har blivit väldigt tama. Hitta en bra uppfödare, antingen genom ett forum eller annan källa. Djuraffärer är inte bra eftersom du inte kan vara säker på om ormen kommer från en känd källa. När du har din orm, lämna det en 5 dagar innan utfodring eller hanterar det så det kan bosätta sig i.
 2. 2
  Föda: baby majs ormar startas på pinkie storlek möss och fortsätta uppför storlekar: pinkie möss, fuzzy möss, små möss (trattar), medium möss (avvanda), stora möss (vuxen) och extra stor (jumbo vuxna) som de växa. Här är en ungefärlig vägledning om vad man ska mata en orm: orm: 4-15g Mus: Pinkie, Snake: 16-30g Mus: Pinkie X2, orm: 30-50g: Fuzzy, Snake: 51-90g Mus: Hopper / Small; Snake: 90-170g Mus: avvanda / medium; Snake: 170-400g Mus: Vuxen / large, Snake: 400g + mus: jumbo vuxen / stor. Observera att namnen varierar regionalt. De snedstreck i storleksguide arbete så här: Europeiskt Engelska / brittisk engelska. Det är bäst att mata din orm på frysta / tinade möss, eftersom de inte kommer att skada det och det är mycket mer human. Du kan också hålla frysta möss längre eftersom de inte kommer att växa eller dö. Att mata, hålla byten i pincetten och vicka den framför din orm. Det kommer att slå och möjligen ihop sig sedan svälja det är mat helt. Mata inte på löst underlag eftersom detta kan orsaka en dödlig gut blocket om substratet rötas. Utfodring din orm ut ur den tank är en enkel lösning på detta, och det innebär också att ormen inte associera utfodring med sin tank.
 3. 3
  Hantering: Välj din orm upp genom mitten av kroppen och stödja den med båda händerna. När du håller din orm, håll den borta från ansiktet. Pet det på det sätt skalorna går, annars kan lossna. Hantera inte en orm när den har ätit i 48 timmar. Tvätta händerna före och efter hantering din orm. Om det kämpar, inte sätta tillbaka den men framhärda eller det kommer aldrig att lära sig att vara vänlig.
 4. 4
  Sprider: När din orm ögon glas över är det dags för den att kasta. Din orm inte bör hanteras på detta stadium, eftersom de förmodligen kommer att tillgripa självförsvar, vänta tills efter skjulet. För att hjälpa din orm skjul sätta en sten i sin bur för att gnida sig mot. Fuktiga pappershanddukar är användbara. Även vatten skålen bör vara på den kalla sidan för det mesta, bör du lägga den på den varma sidan när din orm är i pre-skjul. Mist 2-3 gånger dagligen i denna tid också. Efter några dagar kommer din orm ögon återgå till det normala och ett par dagar efter att boden kommer att hända. Du kanske vill mäta och laminat skjulet som ett rekord.
 5. 5
  Hålla din orm lycklig i sitt hem. Snake spillning är inte särskilt stor så bur rengöring behöver inte hända ofta. Det kommer att behöva rengöras ungefär var 3 eller så veckor men ösa ut färskt bajs där så är möjligt. Mata din orm varje vecka och ge det ett miljöombyte då och då, och det kommer att vara lycklig i sitt nya hem.

Tips

 • Belysning är onödigt för liktornar, eftersom de inte använder UV för att syntetisera vitamin D3.
 • Om det någonsin några hälsoproblem med din majs orm gå till en Herpetological / exotisk veterinär omedelbart.
 • Lägg en blöt pappershandduk i ormens bur under avgivande hjälpa, eller köpa lite mossa som du kan göra fuktig när han försöker kasta.
 • Köp en sprayflaska för att spruta vatten i dina ormar med när de kommer fram till ett skjul. Det kommer att bidra till att öka luftfuktigheten.
 • Bråka inte med din orm i färd med att kasta det kommer att göra din orm stressen.

Varningar

 • Vissa människor kommer att råda att utfodra din majs orm mer eller oftare kommer få det att växa snabbare. Även sant, kommer detta troligen leda din orm att dö 25% -75% tidigare.
 • När en orm vibrerar det är svansen och positionerar sig i ett "S" form, är det upprörd och kan strejka.
 • Inte fånga en majs orm i naturen.
 • Om din orm andas genom sin mun eller hängande upp och ner från väggen, kan det ha andningsproblem!
 • Om du inte kan hitta din majs orm, titta under substratet. Liktornar är burrowers.
 • Var försiktig! Reptil bark kan vara dödligt vid förtäring.
 • Håll din orm borta från andra husdjur som hundar så det inte kommer att bli aggressiv!