Wki

Hur man ska leva med en moluccan kakadua


Moluccan kakaduor är höga underhållskostnader fåglar. Läs den här artikeln för att lära sig att leva med dem. Detta djur kräver ett seriöst och livslångt engagemang. Inte får en tills du forskning dem helt.

Steg

Hur man ska leva med en moluccan kakadua. Var noga med ditt hem och familj är villig att acceptera ansvar och behov kakadua.
Hur man ska leva med en moluccan kakadua. Var noga med ditt hem och familj är villig att acceptera ansvar och behov kakadua.
 1. 1
  Var noga med ditt hem och familj är villig att acceptera ansvar och behov kakadua. Om du vill skära ner på damm, se till att du har en utmärkt luftrenare i samma rum och planerar en liten butik vac för dagliga rensas skräp kastas ur buren. Obs det står "skära ned". Kakaduor producerar stora mängder damm och ditt hem kommer att bli belagda med den. Köra vakuum och / eller damma dagligen är ganska vanligt med kakadua arterna. De producerar så mycket damm. Allergier eller astma? Betrakta en annan art.
 2. 2
  Köp en mycket stor bur och försöka få en med en lek gym på toppen. Placera buren mot en vägg (om du inte har en chewer) och aldrig framför ett fönster där fågeln inte kan hitta några avskildhet och avskildhet. Håll buren där fågeln kan se familjens medlemmar interagerar och känna att de är en del av handlingen, men i ett område bort från köket och rök.
 3. 3
  Plan på att köpa massor av leksaker eller göra dem. Kakaduor att förstöra saker, tugga upp gamla strumpor, och deras ljusa sinnen behöver stimuleras hela tiden. Rotera leksaker varje vecka för att hålla deras intresse.
 4. 4
  Var uppmärksam på fåglarna. Dessa är inte fåglar som kan lämnas 8 timmar om dagen utan mänsklig interaktion. De blir neurotiska och kan ta till självstympning att försöka trösta sig själva.
 5. 5
  Bra träning tidigt i en fågels liv kommer att se fortsatt acceptabelt beteende senare när hormonerna sparka. Kontrollera att du ge dem tid att roa sig och inte skämma deras ständiga behov av uppmärksamhet. Dessa fåglar är inte kallas "Velcro" fåglar för ingenting!
 6. 6
  Om du går ut, lämna en radio eller på TV så de har något att lyssna och titta. Berätta för dem att du kommer tillbaka och kommer att se dem i en liten bit. De förstår en hel del och har intelligens i en 2-årig människa.
 7. 7
  Medan vissa lär sig att tala väl, de är generellt clownerna och älskar underhållande dig genom att dansa, flaxa och svänga med högt överge. Deras sång är brett och kan höras halvvägs ner blocket, så har förståelse grannar som har tillåtits att lära känna fågeln när du ta det utanför. Om du bor i en lägenhet, inte ens överväga en Moluckerna. Med ett skrik kan nå 130dB, kommer dina grannar att du inte stanna länge.
 8. 8
  Om du planerar att ta din fågel utanför, köpa en sele eller resa bur. Wing klippning är inte tillräckligt.

Tips

 • Håll din Mollys bur ren. Det innebär att rengöra och skrubba vatten och mat skålar varje dag.
 • Mollies älskar att leka med dig utanför och har ett trevligt bad från vatten sprutas upp i luften och får falla som regn.
 • Eftersom de använder puder, inte olja att tvätta sig själva, de måste badas ofta. Använd inte tvål, och vara säker på att han är trevlig och varm efteråt.
 • Läs om deras rätt kost. Ge aldrig en fågel ett frö diet. Det är som att mata ditt smör barnet jordnötter som enda föda. Ett frö diet kommer att orsaka leverskador och fruktansvärda beteendeproblem. En balanserad kost innehåller färska grönsaker, frukt, fullkorn, och ja vissa kött från gång till gång.
 • Få en bur minst dubbelt så stor som djurets spännvidd. Om du inte har råd med en stor bur, är du inte redo för denna fågel.

Varningar

 • Valet att få en av dessa sällsynta fåglar är också mer utmanande än andra fåglar, eftersom de är hotade.
 • Även om inte för alla, kan de som älskar fränare kärleksfull beteende och en fågel som lever för att vara med dig och din familj finner att en Moluccan kakadua är den perfekta fågeln.
 • Använd aldrig Teflon kokkärl i ett hem med fåglar. Den Teflon avger ångor vid överhettning och kan döda fåglar inom några minuter.
 • En Molly kan ge dig en hel bit. Det är smärtsamt och kan vara en djup skölp. Får inte ett Molly förrän du har haft många andra fåglar, här är inte en förrätt fågel. Du måste vara djupt engagerad i denna märkliga djur som möjligen skulle kunna överleva dig.