Wki

Hur ska börja ridning

När du först börjar rida, kan det bli mycket spännande, men också väldigt nervöst. Läs vidare för att lära dig allt du behöver veta.

Steg

Hur ska börja ridning. Ta ridlektioner från en behörig lärare.
Hur ska börja ridning. Ta ridlektioner från en behörig lärare.
 1. 1
  Ta ridlektioner från en behörig lärare. Börja med lada sysslor på en kvalitet stabilt först, om det finns en i närheten, för att bekanta sig med hästar och att vänja sig vid att vara runt dem. Många stall är glada att ha en volontär. I gengäld kan de låta dig rida sina hästar, och du kommer att bli bekant med hästarna, deras temperament, och kroppsspråk.
 2. 2
  Följ instruktörens ledning, och lära sig om alla aspekter av horsemanship, från att sätta please på hästen, rengöring och förvaring av klibbighet när resan är över.
 3. 3
  Lär dig att korrekt hästen. Detta är viktigt både i "bonding" med en häst, om du har turen att rida samma man regelbundet, och även ger dig en chans att se hästen över för problem eller skador före och efter en åktur.
 4. 4
  Foder och vatten hästen om du har möjlighet, återigen cementera en obligation med djuret, tjäna sitt förtroende, och lära sig att lita på det, liksom. Många människor blir förvånade, när de befinner sig "på nära håll, och personliga," med en häst, med hur stor och mäktig de verkligen är.
 5. 5
  Lär dig de olika stegen för en början rider. Faktisk ridning innebär mer än "hoppande upp" på hästens rygg och galopperar iväg i solnedgången. Nedan är en checklista för att förbereda för en åktur.
  • Ta din please ur sadelkammaren, ta det över för att se till att den är ren och i gott skick, med några hål eller revor i lädret. Ställ ner den, helst på en skena, sadel rack, eller stå. Se till att den inte är i vägen för andra ryttare.
  • Fånga eller ring din häst, och sätta på grimman. Detta är läder eller nylon sele som går över hästens huvud, och du kommer att vilja spänna fast den tätt nog så att den inte glider, men inte tillräckligt stram för att vara obehagligt för hästen. Se till att det är helt på hästens huvud, många en förrymd häst kunde ha undvikits om de hade helt enkelt sett till att grimman var på helt.
 6. 6
  Leda hästen in i ladan och bifoga sliprar till metallringen på grimman nära hästens mun. Om det finns två ringar, bör de tvärgående banden fästs i metall öglor på sidorna, närmast till hästens mun.
  • Använd curry kam, dandy (hård) pensel och kropp (mjuk) borste, i den ordningen. Den curry kam bör användas på halsen, kroppen, och ungefär halvvägs ner på hästens ben, och likaså för hård borste. Kroppen borsten är den enda borste som ska användas ända ned till hästens hovar. Borsta inte hästens ansikte, använd en handduk eller en borsthandske på detta område. Plocka upp hästens hovar och använda en hovkrats att rensa ut smuts och lera om de verkar vara smutsig. Plocka upp dem från sidan, aldrig stå direkt bakom eller framför en hästs ben, av säkerhetsskäl.
  • Stående på hästens vänstra sida, skjut sadeln filt över hästens rygg, med framsidan av täcket precis vid åsen av de främre axlarna. Gör detta utan plötsliga, ryckiga rörelser, som din häst kan spook på någon uppseendeväckande rörelser.
  • Lyft sadeln över hästens rygg, låta byglarna och omkrets (läder eller annan typ av band som passerar över magen för att säkra sadeln) hänga på den motsatta sidan. Center sadeln på hästen, och kontrollera att filten lika exponeras under sadeln, med en tum eller så visar hela vägen runt. Filten kommer hjälpa till att hålla sadeln från att glida, och på samma gång, hålla sadeln från gnugga eller binda på hästen och orsakar obehag. Om gjorden närvarande lös, fast den på sadeln på hästens högra sida. Om bara den ena sidan har resår, bör denna sidan ännu inte kollapsat på sadeln. Se till att sidan i kontakt med hästens är slät. Ofta kommer en sida av omkrets har läder flikar sys ner för att hålla spännena, medan den andra är slät. Dessa flikar får inte vara vänd nedåt, eftersom det kan leda hästen att uppleva onödigt obehag. Även många sadlar har tre läder flikar att spänna gjorden till, använd de två utanför läder flikar, se till att den mellersta fliken löper under gjorden och inte är vriden eller bilda någon form av gupp.
