Wki

Hur ta hand om Afrikanska jätte mark sniglar


Giant afrikanska mark sniglar är infödda till Östafrika. De växer till 25cm / 10 "i längd. I länder där de kan vara juridiskt hålls, kan de göra bra husdjur, eftersom de är relativt lågt underhåll och fascinerande att titta på.

Steg

Hur ta hand om Afrikanska jätte mark sniglar. Håll din snigel i ett väl ventilerat glas eller plast tank.
Hur ta hand om Afrikanska jätte mark sniglar. Håll din snigel i ett väl ventilerat glas eller plast tank.
 1. 1
  Håll din snigel i ett väl ventilerat glas eller plast tank. Se till att det finns ett säkert lock. En snigel behöver en tank ca 40 cm × 25 cm × 25 cm / 16 "x 10" x 10 ".
 2. 2
  Montera en värme matta med en termostat och termometer på baksidan av tanken att kontrollera temperaturen hålls vid ca 25 º C / 77 º F.
  • Placera en termostat givare över värmekällan.
 3. 3
  Linje golvet med ett tjockt lager av substrat. Använd vanligt matjord från en trädgård center snarare än kompost som kan innehålla tillsatta gödselmedel skadliga för sniglar, och undvika kokos eller bark som kan hålla formen. Använd inte matjord du har samlat själv, då detta kan vara förorenade med bekämpningsmedel och konstgödsel, samt ett antal bakterier och patogener.
 4. 4
  Spraya tanken varannan dag med varmt vatten för att upprätthålla nivån på fuktigheten vid 60-70%. Detta kan kontrolleras med en hygrometer.
 5. 5
  Hanteras varsamt.
  • Sniglar bör plockas försiktigt genom sina skal. Det är bäst att plocka dem från golvet snarare än när de sitter fast tätt till glaset.
  • Sniglar har inget emot att bli hanterade men se till att dina händer är rena och fuktiga, som svett eller kemikalier lätt absorberas av din snigel, och kan vara skadligt.
 6. 6
  Mata din jätte snigel bladgrönsaker varje dag såsom sallad, kål och spenat. Alla grönsaker bör tvättas för att avlägsna alla spår av kemikalier. Ta bort all mat som inte har ätit inom en dag.
  • Snäckor behöver kalcium. Ge en bläckfisk ben för en enkel källa till kalcium för snigeln.
  • De kommer att behöva en grund skål med färskt vatten, men kan drunkna om den är djupare än några millimeter.
 7. 7
  Rengör tanken av snigel spår och ändra underlaget varje vecka. Tvätta tanken endast med varmt vatten som rengöringsmedel kan vara skadligt.
 8. 8
  Håll din snigel frisk. Din snigel bör ha några hälsoproblem om de förvaras i rätt förhållanden. Det är avgörande att den inte utsätts för kemikalier i hemmet. Om miljön är för varm, kall eller torr, kommer din snigel dölja och blir inaktiva, och ett membran kan bildas över öppningen av skalet. En frisk snigel har en ren, obrutet skal, och inga ovanliga knölar eller fläckar på sin kropp.

Tips

 • De flesta sniglar gillar att krypa innan lägga sina ägg, så det är nödvändigt att noggrant kontrollera sin tank för ägg minst var 3 dagar. Om du inte vill att äggen kläcks, då de måste tas om hand på ett ansvarsfullt sätt, helt enkelt kasta bort dem är olagligt. Det rekommenderas att du fryser alla ägg för 48 timmar innan du kasserar dem.
 • Sniglar kan fortsätta att lägga ägg i upp till flera år efter en enda parning.
 • GALS är hermafroditer, vilket innebär att de har både manliga och kvinnliga fortplantningsorgan och kan befrukta varandra - vilket kan leda till upp till 300 ägg som läggs i taget av varje snigel.
 • Om du missar några ägg och de därpå kläcks, måste någon ung därefter försiktigt flyttas till en säker behållare bort från de vuxna sniglar, som lätt kunde krossa dem. Unga sniglar är för små för att hantera och istället bör överlåtas krypa på ett salladsblad som sedan kan flyttas till en lämplig storlek tank. Vatten skålar bör inte ges till unga sniglar, eftersom de lätt kan drunkna.

Varningar

 • Mata inte sallat snigel isberget eftersom det inte innehåller tillräckligt med näringsämnen och näring.
 • När plocka upp snigeln med sitt skal, se till att du inte skadar den. Om det inte släpper, lämna snigel där det är.
 • Lämna inte möglig mat i tanken.
 • Håll tanken borta från direkt solljus, värmeelement, drag och kemikalier såsom flyga spray.
 • Släpp aldrig någon typ av exotiska djur i den lokala vilda populationen. Söka hjälp från din lokala Animal Sanctuary.
 • Se alltid till att, om du vill döda dem, göra det i sömnen. Det är mindre smärtsamt.

CFIA. Se USDA dokument på gigantiska afrikanska sniglar.

 • Kontrollera lokala föreskrifter innan de har fått denna snigel som husdjur. Giant afrikanska mark sniglar är olagliga i Europa och Kanada. Kontakta din lokala jordbruk tjänstemän eller USDA om du har en, eller se dem som erbjuds till försäljning i Europa. I Kanada, kontakta