Wki

Hur man tränar efter en C avsnitt

En c-sektionen bedöms större operation, vilket innebär att du behöver tid att läka. Overexerting själv alltför snart efteråt kan leda till stygn som kommer ut innan de är redo, vilket resulterar i en ännu längre återhämtningsperiod. Använd dessa tips för att lära sig att träna efter ett kejsarsnitt på ett sätt som är säkert för ditt inlägg-operation kropp.

Steg

Hur man tränar efter en C avsnitt. Vänta minst sex veckor efter operationen för att starta en övning rutin, även om du var i bra form innan graviditeten.
Hur man tränar efter en C avsnitt. Vänta minst sex veckor efter operationen för att starta en övning rutin, även om du var i bra form innan graviditeten.
 1. 1
  Vänta minst sex veckor efter operationen för att starta en övning rutin, även om du var i bra form innan graviditeten. Bära en bebis och förlossningen kan vara traumatiskt för kroppen, och efter detta med kirurgi gör avkoppling under återhämtningsperioden ännu viktigare.
 2. 2
  Tala med din läkare innan du börjar träna igen. Du kommer förmodligen att behöva ses av din läkare åtminstone en gång efter kejsarsnitt för att säkerställa att din kropp läker ordentligt. Låt din OB / GYN vet att du vill börja träna igen, och frågar när det skulle vara okej.
 3. 3
  Promenad runt kvarteret. Inte bara är detta en tillräckligt lätt aktivitet för att få dig så småningom börja träna efter operationen, men det tillåter dig att ta ditt barn i en barnvagn. Det garanterar också att ni två får utanför för frisk luft, vilket kan vara en utmaning under de första veckorna efter födseln.
 4. 4
  Gör knipövningar, såsom Kegels. Dessa kan stärka bäckenmusklerna, som används för att stoppa urinflöde, och kan utföras var som helst.
 5. 5
  Spänn magmusklerna regelbundet för att börja toning området efter ett kejsarsnitt. Liksom Kegel övningarna, kan ab sammandragningar göras var som helst, och du kan sakta komma tillbaka din form utan att skada dig själv.
 6. 6
  Utför crunches att börja träna magmusklerna efter en c-avsnitt. Kom ihåg att du inte kan upptäcka minska i vikt, så du kommer att behöva blanda konditionsträning och muskel flyttar toning för att få platt buken resultat.
 7. 7
  Försök övningar som görs bara för dem som nyligen har fött barn, eller även kvinnor återhämtar sig från en c-avsnitt specifikt. Du kan vanligtvis hitta klasser på ett lokalt gym, eller DVD-skivor som är inriktade på postnatal kondition.
 8. 8
  Delta i en sport som är känd för att vara skonsam mot lederna samtidigt piska dig i form, såsom simning eller vattengympa. Använd en elliptisk eller motionscykel på gymmet för att undvika ledvärk.
 9. 9
  Arbeta upp till mer ansträngande aktiviteter, såsom löpning, när du har tränat i flera veckor med några frågor.

Varningar

 • Se till att du inte har diastasis av rectus abdominis innan du utför någon buken träning. Detta inträffar när magmusklerna separat under graviditeten, och inte mötas i mitten igen efteråt. Du kommer att behöva göra modifierad träning tills problemet är åtgärdat.
 • Om du märker att din postnatal blödning är plötsligt tillbaka, eller ditt snitt verkar vara öppna, bör du sluta träna tills du ser en läkare.