Wki

Hur man sparar vatten med en sovande gräsmatta

Den genomsnittliga gräsmattans storlek i USA är ca 1/5 av en acre, eller lite mindre än 9.000 kvadratmeter, och det tar minst 624 liter vatten för att tillämpa en "vatten på 1.000 kvadratmeter gräsmatta. Det tar alltså totalt mer än 67.000 liter för att tillämpa en "vatten per vecka till en vanlig gräsmatta för tre månader under en sommar. Även om du bara halvera detta belopp genom att låta din gräsmatta att gå vilande, är du fortfarande bevara en enorm mängd vatten - tillräckligt med vatten för att förse en familj med tre krav dricksvatten för 61 år.
Oavsett om du vill hjälpa till att spara vatten eller om du bara inte har tid att vattna gräsmattan regelbundet, låta gräset gå vilande under de varmaste månaderna på året kan hjälpa till. Ett vilande, eller "sovande" gräsmattan blir brun, men med rätt skötsel den underjordiska krona gräset anläggningen kommer att överleva. I själva verket, när gräset får gott om vatten igen (antingen från naturliga nederbörden eller från en sprinkler), kommer den att börja grönt upp och växa nya blad. Detta gör sova gräsmattor ett utmärkt val för klimat med milda vintrar, där du kan njuta av en grönskande gräsmatta för större delen av året medan drastiskt minska din gräsmatta krav sommar vatten.

Steg

Hur man sparar vatten med en sovande gräsmatta. Väx torka toleranta gräs.
Hur man sparar vatten med en sovande gräsmatta. Väx torka toleranta gräs.
 1. 1
  Väx torka toleranta gräs. De flesta gräs vanligen används i gräsmattor tål perioder av dvala ganska bra, men vissa är bättre än andra. Buffalo gräs, Zoysia gräs, fina blad fescues, höga fescues, och äldre, "vanliga" sorter av ängsgröe (i den ordningen) är de mest toleranta mot torka stress. Engelskt rajgräs och nyare, "förbättrade" sorter av bluegrass kräver mer vatten för att hålla vilande växter vid liv. Ju mer torka toleranta ditt gräs, desto längre kommer att bo grönt utan vattning, och desto mindre kommer du behöva vattna den för att hålla den vid liv medan det är vilande.
 2. 2
  Se till att din gräsmatta är hälsosamt. Nyligen sodded eller seedade gräsmattor bör inte tillåtas att gå vilande, eftersom de inte är tillräckligt väl etablerat att överleva torka. Dessutom gräs med överdriven halm uppbyggd, gräs som har skadats av insekter eller sjukdom, eller gräsmattor i dålig jord allmänhet tolererar inte torka-inducerad dvala väl. I alla dessa fall bör du vattna din gräsmatta regelbundet för att hålla det grönt.
 3. 3
  Håll din gräsklipparkniv hög. När gräset är fortfarande grönt och växer på våren, klippa med en vass kniv satt på en höjd av 3 "till 3-1/2" (7,6-8,9 cm). Att låta ditt gräs att växa relativt högt som detta kommer att öka sin torktolerans. Som ett resultat, kommer gräsmattan stannar gröna längre innan du går vilande.
 4. 4
  Låt ditt gräs att somna. I områden med milda vintrar, kan gräset bli grönt hela vintern, medan det i andra områden det kommer att komma ut av vintern dvala och grönt med ökande våren temperaturer och regn. Så länge det finns adekvat nederbörd, kommer ditt gräs bo grönt utan att du behöver vattna det. När nederbörden minskar och / eller temperaturen ökar, kommer gräsmattan bli brun och gå vilande såvida du vatten det. Vid denna punkt, kan du sluta vattna när som helst för att göra det möjligt för gräset att somna. När du sluta vattna, kan du tillåta allmänhet mer torka toleranta sorterna ovan att gå upp till 4-6 veckor utan vatten innan du behöver vatten igen. Råg gräs och nyare sorter av bluegrass allmänhet inte bör gå mer än två veckor utan vatten.
 5. 5
  Förstå en vilande gräsmatta vattenbehov. Dvala är gräset växtens naturliga reaktion för att överleva perioder av otillräcklig vatten. Om vilande gräsmattan går flera veckor eller en månad utan vatten, men det oftast inte kommer att återhämta sig, även om grundligt vattnas senare. Den exakta mängden vatten du behöver för att ge dina behov sovande gräsmatta beror på temperaturerna, fuktigheten och mängden nederbörd det får naturligtvis, men som en tumregel bör gälla minst 1/2 "(1,27 cm) vatten efter de första 4-6 veckorna av torka. Du bör då gälla minst 1/2 "(1,27 cm) av vatten var 2-3 veckor därefter så länge torkan fortsätter. Om dina somrar är särskilt varma och torra, eftersom de är i ökenområden i sydvästra USA, till exempel, kommer de flesta gräs kräver mer vatten än detta för att överleva. Buffalo gräs och Zoysia gräs dock i allmänhet kräver mindre vatten än bluegrass och svingel, och rajgräs kräver upp till dubbelt så mycket. Observera att dessa vattningarna endast är avsedda att hålla de underjordiska delarna av växten vid liv, och du vanligtvis inte kommer att märka någon grönare gräsmattan ovanför marken.
 6. 6
  Mät nederbörd. Få eller göra en regnmätare för att avgöra hur mycket nederbörd din gräsmatta blir, och hålla koll på denna utfällning. Lita inte på dina lokala väderrapporter, eftersom dessa inte kan exakt mäta mängden regn som faktiskt föll på din gräsmatta.
 7. 7
  Vattna gräsmattan tillräckligt för att hålla gräset vid liv. Medan du bör se till att din sovande gräsmattan blir minst 1/2 "(1,27 cm) av vatten var 2-3 veckor (enligt ovan), behöver detta inte nödvändigtvis betyda att du måste vattna det så mycket. Om din gräsmattan är redan får så mycket regn (mätt med din regnmätare), behöver du inte vattna gräset alls. Du behöver bara tillräckligt med vatten för att kompensera för eventuella skillnader mellan din gräsmatta behov och den naturliga nederbörden den får.
 8. 8
  Minimera trafik på din gräsmatta. Vilande gräs redan stressad, och tung fot eller fordonstrafik kan döda gräset och orsaka kala fläckar i gräsmattan. Om trafiken är oundvikligt på ett visst område, vatten den regelbundet för att hålla gräset grönt och friskt.
 9. 9
  Styr ogräs utan herbicider. Även gräsmattan sover, kan infödda ogräs fortfarande klarvaken. Det är bäst att följa ett system för integrerat växtskydd (IPM) för att bekämpa ogräs i någon gräsmatta. Om du är bekymrad specifikt om ogräs i din vilande gräsmatta, helt enkelt dra ogräs, och se till att få rötterna ut. Vilande gräsmattor tolererar inte herbicider väl.
 10. 10
  Grundligt vattna gräsmattan för att "väcka den." Om gräsmattan har hållits frisk hela dvala, bör det börja grönt med tillkomsten av svalare temperaturer och mer nederbörd. Att hoppa starta processen, vattna gräsmattan ordentligt när den extrema sommarhettan har passerat, applicera tillräckligt med vatten att tränga rotzonen 6-12 "(15 - 30,5 cm). Under jord Efter 2-6 veckor av svalare temperaturer och adekvata nederbörden kommer gräsmattan att vara frodiga och gröna igen Med lite hjälp, kan detta ibland påskyndas -. engelskt rajgräs har varit känt för att gå från helt vilande till grönt i 4 dagar med noggrann bevattning.
 11. 11
  Fyll i några kala fläckar. Så länge vilande gräset är tillräckligt vattnas och underhålls på rätt sätt, kommer gräsmattan ofta göra en fullständig återhämtning när det kommer ut ur sin dvala (se tips nedan för mer information). Om du däremot märker kala fläckar eller tunna fläckar i höst, helt enkelt tillämpa ett tunt lager kompost och reseed gräset i dessa områden.

