Wki

Hur man odlar vinrankor

Vindruvor är en av de äldsta anläggningarna och de odlas över hela världen. Vindruvor kan ätas eller göras till. De används också för framställning av gelé och även paj. Druva blad används ofta i matlagning också.

Steg

Hur man odlar vinrankor. Se till att dina druvor planteras där det finns god dränering.
Hur man odlar vinrankor. Se till att dina druvor planteras där det finns god dränering.
 1. 1
  Välj en webbplats. Vinrankor är långsiktiga växter. De kan leva mellan 50 till 100 år. I kalla områden vara säker på att plantera vinrankor i ett soligt område, företrädesvis i söderläge. En söderriktat plats kan förhindra frost nyper vinstockar. Växter mot norr till söder kommer också att ge bättre kvalitet frukt som de kommer att få mycket sol under sin växtperiod.
 2. 2
  Se till att dina druvor planteras där det finns god dränering. Ändra marken för att främja god dränering. Plantera vinrankor i en lerjord, med dålig dränering, är inte en bra idé.
 3. 3
  Köp och plantera sticklingar vinranka tidigt på våren. Kontakta din lokala jordbruket tjänst för exakt plantering datum.
  • För att använda din egen: Skär avsnitten direkt från vinstockar eller pensel som nyligen har skurits bort. Se till att styckning är 3 noder långa (noderna kommer att se ut gupp). Längst ner i den skärande, göra snittet i en vinkel. Denna nedskärning bör vara 45 grader och 1/4 till 1 tum ovanför noden. När du tar sticklingar, plantera så många som möjligt - på så många ställen som möjligt för att ha en högre garanti för framgång. Överskott växter kan ges bort.
 4. 4
  Plantera sticklingar i ett väl brukat område. Håll jorden fuktig och mulched.
 5. 5
  Plantera sticklingar i ett dike med den basala och centrala knoppen. Den översta knopp bör vara strax ovanför markytan. Tryck jorden ordentligt runt nyplanterade vinrankor sticklingar.
 6. 6
  Bygg en spaljé för varje vinstock. Du kan träna vinstockar att växa upp och runt spaljé. Du kan också låta vinrankor växa framför en. Vinrankor behöver något att växa på som de är vinrankor. Använd ett staket eller att uppnå detta mål. Alternativt sträng spända stålvajrar horisontellt. Häng tunga stenar på ändarna av tråden för att hålla trådarna spända. Vinrankor utbildas horisontellt producera fler skott fruktkroppar sida - och även producera mer yta som utsätts för solljus. Mer yta som utsätts för solljus innebär mer socker (för att utveckla frukt) från solen.
 7. 7
  Beskär ryktesvägen lätt under det första året. Under senare år beskära efter behov, följa etablerade lokal praxis, och i äldre vinstockar vara säker på att beskära vinstockarna tillbaka till omkring 90% av sin ved.
 8. 8
  Beskär vinstockar när vilande. Alltid alltid beskär vinrankorna när de är vilande. De kommer annars blöda sina SAP - förlora kraft.
 9. 9
  Applicera efter behov. Little skadedjursbekämpning behövs som vinrankor är naturligt härdiga. Söka vägledning från din lokala trädgårdsskötsel klubb eller jordbruket förlängning på hur man bekämpar den Vine Moth. Det är en av de få skadedjur som kan decimera vinrankor.
  • Fåglar gillar att äta vindruvor. Täck vinstockar med att hålla fåglarna borta från druvor.
  • Var noga med att plantera vinrankor så de får tillräckligt luftflöde för att förhindra.
 10. 10
  Skörd druvor är lätt. Ta en druva och smaka. Om druvan är sött, börja plocka de redo för skörd och äta.

Populära äta druvor

 • Thompson kärnfri
 • Red Flame
 • Concord för gelé göra

Populära vindruvor

 • Merlot
 • Syrah
 • Chenin Blanc