Wki

Hur man utöva en hamster

Ett husdjur hamster behöver öva, precis som du gör också. Ger möjligheter till tillräcklig motion och för att främja din hamster nyfikenhet är en viktig del av att upprätthålla din hamster god hälsa.

Steg

Hur man utöva en hamster. Förstå vikten av motion för din hamster.
Hur man utöva en hamster. Förstå vikten av motion för din hamster.
 1. 1
  Förstå vikten av motion för din hamster. Hamstrar behöver motion för att hindra dem från att bli trubbig och att efterlikna driften om att de skulle göra om de levde i det vilda. Otillräcklig träning för din hamster kan leda till fetma, och även förlamning i vissa hamstrar. Det fina med hamstrar är att om du ger dem möjlighet att utöva, de kommer.
 2. 2
  Ge buren med en hamster hjul eller "trampa-wheel". Detta är ett hjul som vänder om när hamstern steg inuti och orsakar hamstern att köra som han fortsätter att vända på det. När du väljer en hamster hjul eller trampa-hjul, rekommenderas följande:
  • Se till att hjulet är solid. Om du är hamster tuggar mycket en solid metall hjul är bäst. Använd aldrig ett nät eller spärrad hjul - dessa kan orsaka allvarliga skador och humlor fot.
  • Kontrollera hjulet för storleken. Syrian / Golden hamstrar behöver hjul som är minst 8inches i diameter men 10inch plus size hjulen är garanterade att vara tillräckligt stor för hela sitt liv. Dvärgart kräver hjulen vara minst 6,5 "i diameter. Hjul som är för små kan orsaka svåra ryggproblem och är ofta en anledning till hamstrar inte använder dem och därefter bli uttråkad.
  • Placera inte en hamster hjulet i en bur där med en ammande mamma, mamman kan förlora intresset för hennes unga och unga hamstrar brukar försöka få i hjulet ihop och köra ovanpå varandra, vilket skapar risk för skada.
 3. 3
  Ge din hamster en hamster boll. En hamster boll är ett annat bra sätt att ge ditt husdjur lite kul övning, den säkra vägen. Det fina med en hamster boll är att din hamster inte kan passa under något och fastnar, bara se till att locket till bollen är ordentligt stängd så att din älskade hamster inte komma loss, och att det inte finns några trappor eller andra drop offs som din hamster kan rulla över. När du använder en hamster boll utanför buren, vara närvarande hela tiden så att du kan parera eventuella andra husdjur eller faror innan de förvandlas till ett problem. Som med hjul, se till att de är tillräckligt stora för att förhindra skador på sina ryggar.
  • Fastställa en rockring på golvet för att ge en gräns som hindrar hamster bollen från att gå någon annanstans. Du bör ändå titta på din hamster i bollen, men det gör det lättare att hålla din hamster på ett ställe.
 4. 4
  Ger möjlighet att ägna sig åt klättring. Hamstrar älskar att klättra, vilket är anledningen till att tillhandahålla en bur med horisontella staplar på det är ett bra sätt att uppmuntra din hamster att klättra (det ger också fantastiskt ventilation). Naturligtvis är nackdelen för dig på en bar bur som röran faller ut lätt. Försök att hitta sätt att hantera detta, t.ex. har tidningen lagt över ytan där buren sitter, eller lokalisera buren inuti en betydligt större bas behållare för att fånga saker som faller ut.
  • Om du har en Roborovski hamster, välj en mus bur över en metallisk hamster bur eftersom de unga kan tränga sig mellan barer och fly.
 5. 5
  Ge leksaker. Play är motion och leksaker är lekens redskap som leder till motion. Det finns en hel del hamster leksaker du kan, eller så kan du köpa dem från djuraffären om så önskas. Här är några idéer att komma igång:
  • En bit av sisal: Häng den från toppen av buren. Detta är bra för klättring praktik.
  • Tomma kök och toalett rullar papper: Mycket liknar rörelsen som tillhandahålls av hamster boll, kommer dessa att glädja hamstern i evigheter tills han upptäcker att han kan tugga upp det också!
  • En stump av trä eller kvistar träd tagna ur frukter eller träd: Dessa kommer att ge hamstern något att tugga på (käke övning) samt material att bära omkring och bygga med.
  • Små släta stenar eller grus i intressanta former: Dessa kan fungera som mini-vikter, eftersom hamstern bär dem om, rullar dem, och försöker att bygga saker med dem.
  • Burkar som har haft alla vassa ändar bort: Detta kan göra en bra metallrör för hamstern att utforska.
  • Burken utan lock. Detta kan vara en annan rolig plats att utforska och rulla runt i.
  • Lådor med flera öppningar: Detta kan ge bra motion genom jakt och försöka få igenom och runt rutorna. Du kan också placera olika stora lådor inne i en stor container för att göra en "öppen lekhage" för din hamster att utforska.
  • Läs Hur man bygger hamster leksaker ur husgeråd för mer information.
 6. 6
  Håll vattenförsörjningen laddat. Hamstrar behöver stanna väl hydrerad. Se till att hamster vattenförsörjning tillräckligt fylls hela tiden.

Varningar

 • Tvinga aldrig en hamster i en boll, ge dem möjlighet att gå in i den och bara stänga locket om hamstern är villig att bo på egen hand. Inte alla hamstrar njuta bollar.
 • Se till att dörren till bollen och buren stängs, du vill inte att spåra en snabbrörlig hamster.
 • En hamster bara ska vara i en boll i 10-15 minuter åt gången, kan detta göras 2-3 gånger per dag.
 • Inte alla hamstrar kommer att njuta av en slitbana-hjul. Tvinga inte din hamster att använda träningsredskap den inte gillar, det är inte annorlunda från dig föredrar olika sätt att utöva.
 • Om du har hamster bollen utanför buren, vara försiktig med andra husdjur som hundar och katter lätt lockas till den ständigt rörliga bollen. Håll ett öga på din hamster i sin boll hela tiden!
 • Var medveten om att vissa hamstrar kan bli lite väl attraherad deras slitbanor-hjulet och vrid besatt om hjälp it.If du märker din syrisk hamster med hjulet non-stop till den grad av utmattning, vidta åtgärder för att förhindra detta från att fortsätta. Helt enkelt ta bort hjulet från buren för alla men ett par timmar varje dag.

Saker du behöver

 • Hamster hjul / slitbana-wheel
 • Hamster ball
 • Climbing bar bur
 • Hamster leksaker / leksak material
 • Konstant vattentillförsel