Wki

Hur man undviker att bli överväldigad av uppgifter

Livet kan kasta utmaningar på dig varje dag, men det gäller bara att vara medveten om vad som är viktigt i livet. Om du har en familj och du har kredit problem, som kan vara fast med de många olika program som finns tillgängliga för att få dig ur skuld. Samtidigt kan du också hålla fokus på din familj. Låt inte någon situation få ner dig, kommer det alltid att finnas problem i livet, alltid.

Steg

Hur man undviker att bli överväldigad av uppgifter. Titta på all information / problem presenteras för dig i en lugn inställning.
Hur man undviker att bli överväldigad av uppgifter. Titta på all information / problem presenteras för dig i en lugn inställning.
 1. 1
  Titta på all information / problem presenteras för dig i en lugn inställning.
  • Tänk på det som något som är värt din tid. Om du genast klassificera det som något hårt eller svårt, tänker dig av det på ett stressigt sätt, vilket gör det ännu svårare att förstå.
 2. 2
  Hitta vilken som är viktigare än de andra.
  • Markera viktiga anteckningar. Försök att inte överdriva men-det kan förvirra det hela ännu mer.
  • Försök också att associera olika färger för olika ämnen. Gör dock inte göra det för rainbowy eller ens de enklaste anteckningar kommer ser komplex.
 3. 3
  Gör en lista över dina problem / information som du har fått och verkligen avgöra om det är värt att bli stressad över. Slösa dyrbar tid över saker som inte spelar någon roll är inte att få dig någonstans.
 4. 4
  Ta problemen huvudet på en i taget. Tänk på det som något tillfälligt och går. Då det inte verkar som en så långvarig fråga.
 5. 5
  Skriv ut en plan. Organisera fastställande av dina problem kring din vardag.
  • Mindmapping fungerar riktigt bra att komma ihåg information och formler. Gör dem roliga och kreativa. Känn dig inte illa för att lägga till smileys här och där. Bara inte gå ut klottra nonsens i dina Geografi anteckningar.
  • Använd en planerare. De flesta skolor ger planerare för studenter, men om du inte har det, få tag på en ASAP. Planerare kommer att göra livet verkar mycket mer organiserat. Tro det eller ej, anteckna saker kommer att få dig att känna att du har * förstått * vad det är du skrev ner.

Tips

 • Om du vill komma ihåg något lättare, prova att göra yoga. Det kan verka konstigt i början, men det verkligen hjälper till att hålla dig fokuserad (och avslappnad!).
 • När ett problem presenteras för dig, bara ta det klivet. Om du vet att du kan inte göra något åt ​​det just nu, låt inte det störa dig tills du kan ta itu med det ordentligt.
 • Det är OK att be om hjälp när du behöver det, inte vara rädd för att gå till någon om hjälp.
 • Allt kan fästas över tiden, det finns ingen anledning att betona över den. Betonar kan bara göra problemet värre.

Varningar

 • Om du försöker att ta på mer än ett problem åt gången, får du ännu mer överväldigad än du var när du först fick reda på problemen.
 • Ignorera inte problemen! Du måste möta dem eller de kommer bara bli värre. Aldrig stapla upp arbetet. De sav dig av energi, tid och tålamod om man gör det i sista minuten.