Wki

Hur man plantera en växt

Om du behöver plantera en växt, finns det några viktiga saker att tänka på så att processen är det minst störande möjligt för anläggningen. Om du gör det noga, kommer du att belönas med en sund tillväxt av näringsämnen och veta att du blev av med salter.

Steg

Hur man plantera en växt. Vatten anläggningen ett par dagar innan du plantera den så att jorden är fuktig när du är redo att arbeta med det.
Hur man plantera en växt. Vatten anläggningen ett par dagar innan du plantera den så att jorden är fuktig när du är redo att arbeta med det.
 1. 1
  Vatten anläggningen ett par dagar innan du plantera den så att jorden är fuktig när du är redo att arbeta med det.
 2. 2
  För att ta bort växten, lyft handen över toppen av potten och håller växtens stam, vrid sedan krukan upp och ner. Knacka potten mot en hård yta, dra sedan långsamt potten bort från anläggningen. Efter flera försök, om anläggningen fortfarande inte kommit ut, använd en kniv för att skära runt kanten av jorden. Om det inte fungerar, kan du bryta potten. Om du råkar bryta några av rötterna, oroa dig inte. Det finns tillfällen när en växtens rötter beskäras för att hålla en anläggning i en mindre storlek, så att bryta upp några rötter i omplantering processen kommer inte att skada något. I själva verket, om anläggningen har blivit rootbound (rötter tätt curling runt sidorna och botten av rotklumpen), är det viktigt att skära igenom sidorna och botten av rotklumpen att uppmuntra rötter att filial ut i den nya jorden.
 3. 3
  Ta bort ungefär en tredjedel av marken.
 4. 4
  Lägg några inches av planteringsjord i botten av den nya större kruka (inte mer än ca 1 tum större i omkrets än den gamla krukan), sätta anläggningen i potten, och se till att jorden är tillräckligt hög så att mark linje på växtstemen är inte över toppen av potten. Jorden linje bör vara ca 1 "under toppen av potten. Om det är för lågt, tillsätt mer jorden under rotklump.
 5. 5
  Fyll i runt rotklump med jord, stampande marken hårt runt kanterna på krukan med fingertopparna eller dina tummar. Detta tar bort eventuella luftfickor som kan torka ut rötterna mellan vattningarna.
 6. 6
  Thalassa Cruso, en växt författare och guru skrev att det är en bra idé att dunka den krukväxt ner hårt mot en fast yta bara för att reglera mark och uppmuntra rötter att få upptagen och växa.
 7. 7
  Blötlägg anläggningen tills vattnet rinner ut i botten och låt den rinna av helt.

Tips

 • Den nya krukan bör bli nästa storlek större (inte mer än 1 tum större i omkrets), med plats för ny jord runt rotklumpen.
 • Använd alltid en kruka med god dränering. Hålen i botten bör vara stort, om den inte har några hål borra några i, eller lägga stora stenar till botten före tillsats marken.

Varningar

 • Skär inte bort friska rötter om du inte är beskärning dem så att anläggningen kommer att förbli samma storlek eller miniatyriserade (vilja för Bonsai).