Wki

Hur man överlever ett möte med en krokodil eller alligator

Crocodilians - alligatorer, krokodiler, kajmaner och deras anhöriga - dödar hundratals människor varje år. Medan de flesta av dessa attacker inträffar i Afrika och Asien, är dessa kraftfulla reptiler också i delar av södra Europa, Australien och södra Europa. Crocodilians vanligtvis inte inkluderar människor i sin kost, men i sanning de kommer att äta precis vad som helst om det ges möjlighet. De kommer också att försvara sitt territorium kraftigt, särskilt under parningssäsongen. Det bästa sättet att vara säker på dessa djur livsmiljö är att ge varelser utrymme och försiktig kring vatten där de kan leva. I händelse av att du attackeras, kan du ha möjlighet att överleva om du slåss tillbaka strategiskt.

Steg

Hur man överlever ett möte med en krokodil eller alligator. Håll dig borta från angripet vatten.
Hur man överlever ett möte med en krokodil eller alligator. Håll dig borta från angripet vatten.
 1. 1
  Håll dig borta från angripet vatten. Fråga närboende och myndigheter om förekomsten av krokodiler eller alligatorer i sjöar och floder, och inte gå utanför angivna områden eller i vatten där dessa djur är närvarande. Det är särskilt viktigt att du undvika att gå in i vattnet vid skymning eller på natten, när djuren är svårare att se och när de mest aktivt jaga.
 2. 2
  Var medveten om din omgivning. Om du ska vara i eller runt vatten i ett område där crocodilians allemansrätten, är det viktigt att vara vaksam på alla gånger. Alligatorer och krokodiler kan gömma sig mycket väl i vatten, ofta håller bara sina ögon och näsborrar ovanför vatten eller dränka helt. Inte dingla inte armar eller ben från en båt i vattnet. Håll avstånd från vattnet när man går på stranden - crocodilians ofta attackera fiskare och människor samla vatten på stranden - och undvik tjocka vegetationen som ger dessa djur med god täckning.
 3. 3
  Stanna minst femton meter bort från alligatorer och krokodiler. När du har upptäckt dem, ge crocodilians en bred kaj. Femton meter är oftast gott om mark, men under parningstiden, är det en bra idé att stanna ännu längre bort. Alltid bo långt borta från bon eller crocodilians bebis, som mödrar är häftigt defensiv. Crocodilians kan producera korta skurar av hastighet på mark som kan ta dig på sängen om du är för nära. I vattnet, dessa djur är mycket snabbare än människor och känna sig mer hemma, så det är bäst att ge dem så mycket utrymme som möjligt.
 4. 4
  Undvik överraskande djuren. Om du ser att du kommer att komma någonstans nära en crocodilian, göra buller genom dunka vattnet med dina åror vid segling eller blåser en visselpipa, till exempel. Håll dig borta från stränderna när man kommer runt kurvor i en flod. Krokodiler eller alligatorer sola på stranden kan attackera i självförsvar om du överraska dem.
 5. 5
  Kör bort från djuret. Trots dina försiktighetsåtgärder, kan du komma misstag farligt nära en krokodil eller alligator. Lyckligtvis crocodilians förlita sig på överraskningsmomentet att fånga byten, så det är extremt ovanligt att någon av dessa djur att förfölja en person på land. Krokodiler och alligatorer, dock inte så trög på land som vissa människor tror, ​​även om de inte är lika snabbt som många andra människor tror, ​​heller. Marken hastighetsrekordet för ett crocodilian är ungefär 10 miles per timme (cirka 17 kilometer i timmen) och dessa djur snabbt växa trött när man kör på land, vilket innebär att så länge du kan se det komma, någon tonåring eller en vuxen i hyfsad form kan lätt springa ett av dessa djur. Kör bort från vattnet, som krokodiler och alligatorer sällan körs på land om de försöker komma tillbaka i vattnet och utom fara. Den vanligaste upprepade instruktion att köra i sicksack är meningslöst: det snabbaste sättet att sätta avståndet mellan djur och dig är att köra iväg i en rak linje.
 6. 6
  Slå tillbaka om du är attackerad. Medan det normala beteendet hos crocodilians är att bita en potentiell måltid (er) och håller på fram till våld bort, kommer de ibland (speciellt när de försvarar unga eller territorium) leverera en enda, snabb defensiv bita och sedan omedelbart släppa taget. Om detta inträffar, försök bara att komma bort från djuret så fort som möjligt. I predationsangrepp dock, liksom i vissa defensiva attacker, låter djuret inte gå och kommer ofta att försöka dra en person i vattnet eller under vattnet. Crocodilians kan stanna under vattnet mycket längre än människor kan, så det enda hopp om överlevnad om du attackeras på detta sätt är att slå tillbaka och komma undan. Enkelt kämpar och försöker dra gratis är oftast meningslöst och kan förmå djuret att gå in i en undervattens död vals, under vilken en arm eller ben fastnat i krokodil mun kommer sannolikt att rippade. En målmedveten, avsiktliga angrepp på djuret är därför ett bättre alternativ.
  • Gå för ögonen. Den mest utsatta delen av en krokodil eller alligator kropp är dess ögon. Försök att slå eller peta i ögonen med vad du har praktisk: en åra, en pinne, eller en kniv. Även händerna kan vara effektiva vapen om du kan slå djurets ögon. En Florida tonåring flydde nyligen en alligator som hade dragit honom i vattnet genom att störa sin tumme i alligator öga.
  • Gå till näsborrar eller öron. Även om inte lika känsliga som ögonen kan näsborrarna och öron effektivt attackeras. Ett hårt slag eller en nedskärning på något av dessa områden kan orsaka djuret att släppa dig. Många människor har räddats från en krokodil eller alligator käkar när andra människor har drabbats djurets nos med en stolpe eller klubb.
  • Gå till palatinala ventilen. Crocodilians har en flik av vävnad bakom tungan som täcker halsen när de dränka i vatten. Denna flik hindrar vatten från att rinna in i deras halsar och därmed förhindrar krokodil från att drunkna när dess mun är öppen. Om din arm eller ben har fastnat i en krokodil mun, kan du kanske att bända denna ventil ner. Vatten kommer sedan att strömma in i krokodil strupe, och djur kommer sannolikt att låta dig gå. Hårda strejker till denna ventil kan också orsaka djuret att släppa dig.
 7. 7
  Kontakta genast läkare. En crocodilian mun hyser en enorm mängd bakterier och infektionen är nästan garanterat om ett bett inte behandlas omedelbart.