  • Dra omkrets (bröstband) under hästen och passera flikarna på sadeln genom gjorden spännen på hästens vänstra sida. Se till att det inte är vridet.
  • Att dra åt gjorden, passera läder fliken på sadeln genom gjorden spännet, och sedan dra upp på slutet av läder fliken, säkra spännet när gjorden dras åt. Se till att gjorden dras åt, och om endast en ände är elastisk, bör detta syfte dras åt sist.
 7. 7
  Sätt betsel på din häst genom att hålla den i din icke-dominanta hand och med den dominerande handen för att arbeta lite i munnen. Fäst all av banden. Den cavesson (bandet passerar runt nosen) ska vara lika hårt nog för att få ett finger mellan det och hästen. Halsen-spärren, som passerar nära där hästens huvud möter nacken, bör vara täta nog att stanna kvar på plats utan att vara tight. Det bör vara relativt lös, med flera fingrar som stämmer mellan det och hästen.
  • Walk the hästen till ett monteringsblock om så önskas. Kontrollera att gjorden är tight, bör sadeln flyttas inte signifikant när försök görs att flytta den. Du bör vara på hästens vänstra sida på denna punkt.
  • Fånga tyglarna i vänster hand, sedan ta tag i hästens vissna, manen eller sadeln horn med vänster hand (dra inte på hästen!), Och på baksidan av sadeln med höger. Placera din vänstra fot i stigbygeln, dra dig upp, och svänga höger ben över hästens bakdel. Var noga med att inte sparka hästens bakdel när du svingar ditt ben över bakbenen, när han kan börja röra sig om du gör. Då igen, kan de göra det ändå. Det kan rekommenderas att ha någon annan hålla hästen medan du monterar.
  • Släpp din högra fot i stigbygeln, luta sig framåt i en semi-stående position strax ovanför sadeln, och känna om sadeln verkar tät. Om den har en tendens att halka, eller inte kännas stram, demontera, återigen på vänster sida, och dra åt bröstbandet.
  • Dra upp tyglarna, och få alla på samma längd medan du håller dem under mitten av hästens hals med huvudet vänd rakt fram. Tyglarna är, faktiskt, den "ratten" av hästen. För att slå honom kvar, dra dig kvar tyglarna, så att biten sätter press på hästens mun, cuing honom att röra sig bort från trycket, vrida hästens huvud i den riktningen.
  • En andra typ av styrning hästen innebär tyglarna i två händer, där du håller ena handen stadigt medan de övriga utövar lätt tryck rakt bakåt, vilket gör att hästen att röra sig bort från trycket, svarvning svar. Den vänstra handen dras tillbaka medan den högra är stadigt, och så hästen vänder till vänster. Det är viktigt för den inaktiva sidan förbli stabil och inte färdas framåt. Om den vänstra handen dras tillbaka medan den högra handen rör sig framåt, kan hästen luta helt enkelt huvudet samtidigt fortsätta rakt fram.
  • Framför allt, lyssna på din lärares anvisningar, eftersom teknikerna kan variera beroende på föraren och tränarens metoder för en viss häst.
  • Uppmana hästen framåt framåt genom att försiktigt klämma vaderna i hästens sidor. De flesta hästar svarar på verbala kommandon också, vanligt, "HOPPLA", eller "gå upp", att gå framåt, ("whoa", för att stoppa).
 8. 8
  Cykla på öppen yta som en nybörjare, stanna borta från staket, låga trädgrenar eller branta backar. Vistas på en häst rygg kräver balans och koncentration, och blir mycket mer naturligt och enkelt med praktik. Var noga med att hålla hästen under din kontroll, och titta efter något som kan skrämma eller orsaka hästen att föda upp.
 9. 9
  Tänk alla kostnader och engagemang hästens ägare innan tittar på att köpa en häst. Hästar är levande varelser, som kräver foder, vatten och uppmärksamhet varje dag, liksom en ren betesmark och stabil eller stall för att skydda den från väder. De kräver också regelbunden veterinärvård och hovvård med kvalificerad hovslagare, som klipper av hovar och reshods hästen när det behövs.
 10. 10
  När du tror att du är beredd tillräckligt och redo, kan du köpa en häst. Om du eller dina föräldrar inte vill köpa en häst, kan du alltid ha ett lån eller hyra en häst från din lokala ridskola, ponny klubb, eller från en vän som kanske har slutat rida på grund av studier, arbete eller skada. Leasing är ofta billigare eftersom du och ägaren kommer överens om vem som ska betala för vad, för det mesta den verkliga ägaren betalar för veterinär och det första par skor. Resten är upp till den nya familjen. Det är viktigt att ha en veterinär titta över hästen för eventuella hälsoproblem innan de köper, för att undvika eventuella oärliga köpare.
