Wki

Hur man väljer en hästhov

Plocka ut en hov innebär avlägsnande, sängkläder och eventuella stenar pressats i undersidan av hoven, med ett verktyg som kallas en hovkrats. Plocka ut hovar är en mycket viktig färdighet, och bör göras dagligen före och efter ridning för att hålla sound.and från att gå lamt.

Steg

Hur man väljer en hästhov. Se till att din är lugn och inte vilja vandra - Det är ingen idé att försöka be den att stå på 3 ben om det finns en massa spännande på gång.
Hur man väljer en hästhov. Se till att din är lugn och inte vilja vandra - Det är ingen idé att försöka be den att stå på 3 ben om det finns en massa spännande på gång.
 1. 1
  Se till att din är lugn och inte vilja vandra - Det är ingen idé att försöka be den att stå på 3 ben om det finns en massa spännande på gång. Vanligtvis kommer du vill binda ditt upp. Kontrollera den faktiska ledningen repet är knutet till balen sträng så att om hästen får panik det inte kommer att skada det nacke skakas det i en hård metallring. Se till att repet inte är för kort, vilket kan orsaka obehag eller panik. Också se till att repet inte är bunden alltför länge, eftersom betet instinkt skulle ta över och kasta av hästens balans om han sänker sitt huvud.
 2. 2
  Börja på ena sidan. Presentera dig själv, och låt hästen vet att du har goda avsikter - ge honom försiktiga rörelser på hans nacke och axlar och tala till honom mjukt. Stå nära axeln och vrid kroppen för att möta sin svans. För en häst som kan sparka, vara medveten om att din kropp är placerad bekvämt och säkert. Ett förslag är att ha din utanför benet något framför den andra för bättre balans och effektiv manövrering.
 3. 3
  Kör ner handen i benet, och knacka på baksidan av benet. Detta borde varna hästen vad du håller på att göra, och låt honom räta upp sig. Om de andra tre benen är placerade alltför olyckligt, det är inte bra! Han kommer inte att plocka upp ett ben om han känner sig obalanserad, så ge honom en chans att reda ut sig.
 4. 4
  Pressa benet ovanför kotan om hästen inte automatiskt plocka upp benet på första kommandot. Ha tålamod och vara försiktig, eftersom det kan ta några övertygande om hästen inte svarar.
  • Om han inte kommer att plocka upp hans ben, försiktigt lutad mot hans axel ibland hjälper till att driva sin balans på sin andra sida. Var noga med att göra det långsamt så att han kan flytta sin vikt.
  • Om han ändå inte kommer att plocka upp benet, kläm försiktigt hans kastanj - det hårda, ovala tillväxt ovanför knät på insidan av benet. Var försiktig, vänta en sekund för benet att lyfta och släpp så snart du får ett svar.
  • Om din häst inte vill plocka upp hans fot, prata med honom, och gör klickande ljud med munnen för att se till att han är uppmärksam.
  • Om en normalt lydig häst inte kommer att höja ett ben, ta för hälta.
 5. 5
  Håll hoven i ena handen. Vissa hästar är mycket lyckligare om du inte håller foten eller coronet område. Om han försöker att dra bort eller sätta ner foten, hålla tån på hoven och lyfter den mot armbågen. Slappna dra så fort han gör. Det tar väldigt lite ansträngning från dig, men är mycket effektiv på att hindra honom från att stämpla hans hov ner. När hästen står lugnt på 3 ben, använd hoven plocka skrapa lera och stenar out.NOTE: INTE dra hästar benet mot dig. detta kommer att orsaka allvarlig smärta. hålla benet i sin naturliga plats.
  • Det är bäst att arbeta från häl till tå, för att förhindra oavsiktligt skada hälen eller stickande dig med hoven plocka.
 6. 6
  Ta bort allt material från grodan (triangeln i mitten av hoven) med fingrarna eller en borste istället plockningen. Grodan är en känslig del av hoven och med en blodtillförsel och nervändar. Det bör behandlas som alla andra känsliga delar av hästen, inte som okänslig horn.
  • Den groda strimlar ibland. Om det ser saknade och trasiga, försiktigt ryck den med fingrarna, om i inte kommer undan är det förmodligen grodan och du bör lämna det att komma iväg av sig själv. Vid behov kontakta en kvalificerad hovslagare eller hov trimmer för att trimma det för dig.
 7. 7
  Var särskilt uppmärksam på den klyfta på grodan, och den vita linjen området - Dessa områden kan få små stenar fastnar i dem.
  • Kontrollera om trast, som kännetecknas av ett gulaktigt vitt pulver på hästarnas hovar eller groda. Det kommer att flaga när repad med hovkrats. Det är ett vanligt, och potentiellt dödliga hov sjukdom som orsakas av våta eller leriga förhållanden i en hage eller stall.
  • Kontrollera att hoven är i bra form, balanserad och inte i behov av trimning. Kontrollera för stötskador och sprickor.
  • Kontrollera sulan på hoven. Det bör vara hård och konkav.
 8. 8
  Se till knyter (spikar som håller skon på) inte har stigit, om din häst är skodd. Om de har, kommer du förmodligen vet när de skivar din hand. Försök att skaka skon för att se till att skon inte är löst. Om skon är lös, boka en kvalificerad hovslagare för att byta ut den så fort som möjligt. Sätt hoven försiktigt och upprepa processen för de kommande tre ben. OBS: Det är bäst att hålla en häst utan skor, men ibland behövs. Få en hovslagare som vanligtvis inte bryr sig för skor, men kommer att använda dem om det behövs, och be honom / henne om skor behövs.

