Wki

Hur man ställer in en hamster bur

En hamster är ett lätt husdjur att ta hand om. Vill du veta hur man gör det perfekta buren för ditt barn? Spoiled hamstrar kommer att älska det här.

Steg

Hur man ställer in en hamster bur. Välj ut en lämplig bur.
Hur man ställer in en hamster bur. Välj ut en lämplig bur.
 1. 1
  Välj ut en lämplig bur. En hamster behöver en bur med minst 360 kvadrat inches golvyta för att vara bekväma (den större buren, desto gladare hamstern). Se till att det inte kommer att skada hamstern, det bör vara belagd tråd för ventilation och säkerhet, och har företrädesvis en plast botten utan sladdar! Ett glas tank med mesh upptill och säkringsanordningar fungerar också ganska bra, även om det är tungt. Du kan göra en bin bur också, för under 15€ vilket är mycket billigare än de små djuraffären burar.
 2. 2
  Städa ur den nya buren med mild tvål och vatten för att få plastrester off. Skölj väl.
 3. 3
  Torka inneslutningen mycket, mycket väl med en handduk eller pappershandduk.
 4. 4
  Lägg sängkläder. Det bästa valet i kullen är Vård Färsk eller en knock-off kallas Critter Care. Du kan köpa Critter Care på Wal-Mart.
 5. 5
  Få en liten hamster hydda. Det spelar ingen roll vilket märke det är, så länge den är giftfri. Fyll den med strimlad toalettpapper (ej vädrade) men aldrig med trasa eller bomull för om hamstern intar här det kan vara dödligt.
 6. 6
  Lägg ett hjul. Det bästa valet är en med en solid löpyta för att förhindra svans eller fotskador från att fastna i ekrarna (och om de får sin lilla huvud fångade de kunde dö.) De flesta burar säljs med en 6 tums hjul, men det bör vara minst 8 inches ta stammen från hamster rygg.
 7. 7
  Du behöver en skål, om du inte har en skål och bara sprida den runt den kan blanda med din hamster är bajs och kissa. bör du tömma och fylla på din hamster matskål varje dag fylla den upp till 2 inches high.Also foder honom behandlar som broccoli, morötter, gurkor, etc, men försök att inte mata för många greener som de kan ge hamstern ont i magen.
 8. 8
  Kontrollera att du har en vattenflaska minst tre inches från marken - Lite lägre för dvärghamstrar så att de kan nå den står upp.
 9. 9
  Köp en påse tugga pinnar - De är ett måste, eftersom hamstrar måste hålla sina tänder slipas ner lite så de kan äta. Du kan också få näringsrika block för hamstrar som fungerar som huvudsaklig näringskälla, och sedan komplettera med frukt och grönsaker.
 10. 10
  Lägg leksaker, rör, och vad flyter din båt och förstör din hamster.

Tips

 • Rengör buren varje vecka.
 • Se till att vattenflaskan inte läcker. För att kontrollera detta, måste du titta på när din lilla kompis har en drink för att se om den läcker då. Hamstrar blir törstig snabbt och behöver en hel del, så se till att du har en anständig storlek flaska.
 • Ge ditt husdjur en vecka hem checkup. Lyssna på deras andning, och om det finns väsande ringa veterinären. Kontrollera sina tassar för sår, kolla tänderna, kolla deras hud för att se om det finns några tecken på fjällig eller irriterad hud. Se till att deras näsa är torr och ögonen klara. Du kan överväga att väga dem för att se om de är få eller förlora vikt, vilket kan ge dig tips på problem.
 • Se till att du ger dem en chans att få bekväm med sin nya bur före hantering. Att flytta in i en ny bur är en stor händelse för en hamster och de kommer att vara mer intresserade av mänsklig uppmärksamhet när de är glada.
 • Håll inte dem i benen och skottkärra dem. Det stammar sina små ben och kan skada dem.
 • Det är bäst att börja med en ny bur, men om du köper eller använder en gammal en, rengör den med mild baby tvål (Johnsons mild baby tvål), och skölj hela. Också för att ta bort lukten av den gamla buren av gamla pet, kan du använda ättika. Men ättika tar inte bort bakterier i den gamla buren.
 • Prova att ge dem tomma spannmål eller granola lådor bar med den tryckta utanför avlägsnas för att förhindra exponering för bläck. Hamstrar gillar tomma toalett-papper rör också, och kommer att älska att spela i dem tills de tuggar dem i stycken.
 • Gör massor av godsaker för din vän så att de kan känna sig hemma.
 • Ge dem rent vatten varje dag.
 • En bra vattenflaska är viktigt för alla bra hamster bur.

Varningar

 • Förvara inte din hamster utanför där temperaturen ändras, katter eller andra rovdjur som kan skada honom, eller det kommer att vara mottagliga för sjukdomar.
 • Om du får crittertrail dazzler eller andra typer de kommer med en sluten hjul som kan vara mycket irriterande om de lämnas unemptied varje dag.
 • Lämna aldrig buren öppen.
 • Syrianska hamstrar måste hållas ensam eller de kommer att kämpa till döden!
 • Om du har andra, potentiellt hotande husdjur, hålla buren högt upp där andra djur inte kommer att se det.
 • Får inte en för små barn! De kan inte hantera dem och antingen de eller hamstern kan bli skadad (dåligt eller mycket, mycket illa i fallet med hamstern)
 • Var noga med att rengöra buren varje vecka, eller de kan dö av uppbyggnaden av avföring och urin och rök från dem.
 • Care Färsk eller Critter Färska sängkläder är bättre än andra sängkläder (förutom Aspen som kan användas utan problem) som någon mjuk eller aromatisk trä som furu eller ceder kan vara dödligt för en hamster.
 • Om de har lös avföring (sörjig bajs) eller ha grejer som fastnat i sin botten, ringa veterinären omedelbart! Detta är ett tecken på många allvarliga små djur sjukdomar eller våt svans i syriska hamstrar.
 • Dvärghamstrar bör hållas i par. Dock måste de vara från samma kull eller införas när unga. Om de börjar slåss, separera dem. Presentera två hamstrar vuxna dvärg (eller någon form av hamstrar, för den delen) är farligt. Också vara säker på att de är av samma kön (om du gillar att ständigt hantera nya kullar av hamster valpar).