 11. 11
  När du tittar på en häst eller ponny som du funderar på att köpa, ta en erfaren, kunnig vän med dig, oavsett om det är din ridlärare, tränare, häst tränare eller en erfaren vän. En andra eller tredje åsikt är alltid bättre än en. En instruktör eller coach kan hjälpa dig att välja en häst som passar din körstil och till din förmåga och styrka. De saker som du skulle vilja leta efter när du väljer en häst listas nedan.
  • Utställning: Hästen ska vara sund och vara väl tilltagna, inte för stor runt baksidan eller framsidan, men ser ut som en lätt att kontrollera djur.
  • Sundhet: Hästen borde låta dig plocka upp alla fyra hovarna, så du kan kolla efter sten blåmärken (som växer ut) samt missbildningar ben, etc. Kontrollera nacken, som en tjockare hals brukar föreslår häst eller ponny är stark, och för en nybörjare ryttare, kan vara så svårt att dra upp.
  • Ålder: Detta är mycket viktigt. En nybörjare häst och en nybörjare rider inte ihop. En bra ålder för en nybörjare ryttare är ca 10 till 12 år, på detta sätt, kan ryttaren växa som hästen når sin topp, kommer hästen har haft utbildning och kommer att vara redo att gå med strömmen.
  • Höjd: Höjden är också en stor men ändå liten bit av konformation. Även en häst ska vara en anständig höjd, om en ryttare känner sig säker på en ponny av 11 händer, låt dem rida den tills de är övertygade om att rida en större ponny, då en häst, om du trycker kan du pressar dem för mycket. En bra höjd för en häst för en nybörjare ryttare, nybörjare eller erfaren ryttare är mellan 14 och 15 händer. Denna kategori klassas som Galloway. Denna höjd används för allmänna ändamål och är mycket svårt att växa ur. En ponny är någon häst enligt 14.2 händer och en hacka är något över 15 händer. 1 hand = 4inches = 10cm.
  • Temperament. Detta är en av de viktigaste sakerna när man väljer en häst. Hästen ska vara tyst och ändå glad att se dig. Hästen bör ha en sorts öga, och du bör inte kunna se en hel del vitt (sklera-den vita delen som liknar det mänskliga ögat). Appaloosahästar har en mer märkbar sklera, men om ögonen ser brännhett, då hästen är upprörd och kan vara eldig.
  • Kön: Olika människor har olika åsikter. Mares är ibland bättre än valack och vice-versa. Denna fråga och debatt har funnits i decennier. Egentligen handlar det om att välja och situation. Mares kommer i säsong ungefär var 28 dagar, och under denna tid kan vara Moody, detta är känt som lynnig mare syndrom. Valacker inte får detta, och är oftast mer fogliga och avslappnad, även om du kan få några som är mellan. Det beror också på ditt barn eller dig. Många barn säger "Jag vill ha en tjej häst orsak flickor är bättre," pojkar hämnas säger "Nä, pojke hästar är bättre." I många fall, pojkar verkar klara sig bättre med flickan hästar (ston) och flickorna komma bättre överens med valacker. Men det är helt upp till dig.
 12. 12
  Få nödvändig utrustning. Grunderna innehåller den nedan.
  • Sadel och sadel filt. Sadeln hjälper många unga och gamla ryttare kvar på hästen, är det ett sätt att ge komfort för ryttare över långa avstånd. De finns i många stilar och sorter, och dimensionering kan vara ett problem. När du köper en sadel, second hand eller helt nya, inte alltid gå för billig eller dyr, dess sant, du får vad du betalat för, men för det mesta ett mellanregister sadel är perfekt och kan pågå upp till och förbi 12 år, beroende på hur dess behandlas. När du väljer en storlek, se till att du har hästar höjd och ras samt exteriör och storlek (som i fett eller magert). Ett barn ryttare är oftast en 10 tum eller så, men vissa sadlar lämpar sig tjock fett ponnyer och vissa är anpassade till eleganta gänglig hästar. Föraren ska alltid prova sadeln, även bara genom att sitta i den när sadelmakare. Sadlar finns i många stilar och varianter vardera beroende på stil och syftet med ridning. En Western sadel är oftast bara används för västra och en hoppande Sadel används för hoppning. Den bästa typen är en allmän eller All Purpose. De har en plats som tillåter ett barn att tävla i dressyr, Flat Ridning, Hacking, Hopp, Längdskidåkning och spel. Sadeln trasa bör vara tillräckligt stor för att passa sadeln och har ungefär en tum eller två hela vägen runt sadeln. Detta hjälper till att skydda sadeln och stoppar sadeln från att nypa hästen.
