Wki

Hur mäter ytor

Att veta hur man mäter ytor kan vara mycket användbar för fastighetsuthyrning och syften försäljning, och det kan också hjälpa dig att besegra din nästa geometri test. För att mäta ytor av ett utrymme, du måste bara hitta de kvadratiska footages av alla de olika delarna av utrymme och sedan lägga ihop dem. Om du vill veta hur man mäter ytor, följ bara dessa steg.

Steg

Hur mäter ytor. Bryt ner området i hanterbara delar.
Hur mäter ytor. Bryt ner området i hanterbara delar.

Hitta ytor av ett utrymme

 1. 1
  Bryt ner området i hanterbara delar. Om du har problem med att hitta ytor, då är det förmodligen för att du inte jobbar med ett snyggt område med bara en längd och en bredd. Utrymmet kan ha rutor som sticker ut på olika platser och kunde formas oförutsägbart. Allt du behöver göra är att dela upp utrymmet i jämna kvadrater eller rektanglar. För att hitta ytor, eller det område, i hela utrymmet, måste du hitta ytor av de individuella utrymmena och sedan lägga ihop dem.
  • Rita svaga linjer som skiljer de olika sektionerna.
  • Märk dem A, B, och C för din bekvämlighet.
 2. 2
  Mät längden och bredden av det första utrymmet. Med hjälp av en linjal eller måttband, hitta längden och bredden på det första utrymmet du har skapat utrymme A.
  • Längden av utrymmet är 12 meter, och bredden är 15 fot.
 3. 3
  Multiplicera längden av den första rutan av bredden på det första utrymmet. För att hitta ytor - eller det område - i rymden, bara multiplicera längden gånger bredden, precis som du skulle göra med en rektangel.
  • Ex: 12 ft x 15 ft = 180 kvadratmeter
 4. 4
  Mät längden och bredden av det andra utrymmet. Låt oss säga att längden av Space B är 20 meter och bredden av Space B är 10 meter.
 5. 5
  Multiplicera längden av det andra utrymmet gånger bredden av det andra utrymmet. Detta kommer att leda dig att hitta ytor av det andra utrymmet. Här är hur du hittar kvadratmeter av Space B:
  • Ex: 20 ft x 10 ft = 200 kvadratmeter.
 6. 6
  Mät längden och bredden av det tredje fältet. Låt oss säga att längden av Space C är 20 meter och bredden Space C är 35 meter.
 7. 7
  Multiplicera längden av det tredje fältet gånger bredden av det tredje fältet. Detta kommer att leda dig att hitta ytor av det andra utrymmet. Här är hur du hittar kvadratmeter av Space C:
  • Ex: 20 ft x 35 ft = 700 kvadratfot
 8. 8
  Lägg de kvadratiska footages för de tre utrymmena. När du hittar summan av de kvadratiska footages av de tre platser, vet du ytor av hela utrymmet. Här är hur du gör det:
  • Kvadratmeter av utrymme A + kvadratmeter av Space B + kvadratmeter av Space C = kvadratmeter av hela utrymmet
  • 180 + 200 + 700 = 1080 kvadratmeter

Lär dig några knep för att hitta ytor

 1. 1
  Hitta tillnärmning av ytor. Om du letar efter en approximation av ytor, kan du också prova att mäta på utsidan av ditt hem och sedan subtrahera alla områden som inte kommer att vägas in i ytor, såsom veranda trappor eller garage.
 2. 2
  Hitta ytor av ett utrymme som är formad som en halvcirkel. Om det finns en del av ditt hus som är formad som en halv cirkel, kan du hitta ytor av cirkeln genom att hitta den del av rymden som om det vore en full cirkel och sedan dividera det med hälften. För att göra detta, helt enkelt mäta långa linjen som skär "cirkeln" på mitten för att få diametern.
  • Sedan dela det med 2 för att få radien, och anslut sedan den i ekvationen A = πr ^ 2 där r är radien, och dividera med 2 för att få området, eller ytor, i halvcirkeln.
 3. 3
  Hitta ytor av ett utrymme som är nästan regelbundet formade. Om du mäter ett utrymme som är nästan helt en kvadrat eller en rektangel, med endast en liten fyrkantig eller rektangulär del saknas, sedan mäta ytor i hela utrymmet som om den saknade delen fylldes i. Sedan, hitta torget bilder av den saknade delen och subtrahera det från den totala ytor för att hitta ytor i utrymmet. Detta kommer att spara tid.

Tips

 • Om du har ett udda format utrymme, dela upp det i mindre regelbundna former, mäta sig, och summera resultaten.