Wki

Hur man ställer in en gerbilarium

De saker som alla behöver för att livet är vatten, luft, mat och husrum. Allt behöver en plats att leva, även en gerbil. Så här gör du för att inrätta ett hem för din fyrbenta vän.

Steg

Hur man ställer in en gerbilarium. Köp en gerbilarium, ett par unga gerbiler, mus müsli och vissa toalett rör rulle.
Hur man ställer in en gerbilarium. Köp en gerbilarium, ett par unga gerbiler, mus müsli och vissa toalett rör rulle.
 1. 1
  Köp en gerbilarium, ett par unga gerbiler, mus müsli och vissa toalett rör rulle.
  • Vänligen överväga att räddnings-eller uppfödare. Köpa Pet Shop gnagare riskerar att stödja gnagare gårdar. Se tips.
  • Om du inte är intresserad av avel se till att du får ett samkönat par. Gerbiler behöver livstid följeslagare så ett par är ett måste. Det kan vara mycket svårt att införa en ny gerbil senare så det är bäst att börja om med två. Vuxen gerbiler kan endast införas till vuxna gerbiler använder splitcage metoden. Gerbiler upp tillsammans fungerar bäst.
 2. 2
  Ställ gerbilarium upp med de medföljande anvisningarna.
 3. 3
  Lägg minst 6 inches av en anständig substrat såsom megazorb, finacard bedexcel eller carefresh. Använd aldrig sågspån eller något furu eller ceder baserad eftersom dessa kan orsaka allvarliga respitory infektioner. Alternate substrat med lager av hö för att stödja tunnel nätverk och att ge nödvändig tugga material.
 4. 4
  Fyll skålen med müsli och vattnet hållare med färskvatten för dem att dricka.
 5. 5
  Placera gerbiler i gerbilarium tanken delen.
 6. 6
  Lämna dem om ett par timmar för att anpassa sig till sitt nya hem.
 7. 7
  Drop in rören toalettpappershållare dina gerbiler kommer att tugga dem och gå in och ut ur dem.
 8. 8
  Håll ersätta mat, vatten och toalett rör rulle. Vattnet bör bytas varje dag, även om det finns lite vatten kvar i skålen.
 9. 9
  Inom några dagar kommer de att vinna ditt förtroende och vända din hand när du sätter den i, som erbjuder godis i handen kommer att uppmuntra dem att närma sig.
 10. 10
  Vänta några dagar innan du försöker att få dem att komma ut ur gerbilarium att spela.
 11. 11
  Köp en lämplig liten skål (8 cm diameter skulle vara perfekt) och specialist gnagare bad sand (ofta säljs för chinchillor och degus), ungefär en gång i veckan varje vecka Placera skålen och en liten mängd sand i den övre är av gerbilarium så att tillåta gerbiler att ha ett sandbad.

Tips

 • En enda vuxen gerbil kan inte införas till en annan vuxen gerbil utan en splitcage. En enda gerbil kan ALDRIG föras till en etablerad par eller i grupp kommer det att bli dödad.
 • Om du inte kan få ett fint bur setup, fungerar akvariet med speciella lock stor. Locket har en plats att fästa rör och sådant.
 • Gerbiler måste hållas i enkönade par. Kullsyskon fungerar bäst.
 • Alltid ge dem något att tugga på. Gerbiler måste tugga för att hålla sina tänder i rätt längd. De bör ha konstant hö och kartong.
 • Modulära system såsom rotastak eller habitrail är inte lämpliga för alla gnagare. de har en mängd allvarliga hälso-och problem anrikning samt vara vastly för liten. Dessutom med gerbiler, löper du risken för en gerbil beslutar att "kräva" en del av buren som kan leda till allvarliga striderna, declanning och även död.
 • Hamster eller andra burar tråd är värdelösa och tråkiga för en gerbil. De måste ha utrymme att gräva. En stor tank fungerar bäst, antingen med en rasterfilm lock eller helst expanderat med en tråd underhållningsvärde. Den topper innebär att du kan fylla tanken sektionen enbart med substrat och tråd sektionen tillåter en plats för en medelstor tyst spinner, hängmattor och leksaker rep och viktigast, ger en plats för vatten och en damm bad där det inte kommer att bli förorenade eller begravda.

Varningar

 • Inte plocka upp dem i svansen eftersom det kan bryta. Om du måste, hålla dem vid svansroten nära deras bakdel. Inte det bästa sättet att få ut dem, men praktiskt när de fly. Du kanske har en arg gnagare efter detta dock.
 • Ställ den inte i ett hjul tillverkat av tråd ekrar. Ökenråttor svansar fastnar och kan gå sönder och falla av. Kontrollera något hjul är solid plast. Ja, de kommer tugga upp det, men det är bättre än ett skadat djur. Eller, kan du få ett hjul ståltrådsnät, eftersom de inte kommer att tugga det och det kommer inte dra sin svans. Det måste vara den medelstora eller större för att undvika att utveckla inbindningsproblem.