  • Bridle. Det tränset ger ett medel för kontroll. I lekmannaspråk, hjälper lite styra hästen, tyglarna hjälper till att vända. Även om detta är bara delvis sant, kommer din ridlärare göra undervisningen, så du behöver bara veta vilken typ är bättre. En allmän träns, är Cavesson eller Hanovarian bäst, har en Cavesson ett band Flash näsa, vilket hjälper till att förhindra att hästen öppnar sin mun, gör ett Hanoverian inte. Varje är i princip samma, det beror egentligen på häst och ryttare kombination. Den lite och betsel måste vara korrekt för hästen, och olika bitar och betsel måste prövas med hästen för att hitta den bästa kombinationen, som varje häst är unik och känslig för små förändringar i tygeln setup. De flesta träns har nu en cavesson att hindra hästen från att öppna sin mun, och kan ha en eller två bitar, beroende på skicklighet och preferenser av ryttaren, och preferensen av hästen. Det rekommenderas starkt att denna komponent ska hanteras av en tränare eller annan person som mycket erfarna med hästar, som en felaktigt vald bit eller dåligt inställd betsel kan resultera i svårigheter, och möjligen fara vid försök att styra hästen.
  • Grooming kit. Borsta en häst hjälper blodcirkulationen, låter ryttaren band med hästen, och gör honom ren och glänsande. Du bör alltid rykta en häst innan för en åktur och efter, innan avlägsnar smuts och taggar som kan orsaka hästen att reagera som han är i smärta, efter kan du ta bort eventuella svett märken som vid en senare tidpunkt blir svårare att ta bort. En grundläggande grooming kit bör ha: piggborste (används för att avlägsna torr smuts och överdriven hår), pensel Dandy Brush (en hård borste för att ta bort lera och hårda fläckar), Body Brush (en mjuk borste för att väcka en glans och används på ansikte och känsliga områden), hovkrats (för att ta bort lera och stenar från hovar), mankam (används för att borsta manen och luggen), en svamp (för rengöring näsa och ögon och avlägsna svett märken efter ridning). Många kit inkluderar inte en hårborste, vilket är mycket bra för att borsta svansen. Du kan hämta dem på någon billig utlopp, är de samma som mänskliga penslar. Det rekommenderas också, dock inte nödvändigt att ha en handduk till handduk av svett efter en åktur (för häst och ryttare), och att ha en borsthandske (en plast eller gummi handske med små nitar, speciellt för grooming mycket känsliga områden, t.ex. som ansiktet).
  • Ridning klädsel. Föraren ska ha en hjälm som utformats speciellt för ridning, som är ASTM / STI-certifierad. Hjälmar såsom cykelhjälm är inte tillfredsställande, eftersom ridhjälmar täcker mer av huvudet och är speciellt utformade för säkerhet mot fall medan ridning. Stövlar ska vara platt-sulor, företrädesvis pekade, och de måste ha en klack, allt för att underlätta enkel borttagning av stöveln ur stigbygeln om något skulle gå fel. Material, spets vs dragkedja, och höjden är oftast ett sätt företräde, eller dikteras av den disciplin man vill tävla i. Dessa två komponenter är av hög nödvändighet av säkerhetsskäl, medan andra artiklar är mer för komfort. Jodhpurs (snäva byxor som utformats speciellt för ridning) brukar vara det bästa valet, vilket ger störst flexibilitet och ge för ridning, men någon lång, tålig par byxor skulle vara tillfredsställande, så länge som de möjliggör ett komplett utbud av rörelse. En skjorta som normalt skulle vara ett annat val, helst med ärmar av något slag för utomhus ridning för att förhindra solbränna, eller helt enkelt någon skjorta som andas bra, för komfort medan på hästen. Handskar kan vara ett annat val, eftersom vissa kan se sina fingrar irriterad över tyglarna, eller de kanske föredrar greppet som tillhandahålls av materialet.
 13. 13
  Lär dig konsten att ridning. Även om det verkar enkelt, och ja, det är lätt när du väl fått kläm på det! Det är hårt arbete och samtidigt en del människor har en naturlig ridning förmåga, vissa inte, och de måste arbeta på det. Nedan finns länkar för att förklara om varje specifik del av ridning. Men är det bra om du har en instruktör hjälpa dig tills dina förmågor har förbättrats.

