Wki

Hur man ställer in ett litet rev akvarium

Detta är en guide till att starta små korallrevskavarier. Det kommer att leda läsaren från första installationen till en helt cyklade tank. Denna tank installation kan köras i över 5 år.

Steg

Hur man ställer in ett litet rev akvarium. Fyll tanken med vatten.
Hur man ställer in ett litet rev akvarium. Fyll tanken med vatten.
 1. 1
  Skaffa ett akvarium. Denna guide är för tankar mindre än 30 liter. Bestäm platsen för akvarium i ditt hem. Denna plats bör ha massor av cirkulation och har noll exponering för direkt solljus. Tankar av den här storleken kan placeras på en robust möbel. Du kan också köpa en förtillverkad stativ som kan öka garantin på ett akvarium. Också vara säker på att få de poster i "Du behöver" avsnittet.
 2. 2
  Fyll tanken med vatten. Använd RO vatten om det finns. Kranvatten fungerar så länge du har en avgifta (aka, De-klorering). Annars får destillerat vatten från butiken. Var noga med att lämna cirka två till fyra inches i toppen av tanken.
 3. 3
  Tillsätt salt i liten mängd vid kontroll med hydrometer. Fortsätt att lägga till salt och omrörning och kontrollera salthalten tills hydrometer läser någonstans mellan 1,022-1,025. Med en ny hydrometer du kommer ofta får luftbubblor fastnat på nålen, kommer dessa att kasta allvar av en läsning. Peka på den upp och ner och vänster och höger tills de flyter upp. När du har en lämplig salthalt ta en paus och låt vattnet klara upp. Kolla igen och gå vidare till nästa steg.
 4. 4
  Sätt hela oöppnad påse sand i vattnet. Slice öppna ena sidan av väskan och dra ut mycket försiktigt. Det liknar magikern dra ut duken, men mycket långsammare. Om du gör detta på rätt sätt tanken kommer knappast moln alls. Om du inte gör det, kommer du att få vänta längre på vattnet för att rensa så att du kan se igenom akvariet. (Du kan använda sand köpt på djuraffären eller levande sand köpt från en lokal rev butik)
 5. 5
  Testa alkalinitet och kalciumnivåer. Läs anvisningarna för testutrustningen de varierar i metoder. Alkalinitet läsning bör vara 8-12 dKH. Kalcium bör vara 400-500 ppm. Om båda provningarna låg, tillsätt en lämplig mängd alkalinitet ökar eller kalcium ökar.
 6. 6
  Placera din sten på ett sätt som är visuellt tilltalande för dig. Tänk på att du kommer att behöva rengöra glaset så lämna tillräckligt med utrymme på alla sidor kommer du att städning, verkligen viktigt på den främre panelen. Det är också lämpligt att placera stenen i en valvbåge formation med många öppna hål och få röra regioner.
 7. 7
  Montera filtret. Placera filtret på en plats där det kommer att maximera flödet i akvariet. Den mellersta fungerar bättre än sidorna. Om du använder två filter placera dem på motsatta sidor men inte på kanterna. Läs instruktionerna noggrant innan du ansluter dem i. Se till att filtren är igång ordentligt.
 8. 8
  Sätt på glasskiva, men lämna tillbaka plastbiten som kommer med den för nu. Lämnar denna rabatt möjliggör en ventilation i tanken och håller temperaturen lägre.
 9. 9
  Cykel tanken och vänta en månad till en månad eller två för ammoniak, nitrit, och nitratnivåer att nollställa och de biologiska filtren för att etablera.