Tips

 • Regelbunden bevattning, såsom beskrivits ovan, är mindre viktigt för vissa typer av gräs än för andra. Gräsmattor sammansatta av buffel gräs, vete gräs, Bermuda gräs, Zoysia gräs, och äldre sorter av bluegrass, till exempel, kan ibland uthärda månader utan något vatten och fortfarande helt återhämta sig. Fescues, om den lämnas inte vattnas under långa perioder, kan också återhämta sig helt, men de uppvisar ofta gallring eller utveckla kala fläckar, medan perenna rajgräs är sannolikt att dyka upp från dvala lite prickig även med regelbunden vattning.
 • Det är bäst att kolla med din lokala förlängning tjänst eller vattenvård byrå för att fastställa den exakta vattenbehov för just din sort av gräs i din lokala klimatet.
 • Välj grässorter som är lämplig för ditt klimat och miljö. Medan Zoysia gräs, till exempel, är anmärkningsvärt torka toleranta, det i allmänhet inte gör bra i nordligare klimat, och det kräver mycket solljus.
 • Om du bor i ett område där du kan växa Buffalo gräs och Zoysia gräs, anser att du normalt kan hålla dessa gräs grönt med så mycket eller mindre vatten än det tar att hålla vilande bluegrass eller rajgräs vid liv.
 • Kontrollera att din jord har adekvat kalium. Lägga kalium under våren och sommaren kommer att göra din gräsmatta mer torka toleranta. Lägg inte kväve på våren eller sommaren, dock, eftersom detta kommer att få motsatt effekt.
 • Gräs som går vilande under vintern kommer också att gynnas av enstaka vattning om torra förhållanden kvarstå under flera veckor. Genom att ge den vilande gräsmattan med tillräckligt med vatten för att hålla gräset växternas kronor liv, kan du parera problem med gallring eller dålig återhämtning under våren. Do inte vatten, men när temperaturen är under 40 ° F (10 ° C).
 • Som nämnts ovan, gräsmattor med överdriven (mer än 1/2 "-3 / 4") halm är mer känsliga för torka och bör inte tillåtas att gå vilande. Istället, ta bort överflödig halm från makten kratta eller vertikal skärning i början av våren eller hösten, när gräset är friskt, grönt, och i aktiv tillväxt. Kärna lufta jorden samtidigt kan hjälpa gräset att växa djupare rötter, vilket gör det mer torka toleranta.

Varningar

 • Undvik årlig eller "italienska" rajgräs, eftersom denna typ av gräs inte kommer tillbaka efter att gå vilande. Eftersom detta är en ettårig växt snarare än en perenn, är det olämpligt för de flesta gräsmattor oavsett din vattning regim.
 • Låt inte din gräsmatta att ofta växla mellan dvala och aktiv tillväxt. Medan de flesta gräs kan lätt tål en årlig cykel av aktiva tillväxtperioder bryts av en enda period av dvala, är det inte rekommenderat att vattna din gräsmatta nog att ta det ur sin dvala bara att låta det glida tillbaka in direkt, eftersom det utarmar de näringsämnen som lagras i gräset och kommer att göra det svårare för den att återhämta sig från dvala.
 • En blandning av 5% perenna rajgräs per enhet av den årliga rajgräs vikt (950g/50g = 1 kg utsäde), är lämplig för stabilisering kala fläckar. Den årliga råg rötter kommer att hålla jorden tills de perenna uppslag.