Wki

Hur man ska behandla baby akne

Baby akne är en ofarlig hudåkomma sett på barn från födseln till 7 månader gammal. Läkare misstänker att en mors hormoner börja fungera i ett barns kropp, orsakar det olja körtlar för att täppa och akne ska visas. Pojkar sägs vara mer mottagliga för baby akne än flickor. Dessa rödaktiga eller vita bulor, kallas Milia, kan uppträda vid födseln, men oftast visas någon gång under de första 4 veckorna efter födseln. Även om det är ofarligt och brukar rensar upp efter några veckor eller månader, många föräldrar vill veta hur man ska behandla baby akne på grund av den rödaktiga, fläckigt utseende det ger till sina barns hud.

Steg

Hur man ska behandla baby akne. Behandla baby akne helt annorlunda tonåring eller vuxen akne.
Hur man ska behandla baby akne. Behandla baby akne helt annorlunda tonåring eller vuxen akne.
 1. 1
  Behandla baby akne helt annorlunda tonåring eller vuxen akne. Behandla baby acne är en helt annan process från behandling av ungdomar eller vuxna akne. Om ditt nyfödda barn har akne, inte:
  • Pop, nypa eller plocka på finnar.
  • Använd starka aktuella lösningar såsom bensoylperoxid eller salicylsyra.
  • Använd Astringents.
 2. 2
  Tvätta ditt barns hud med en mild icke-torkande tvål. Eftersom spädbarn akne visas på igensatta olja körtlar från hormonella förändringar i barnets kropp, är det viktigt att hålla huden ren och torr under ett utbrott.
  • Men ibland är det tvål som är problemet. Försök att avbryta behandling av barnets tvål och se om villkoret blir bättre. Ibland, milda tvålar är inte allt som "mild".
   • Istället, doppa en ren bomullstuss i varmt vatten och torka försiktigt barnets ansikte. Vattnet och bomullstuss kommer rengöra området utan hjälp av kemikalier eller irriterande.
 3. 3
  Hoppa använda lotion eller krämer som kan täppa till porerna. Om inte ditt barn har mycket torr hud, använd en tvätt fuktgivande bebis istället för lotion tills akne rensar. Om ditt barns rygg, nacke och bröst inte visar tecken på akne, kan du använda en mild lotion till dessa områden.
 4. 4
  Torka ditt barns ansikte när han spottar upp eller dreglar under en matning. Långvarig fukt runt munnen kan förvärra eller öka haka akne. Det kan hjälpa till att hålla en haklapp på ditt barn så att du alltid har en torr trasa tillgänglig.
 5. 5
  Håll ditt barn från repor på hans ansikte med handen vantar tills barnet finnar försvinner. Om finnar är repad eller poppade, kan de bli infekterade och orsaka en mer allvarlig hudsjukdom.
 6. 6
  Prova att använda babypuder. Vissa mödrar med nyfödda som har utvecklat baby akne finner att torka lite babypuder försiktigt över de problemområden rensar upp akne. Om du gör detta, använd en bomullstuss att applicera pudret, och se till att inte få makten i barnets ögon, mun eller öron.
 7. 7
  Om du ammar, överväga att ändra din kost. Många kvinnor som äter mycket frukt rapporten ser en uppgång i baby akne när de ammar. Ibland är utbrottet inte akne alls, utan snarare ett utslag. Vissa mödrar rapporterar att söta eller citrusfrukter, såsom nektariner och apelsiner kan orsaka hudproblem i nyfödda. Rådfråga en läkare om du tror att amning kan ge ditt barn ett utslag eller baby akne.
 8. 8
  Tala med din läkare om ditt barns akne visas efter start en medicin. Vissa receptbelagda läkemedel kan orsaka akne, och din läkare kan ha möjlighet att erbjuda en alternativ medicin som inte kommer att orsaka en hudreaktion.
 9. 9
  Tala med din läkare om en starkare baby akne behandling om de finnar inte försvinner inom tre månader, eller akne blir allvarlig och sprider sig snabbt. Medan de flesta läkare inte initialt förskriva medicin, det finns receptbelagda krämer för svår baby akne.
  • Ha tålamod. Medan barnet akne kan vara besvärande för dig, det förmodligen inte bry er lite barn en. Baby akne upphör i regel inom 3 till 7 månader efter födseln.
  • Var på jakt efter "finnar" eller utslag på andra ställen på barnets kropp. Behandla akne vanligtvis är begränsad till ansiktet. Om ditt barn utvecklar vad som ser ut som akne över olika delar av hans kropp, rådfråga en läkare. Detta kan bero på eksem eller mjölkskorv.

Tips

 • Var uppmärksam på ditt barns reaktion på vissa tvål och rengöringsmedel. Om du märker att ditt barn bryter ut efter att sätta på en nytvättade outfit, kan du behöva använda en naturlig tvättmedel tills akne rensar.
 • Alltid tala med din läkare om du är osäker på huruvida ditt barn har barnet akne. Vissa bebisar erfarenhet eksem, vilket också ger huden ett rött, flammigt utseende, men är extremt kliande och behöver läkarvård.

Varningar

 • Undvik popping eller plocka på ditt barns akne. Bryta eller öppna finnar kan orsaka en infektion och även ärrbildning om du gräver för djupt. Även akne kan se oattraktiv, det skadar inte bebisen.
 • Aldrig behandla baby akne med over-the-counter akne krämer avsedda för tonåringar och vuxna. Ett barns hud är tunn och känslig, och de starka kemikalier som används i typiska akne behandlingar kan irritera eller bränna ditt barns hud.

Saker du behöver

 • Mild tvål
 • Infant handen vantar