Tips

 • Låt inte AKU prata dig att köpa flickan fisk att cykla akvariet. Denna teknik är grym och du kommer att vara fast med en genomsnittlig, territoriell fisk.
 • En större tank är dyrare, är det dock mer stabil. Med andra ord, börja inte ut på en fem liters tank. (Jag skulle rekommendera en trettio liters tank.)
 • Längs dessa linjer, låt inte AKU övertala dig att köpa något du inte behöver eller vill ha (speciellt om du vet att det är onödigt).
 • Leta efter en ansedd lokal djuraffären (AKU). Vissa kan vara små hål i väggen-butiker eller stora lager. Hursomhelst, bestämma: om djuren är friska, om tankarna ser ren, är arbetarna kunniga, är priserna rimliga, etc. etc.
 • Utför en månatlig 25% vattenbyte, eller flera små 5% förändringar.
 • Forskning! forskning! forskning! Ju mer du vet desto bättre kommer du att veta hur man handskas med problem. Förutsatt att du har tillgång till internet, bli medlem på rev forum såsom [www.reefcentral.com] eller
 • Fellow hobby är oftast vänliga och kommer att vara glad för att försöka hjälpa dig. Men tänk på att vissa saker på internet måste tas med en nypa salt (no pun intended).
 • Du måste ha tålamod. Allt kommer att vara mer stabil om du är patient. Inte rusa in i djuraffären och börja köpa saker (eller fisk). Planera i förväg, pris saker, ta inte en blind dyk.
 • Ren salt krypa bort från akvariet så att det ser presentabel.
 • Rent glas varannan vecka med en fuktig handduk.
 • ALDRIG använda någon typ av rengöringsprodukt på eller inuti akvariet.
 • Många torra varor kan köpas via nätbutiker billigare än på djuraffären.
 • Coral fragment (frags) kan köpas billigare än en hel koloni. De är miljövänliga, billigare, och om du inte är säker på att du kan ta hand om koraller är det bättre att prova på en liten bit.
 • Du behöver faktiskt inte vänta en månad för bio nivåer, och nitrat, fosfat, och alla nivåer för att komma till var det tänkt att vara. Du kan köpa ett paket av bio (bakterier, och andra kemikalier som stödjer din tank) och lägg den i din tank. Om du gör det, testa att se till att allt går bra, och tillsätta kemikalier vid behov. Det tar bara ungefär en vecka innan din tank är klar för fisk. Det tar ungefär en vecka för en 55 liters vara redo för fisk, så det skulle nog ta mindre tid för något mindre.

Saker du behöver

 • £ 1 av levande sand per gallon. Live sand finns i 10-20 pund påsar, sätta 20 pounds i en 10 liters tank är acceptabelt. Detta kommer att producera en till två tum djupt sand-säng.
 • en hänga på baksidan filter som skjuter 10 gånger din tank kapacitet per timme. För en tio liters tank ett filter som gör 100 tim kommer att vara lämpliga. För 20-30 gallon tankar är det ofta bättre att få två mindre filter eftersom det kommer att skapa bättre flöde i vattnet. Det är viktigt att filtren har en biologisk faktor. Vissa har speciella hjul eller svampar utformade för att vara biologiska filter och detta är den viktigaste typen av filtrering i din nya tank.
 • En proteinskummare kan också användas för större tankar (över 12 gallon). Det finns många stilar och mönster, vissa bättre än andra. Protein skummare är mycket effektiva filter och är ofta den enda typ av mekanisk anställd filtrering. Tillåt två veckor som en inkörningsperiod.
 • en power kompakt eller metallhalogen lampa som passar din tank. Detta kommer att bli det dyraste objektet du köper. Om du stöter på en begagnad skulle det vara önskvärt att ersätta glödlampor. En makt kompakt måste ha två typer av glödlampor, vita och blåa. Metallhalogen armaturer kommer att ha en eller två lampor och en eller två blå power kompakta eller fluorescerande glödlampor.
 • En glasskiva som passar ditt akvarium.
 • Salt. Salt säljs av hur många liter det gör. Få en lämplig mängd.
 • En hydrometer. Denna enhet mäter salthalten i ditt vatten och är avgörande för att upprätthålla en lämplig salthalt. Vissa hydrometrar inte berätta salthalten. Här är en tabell för att bestämma salthalten
 • Någon typ av vatten avgiftar. Om du har en källa för omvänd osmos då kan du hoppa över detta. Om du har bra vatten är det rekommenderat att inte använda det eftersom det tenderar att ha mineraler som inte är önskvärda i akvariet. Mest stadvatten kan detoxifieras med en lämplig mängd vatten behandling.
 • Ett testkit är viktigt att den första installationen av din tank.
 • Ett halvt kilo levande sten per gallon tank. Din lokala revet leverans butik kommer att ha levande sten på displayen. Välj sten som ser intressant för dig som du kommer att titta på detta inledande sten för resten av era tankar dagar. Försök och få levande sten som är "ren" ser med en god tillväxt av kalkalger. Du vill inte ha några ovälkomna gäster som brunt anemoner. De ser trevliga, men de kommer att döda mer önskvärda hyresgäster. Dessutom, tänk på att du kan använda ett par pounds av oädel sten (coralline gratis) för att skapa botten av revet strukturen.
 • Reef tillsatser. Flera stora tillverkare av revet leveranser har produkter för mindre reef tank. Det är viktigt att du kan öka kalcium och alkalinitet nivåer i vattnet.
 • Lägg en eller två frysta räkor, Test för ammoniak till spetsen, när det väl spikar ta ut dem och låta cykeln gå (4-6 veckor) Efter detta tillägg 2 fiskar per månad tills all fisk köps
 • Power-huvuden för att skapa tillräckligt flöde. Dessa behöver inte vara nödvändigt beroende på flödet som skapas av filtren.
 • En varmare för att hålla temperaturen vid en konstant 80 grader Fahrenheit.