Wki

Hur man rengör ett marsvin bur

Vill du veta hur man rengör ett marsvin bur? Tja, har du kommit till rätt ställe! Denna artikel kommer att visa dig det bästa sättet att göra ditt marsvin bur ren. Din lilla grisen kommer definitivt att vara glad!

Steg

Hur man rengör ett marsvin bur. Ta ditt marsvin ur buren och satte den på en säker slutet utrymme varifrån den inte kan fly.
Hur man rengör ett marsvin bur. Ta ditt marsvin ur buren och satte den på en säker slutet utrymme varifrån den inte kan fly.
 1. 1
  Ta ditt marsvin ur buren och satte den på en säker slutet utrymme varifrån den inte kan fly. Se till att någon är runt att titta på dem, och att det inte finns några höga ljud runt som kan skrämma dem. Någon kan hålla ditt marsvin, om du vill.
 2. 2
  Ta ut alla sina leksaker, även inklusive deras skål, vattenflaska och gömställe. Töm vattenflaska och matskål. Ta dem till ett handfat och skölj av deras gömställe om det kan bli våt. Kör sedan lite hett vatten och dränka vattenflaska och matskål. Lämna dem där för att torka medan du städa ur buren.
 3. 3
  Ta din bur där du planerar att rengöra det och få en stor sopsäck. Försiktigt borsta allt i påsen. För riktigt stora burar, är det praktiskt att ha en katt-poop scooper att skrapa ur buren. Använd inte samma som din katt, hund eller annat husdjur.
 4. 4
  Spraya insidan av buren ner med en 50/50 blandning av destillerat vit vinäger och vatten för att rengöra den. Detta fungerar bättre och är säkrare för ditt marsvin än något annat rengöringsmedel. Om du inte gör det, blir det bara elakare varje gång! För djupare fläckar och mässar, använd outspädd ättika, men se till att rensa bort bra efteråt! Torka den med en handduk eller, om du har tid, kan du låta den lufttorka. Senare kan du även spraya botten med vad som kallas "Clean Cage" det gör buren luktar mindre värre med tiden. Det är en trygg deodorant, kan du köpa den på någon djuraffär där de säljer marsvin, illrar, hamstrar eller kaniner.
 5. 5
  Linje buren med fräscha och rena nya tidningen, fyll sedan med strö, ca 1-3 inches. Se till att det inte är ceder träflis, och även ugnstorkade tall rekommenderas inte på grund av den starka doft som grisar inte föredrar. Se till att buren är helt torr eller mögel och andra svampar kan växa i eller på buren.
 6. 6
  Sätt buren tillsammans igen (om du tog isär) och sätta leksaker och saker tillbaka i olika positioner, eller göra nya saker, att lägga lite av mångfald och underhållning! Dölj deras favorit behandlar i rullar hushållspapper eller häng upp dem med ett snöre, (se till att din piggy kan nå det). Nu sätter ditt marsvin / s tillbaka och titta på dem göra en full-on sökning för att hitta sin favorit leksak!

Tips

 • För att hjälpa dig att rensa din bur, lägg ett lager tidningspapper under sängar. Så att du kan rulla upp när det är dags att uppdatera buren.
 • Om du har råd med det, sätta ett tjockt lager av asp spån (spån endast, inga chips) och sedan lägga ett lager av CAREFRESH. Det hjälper lukt och är mycket mjukare på piggies fötterna.
 • Använd antingen en svamp eller en liten, fräsch trasa och en lösning av 1/2 vatten och 1/2 destillerat vit vinäger för att torka / spraya ner din piggies hem. Använd inte Windex eller någon annan rengöringsspray eftersom det kan vara skadligt för ditt marsvin.

Varning

 • Rengöring av gris bur minst en gång i veckan är mycket viktigt för att bibehålla din hunds hälsa.
 • Använd inte flis eller sågspån som de orsaka allvarlig skada på ditt husdjur. Cedar sängkläder kan orsaka många hälsoproblem, som kan furu. Ugnstorkade tall är lämplig för strö om inget annat är tillgänglig.
 • Alltid har någon övervakar dina marsvin. De är naturligt nyfikna och kan få sig i en massa problem.