Wki

Hur man planerar en minneshögtid

En minnesgudstjänst hålls vanligtvis efter en begravning. Det kan också användas för att minnas och hedra livet och minnet av den avlidne på ett specifikt tillfälle, liksom en årsdag av en händelse som resulterade i dödsfall.

Minnesstunder bör planeras på ett lämpligt datum och tid med familjen och nära och kära till den avlidne i åtanke, men bör också fira den personens liv. Följande steg kommer att hjälpa dig att planera en minnesstund.

Steg

Hur man planerar en minneshögtid. Ställ in datum och tid.
Hur man planerar en minneshögtid. Ställ in datum och tid.
 1. 1
  Ställ in datum och tid. Minnesstunder bör planeras med hänsyn till eventuella familjemedlemmar som har rest ut ur staden. Ange ett datum tillräckligt nära begravning eller årsdag händelse som besöker vänner och familj kan närvara. På så vis kan de sörjande att dela minnen.
 2. 2
  Välj en plats. Arrangera en minnesstund på en plats som är stor nog att rymma det antal personer som du har bjudit. Vet hur många stolar du behöver, bord för mat och arrangemang och ett podium för en gästbok. Du bör också överväga om den avlidne skulle ha velat ha en minnesstund på en plats för tillbedjan eller en icke-religiös byggnad.
 3. 3
  Sammanställ en gästlista och skicka ut inbjudningar. Hålla ordning när man planerar en minneshögtid genom att göra en lista över alla nära och kära till den avlidne för att skicka ut inbjudningar. Detta kommer att säkerställa att du skickar inbjudningar till alla du tror är benägna att delta och kommer att undvika felsteg att glömma någon viktig.
 4. 4
  Anpassa dekorationer och musik. Gör minnesstund en återspegling av den person vars minne du hedrar genom att välja dekorationer och musik individen skulle ha velat. Använd blomsterarrangemang med personens favorit blommor eller färger och sammanställa en spellista med favoritlåtar eller typer av musik som ska spelas i hela tjänsten. Överväg att lägga till några andra minnen som du anser korrekt återspeglar den personens liv.
 5. 5
  Få input från nära och kära. Fråga vänner och familjemedlemmar till den avlidne individen för input om särskilda handen som bäst hjälper minnas sin älskade. De människor som kände den avlidne bäst kommer att kunna ge dig idéer för sånger, färger, dekorationer och minnen och hjälper dig med bilder och minnessaker för att skapa ett minnesmärke.
 6. 6
  Ordna gästtalare. En viktig komponent i många minnesstunder är att ha en serie av gästföreläsare som kan ge sin personliga syn på den avlidnes liv och arvet på efterkälken. Kontakta personer som du vill tala vid minnesstund i god tid för att kontrollera att de är villiga att tala och ge dem tid att samla sina tankar. Också fråga dem om det finns några särskilda resurser de behöver för att hjälpa dem att tala, till exempel en mikrofon, en skärm, etc.
  • Du kan också överväga att välja avläsningar för att ge till högtalare som speglar personligheten hos den avlidne.
 7. 7
  Be om hjälp om det behövs. Du skulle kunna göra med en hel del och personliga känslor över döden av den person vars minnesstund du planerar, så var inte rädd att be om hjälp med att planera och organisera tjänsten om du behöver det. Fråga vänner eller familjemedlemmar att hugga i med några detaljer om tjänsten om du känner dig överväldigad eller om du inte har tillräckligt med tid att bearbeta dina egna känslor.

Tips

 • Försök att ta med så många minnen idéer från familj och vänner som möjligt. För att hjälpa alla att känna sig mer intimt involverad, kan en tom affisch för signering monteras på en vägg och folk kan lämna sina personliga uttryck och kondoleanser skriftligen dit. Detta skulle senare bli fotograferad och laddas upp till en webbplats på nätet för sörjande att titta på senare.

Varningar

 • Minnesstunder kan ta sin tribut på arrangören eftersom det är svårt att involvera sorg, minnen och sorg. Var snäll mot dig själv och tillåt dig att ha båda pauser från förberedelserna och att delegera uppgifter till andra hjälpare. Bär inte hela händelsen på dina egna axlar.

Saker du behöver

 • Lämplig plats
 • Gästbok och pennor
 • Seating
 • De resurser som krävs av talare
 • Blommor, kransar, minnen
 • Listor, tillgång till telefon och e-postadresser för inbjudningar