Wki

Hur man ställer in en lekfull miljö i en kanin bur

Kaniner trivs i sin bur, och kommer gärna dit särskilt när de har ordentliga leksaker och andra saker inuti för att hålla dem sysselsatta. Buren kan hållas öppen, eftersom de också njuta av roaming i rummet, men det är klokt att övervaka så att de inte får in några oroshärdar. Minns kaniner, som getter, hamstrar och andra djur älskar att undersöka och klättra över nya saker. Se till att du får tillräckligt utrymme innehavare.

Steg

Hur man ställer in en lekfull miljö i en kanin bur. Sätt in något att krypa in.
Hur man ställer in en lekfull miljö i en kanin bur. Sätt in något att krypa in.
 1. 1
  Sätt in något att krypa in. Lägg papperspåsar och kartonger till sin bur för att krypa in, repor, och tuggar, och köpa eller göra tunnlar.
 2. 2
  Ge något att strimla. Så länge någon bläck på det är sojabaserad, kommer alla papper att göra. Du kan också lägga till vanlig kartong för något svårare att strimla.
 3. 3
  Ge din kanin säkra leksaker.
  • Få morot leksaker som kan kastas, eller hängas från toppen av buren och tuggas eller slå.
  • Lägg några babyleksaker, hårdplast (ej barnsjukdomar) leksaker som skallror och nycklar, saker som kan kastas.
  • Köp en handduk för veckning och scooting.
 4. 4
  Låt din kanin söker efter föda! Du kan göra leksaker med hö eller helt enkelt sätta din kanin mat container på ett nytt ställe.
 5. 5
  Gör en gräva box! Ta en låda, strö-pan, eller plast bin och fyll med tidningar, strimlat papper, skräppost, eller torrt hö. Något säkert strimlad (och med sojabaserad bläck) kommer att bli bra. Kasta in några godsaker samt (dölja något under lager av papper). En annan idé är att få en papperskorg eller låda och fyll den med sand. Kaniner älskar att rulla och gräva i sanden. Titta på din kanin ha kul.

Tips

 • Se till att buren är fortfarande ganska stor och rymlig, (en bra bur storlek är minst fyra gånger längden på er kanin) och inkluderar alla de oexploaterade nödvändigheter som en kanin måste ha.
 • Använd leksaker som inte får förstöras av väta.
 • Hängande leksaker är ofta mer effektiva för två anledningar: 1.they kommer inte att förstöras av urin och 2. Det gör det roligare att spela med.
 • Kontrollera leksaker färgas med kanin vänlig färgämne.
 • Ta ett papprör (som en toalett pappersrulle, eller, skära ner en rulle hushållspapper) och vik ena änden. Kasta in ett par godsaker, vik den andra änden. Peta ett par hål och ge den till din kanin.
 • Inkludera en leksak från varje kategori du kan tänka dig, tuggleksaker, gräva leksaker, gömmer leksaker, rullande leksaker, etc.
 • Var noga med att ta bort alla ätliga delar och vassa kanter på leksaker innan du ger dem till din kanin.

Varningar

 • Se till att alla leksaker du ger din kanin är säkra och kommer inte gå sönder eller splittras. Många kaniner undersöka saker genom att tugga. Titta på din kanin noga när du införa en ny leksak att se till att det inte kommer att gå sönder eller blir osäkra och se till att de leksaker som inte är gjorda med kemikalier.
 • Kom ihåg att leksaker är inget substitut för riktig kamratskap och omsorg. Vissa kaniner inte ens gillar leksaker och föredrar att tugga på trä tabeller.

Saker du behöver

 • trä leksaker, kartong, plast och icke ömtåliga leksaker, hårda leksaker baby (ej nappar exc.) små askar och sand är några saker.