Tips

 • Krokodiler och alligatorer känns säkrast i vattnet, så om du är båtlivet och komma över dessa djur på land, kommer de glider förmodligen i vattnet. Detta kan vara skrämmande, eftersom det kan visa sig att de attackerar, men oftast de bara kommer vattnet att gömma sig, och de kommer att stanna där tills du är borta. Ändå försöker lämna området snabbt, och inte ge sig in i vattnet eller dingla armar eller ben överbord.
 • De käftar alligatorer eller krokodiler är väldigt starka när de stänger men de har allvarligt svaga muskler för att öppna sina käftar, så om du håller på att en sluten alligatorer mun med två händer det aldrig kommer att kunna öppna dem. men kom ihåg att kroppen fortfarande kan röra sig farligt, så det kan frigöra sig.
 • Håll husdjur säker i crocodilian land. Låt inte bada i vatten som bebos av krokodiler eller alligatorer, och hålla i koppel när man går i dessa djurs habitat. Husdjur är ofta angrips av crocodilians, och du kan också bli attackerad om ditt husdjur trakasserar en av dessa djur eller fångar dess uppmärksamhet som potentiella bytesdjur.
 • Crocodilians är kapabla att memorera resande vägar och campingplatser. När camping i dessa djurs habitat, inrätta läger långt borta från vatten, och inte strö området med matrester. Om du måste närma sig eller komma in i vattnet för att hämta vatten, diska, eller bada, göra det med försiktighet och undvika att gå in på samma ställe varje gång. Krokodiler eller alligatorer kan känna närvaron av matlukter från disken är eller kan märka att du samlar vatten från ett avstånd och därmed kan ligga i väntan på nästa gång du kommer till samma plats.
 • Crocodilians har varit kända för att attackera små båtar, särskilt kanoter, men sedan lämnar de mänskliga åkande ensam även när de är kastad i vattnet. Man tror att krokodiler eller alligatorer tittar upp från vattnet kan se en båt och tycker att det är en annan krokodil eller alligator. De attackerar då båten som ett territoriellt försvar.
 • Alligatorer har generellt breda, spade-liknande trynen, medan krokodiler har spetsigare trynen. Alligatorer finns i delar av USA och i södra Kina.

Varningar

 • Om krokodil griper en arm eller ett ben, kommer den att försöka rulla och vrida bort det. Vara beredd att omedelbart börja vrida eller rulla i samma riktning.
 • Mata aldrig crocodilians, antingen avsiktligt eller oavsiktligt (t.ex. genom nedskräpning eller lämnar matrester i närheten av lägret eller i närheten av vatten). Utfodring dessa djur kan medföra att de förlorar sin rädsla för människor och ser människor som en näringskälla. Det kan också leda till en omedelbar attack om personen mata dem kommer för nära.
 • Krokodiler och alligatorer gör ser människor som bytesdjur, kan så oprovocerad attack sker. Saltvatten krokodiler, som finns i Australien och Asien, och Afrika Nilkrokodiler är särskilt känd för att attackera människor och ibland verkar lockas till ljudet av utombordsmotorer (även om det har teorin att de attackerar båtar som ett territoriellt försvar eftersom motorerna ljudet liksom andra krokodiler).
 • Göra något för att inte få dras in i vattnet av en krokodil eller alligator. De är starkare än dig och få dras in i vattnet kommer att få dig att kvävas.
 • På platser som norra Australien kusten, där Krokodiler bor, bara för att det inte är en krokodil skylt runt betyder inte alltid att du är säker. Krokodiler satsning i havet och i åar och älvar där de är oväntade.