Tips

 • Om du plötsligt bestämmer dig för att rida hästar, ska du inte bara gå ut och köpa en häst. Forskning dem och ta ridlektioner. De är levande varelser som du inte bara kan bestämmer dig för en hobby och bara släppa när du blir uttråkad med det. * Att ha en ridlärare kan förbättra din ridning drastiskt.
 • Tro inte att du vet allt, även de olympiska Riders har lektioner! Riders är alltid förbättras och behöver stöd!
 • En häst är extremt dyrt att hålla och ta hand om, se till att du vet vad du får in. Om du håller det på din plats måste du ha en 2 tunnland fält som är fullt inhägnad (NO BARBWIRE!). Du måste ha ett stort skydd för det är tack ca 750€ mat för ett år är ett par hundra hästen själv ett par tusen. Du måste gå upp vid 6:00 på morgonen till foder, igen någon gång runt lunch och en annan på middag... det finns en hel del att göra med en häst.
 • Se till att du får vad du betalar för - En ridlärare som inte lär... det är ett slöseri med pengar.
 • Inte gör något för fort, kan du förlora ditt självförtroende eller du kanske missar något viktigt.

Varningar

 • Hästar kan skrämma (skrämma) lätt och kan vara mycket oförutsägbara
 • Använd alltid hjälm och stövlar, de är där för att skydda dig.
 • Kör aldrig upp till en häst-men tyst de kan vara.
 • Stå inte rakt framför en häst (det är en av deras blinda fläckar)
 • Använd alltid stövlar med klack, så att om du glider klacken kommer att fånga på stigbygeln och hindra benet från fångats bli.
 • Aldrig stå bakom en häst.
 • Ridning är farlig och innehåller inneboende risker med att arbeta med och rida på hästar.

Saker du behöver

 • Häst
 • Hjälm (Godkänd av din ridlärare och ASTM / STI-certifierad)
 • Ridstövlar med slät sula och klack
 • Shortchaps (de hindrar sadeln från att nypa eller gnugga dig, förebygga sadel sår)
 • Sadel
 • Bridle
 • Bit
 • Schabrak
 • Grooming Borstar
 • Halter
 • Bly linje
 • Ridbyxor
 • Skjorta
 • Feed Bucket
 • Vatten hink eller tråg
 • Horse Feed