Tips

 • Utspädd Miltons lösning (eller en del blekmedel till fem eller tio delar vatten) är bra för att hantera trast - skrubba hoven och spraya på en gång om dagen i en vecka.
 • För en grön häst, eller en med dålig erfarenhet med hoven hantering, prova att använda ett medium borst grooming borste vid första, och gradvis införliva användningen av plockningen. Detta kan ta några gånger.
 • Klämma på "kastanj" (förkalkning placerad på insidan av knäet) kan få en motvilliga häst för att plocka upp sina fötter
 • Du kan också hälla lite peroxid i hoven området för att rengöra den ordentligt.
 • Klämma kastanj för hårt kan poppa den och orsaka blödningar. Inte precis det önskade resultatet, och smärtsamt!
 • Att sätta en hov boot eller bandage över en lös sko kan hjälpa till att hålla den på plats om hovslagaren inte kan komma omedelbart.
 • Du kan träna en flexibel, balanserad hästen att lyfta båda hovarna från samma sida. Detta sparar tid med att gå runt till andra sidan av hästen, men alla hästar ska kunna lyfta fötterna från båda sidor.

Varningar

 • Om han började lugnt och blir störd, alltid avsluta med en positiv kommentar, och till din fördel. har ett utmärkt minne, speciellt när de blir ängsliga. Om han får veta att han kan få dig att sluta med dansande runt lite, kommer han att försöka varje gång.
 • Om han blir upprörd under denna process, prata med honom i en låg, långsam och lugnande röst. Detta kommer att visa honom att du inte är rädd, och att han därför inte borde vara heller.
 • Bry dig inte om att försöka om han inte är beredd att stå lugnt. Detta kan vara farligt!
 • Om hästen är obekant med att ha sina fötter och ben hanteras, ta hjälp av en mer erfaren person. En nervös häst kan vara en farlig häst. De är stora djur, och de blir rädda precis som människor.
 • När plocka en miniatyr hästens hov, inse att grodan är mycket längre ned än på normala hästar. Inte galen om du tror att du skulle ha nått grodan men du svarade inte, bara hålla stadigt.

Saker du behöver

 • En hovkrats med en borste på ena sidan
 • En häst