Wki

Hur man lever efter makens död

Kommer hem till ett tomt hus är inte lätt. Det finns ingen att hälsa er, och stolen mittemot er vid middagsbordet är tom. Huset verkar eka från tystnaden och du fäller en tår som du kommer ihåg att du är nu ensam. Så många år tillsammans, så många minnen ni skapat tillsammans är allt du har kvar. Att förlora en älskad förändringar hela ditt liv, speciellt när den älskade var också din bästa vän. Du känner dig helt vilse och helt obekväma gör även mindre beslut. Sängen känns stor och du kramar kuddar för komfort. Men något inom dig säger att du kan överleva!

Steg

Hur man lever efter makens död. Innan du går vidare, uppfylla begäran att din sena partner uttryckligen sagt innan bortgång.
Hur man lever efter makens död. Innan du går vidare, uppfylla begäran att din sena partner uttryckligen sagt innan bortgång.
 1. 1
  Innan du går vidare, uppfylla begäran att din sena partner uttryckligen sagt innan bortgång. Detta kommer att ge dig en sinnesfrid, och kommer att se till att du inte kommer att ha några mentala hinder i ditt nya liv.
 2. 2
  Vet att det kommer att ta tid innan du kan börja känna en känsla av normal igen. Det kommer inte bara att försvinna. Ha tålamod med dig själv som du flyttar genom processen av sorg. Sorg är en livslång resa och alla upplever det annorlunda.
 3. 3
  Förstå att det finns steg du kommer att gå igenom och de är inte linjär. Du kommer att uppleva förnekelse, ilska, bitterhet, sorg, och så småningom en acceptans. Däremot kan du inte göra dem i denna ordning och du kan, ungefär som en berg-och dalbana, gå igenom dessa steg flera gånger under loppet av ditt liv med hänsyn till samma förlust.
 4. 4
  Bry dig inte till dem som försöker säga att du inte sörjer ordentligt. Sorg är lika individuell som du är, som din partner var, och eftersom din relation var. Specifikt kommer du troligen ta itu med några som tror att du är helande "för fort" och de som tror att du har blivit "fastnat i din sorg." Om du har frågor inom dessa områden, prata med en sorg kurator. Han eller hon är mycket bättre förberedda för att hjälpa dig att navigera ditt nya liv än någon som aldrig har behandlat döden av deras betydande andra.
 5. 5
  Inse att du har val. Det är en tid när du behöver gråta och det kommer att komma en tid när du är redo att få ett nytt liv. När tårarna kommer mindre ofta då du vet att det är dags för ditt nya liv ska börja.
 6. 6
  Oroa dig inte att du kommer att glömma din make.
 7. 7
  Fråga dig själv vad det var som du alltid har velat göra men något du aldrig haft tid att göra på grund av familjens förpliktelser. Nu är det dags att göra det! Vara allt du vill vara. Bli en konstnär, en, eller en dykare. Ta en tur i en luftballong. Mest av allt, strävar efter att vara lyckliga och uppfyllda. Dina drömmar kan bli verklighet och hjälpa till att fylla tomrummet i ditt liv. Du kommer att träffa nya människor och inse att livet kan vara tillfredsställande och spännande även om du är ensam.
 8. 8
  Ha tålamod eftersom denna förändring inte kan komma snabbt eller enkelt.
 9. 9
  Adoptera ett husdjur. Om du inte har energi att ge en hel del uppmärksamhet till ett husdjur, överväga en katt. De gör stora följeslagare. De är rena och behöver inte vara promenerade. De ger dig kärlek och tillgivenhet. De ger dig någon att ta hand om och bryr sig om. De möter dig när du kommer hem, och ligga i knät när du tittar på TV. Om du inte är en person som katt få en, eller vad husdjuret gör dig lyckligare. Förstå att husdjur inte kommer att ersätta din kärlek, inte heller är det tänkt att, men djuren kan få dig att le, lyssna på dig när du känner för att prata och fylla en ensam dag.
 10. 10
  Volontär din tid till en sak eller något som du känner starkt för. Hjälpa andra kan ha en underbar effekt på oss själva. # Gå på biblioteket och läsa. De flesta bibliotek har bibliotekets bussar som ger böcker till din stadsdel. Eller så kan du hyra en dvd eller titta på filmer på TV., Eller bli en telefon följeslagare, en grupp som stöds av polisen samhällstjänst. De gör dagliga samtal till stängde-ins, för att se till att de är säkra. Prata med dem för att hålla dem sällskap och de kommer att hålla dig sällskap också.

Tips

 • Använd behoven hos yngre familjemedlemmar, barn eller barnbarn, bidrar till att fokusera på det som verkligen är viktigt i ditt liv för att hjälpa till att bilda en ny plan för ett aktivt liv.
 • När du inte längre är en del av ett par, kan dina gifta vänner glida iväg. Det är sorgligt, men ibland en nyligen enda person ses som ett hot. Var öppen för att göra nya vänner.
 • Om du funderar på självmord, det finns bättre alternativ. Prata om den smärta du upplever nu som gör att du tror att självmord är din enda sättet att lindra din smärta. Var villig att prata om problemet i några minuter.
 • Överväg att se en sorg kurator, terapeut eller gå med i en stödgrupp.
 • Vet att du inte är ensam.
 • Ordna stunder eller bilder så att du inte står inför påminnelser när du kliver in genom dörren. Köp nya saker som ger glädje till ditt hem, så småningom gör det ditt hem.
 • Var inte ledsen, är din make vakar över dig och det sista han / hon vill är att du ska vara ledsen.

Varningar

 • Självmord är inte vägen ut. Om du funderar på självmord, ring 911, ringa ett journummer, eller få dig till en terapeut så fort som möjligt!