Wki

Hur man lägger fisken i ny tank

Ofta personer som startar ett nytt akvarium satte helt enkelt upp tanken och börja lägga fisk utan ordentlig förberedelse. Till förskräckelsen av nybörjare, kan fisken sicken eller dö. För att undvika problem, måste bakterierna först läggas eller cyklade in i tanken att konsumera ämnen som är giftiga för fisk.

Steg

Hur man lägger fisken i ny tank. Lägg bakterier, i en process som kallas cykling, ett av två sätt.
Hur man lägger fisken i ny tank. Lägg bakterier, i en process som kallas cykling, ett av två sätt.

Cykling tanken

 1. 1
  Lägg bakterier, i en process som kallas cykling, ett av två sätt.
  • Köp flytande, flaska bakterier och tillsätt det belopp som anges på flaskan för antalet liter vatten du har i din tank. Lägg fisken.
  • Om du vill lägga bakterier du kan även införa fisk gradvis till din tank. Tillsätt 1 eller 2 små, härdiga fiskar som guppy, zebra Danios eller vita moln varje vecka. Inte fylla akvariet med många fiskar direkt. Lägga alltför många fiskar för tidigt kommer att resultera i överskott av ammoniak från fiskavfall innan bakterierna är etablerade för att konsumera ammoniak.

Påskynda processen

 1. 1
  Du kan påskynda processen av cykling bakterier i din tank tre sätt.
  • Öka vattentemperaturen till 78,8 grader (26 C) efter att du har någon fisk i tanken.
  • Seed tanken med grus från en etablerad tank som redan har bakterier. Eller du kan använda filter för ditt nya tank för en stund i en etablerad tank. Det nya filtret tar på bakterier från etablerade tanken och lägga bakterier när du överför filtret till den nya tanken.
  • Lägg levande växter för att cykla tanken. Gör något eller alla tre av dessa steg för att lägga till bakterier - öka temperaturen, sådd och lägga växter.

Lägga fisken

 1. 1
  Transportera fisk hem från djuraffären med omsorg. Fisken kommer att vara i vatten i en plastpåse, som du inte bör stöta eller tillåta att skvalpa.
 2. 2
  Vänd tanken lampan innan du lägger fisk till tanken så att fisken förblir lugnare. Float fisken inuti påsen i tanken vatten i 15 minuter så att vattnet i påsen acclimates till tankens temperatur.
 3. 3
  Häll lite vatten från tanken in i påsen. Efter några minuter öppnar påsen och försiktigt vändas upp och ned. Låt fisken att simma in i tanken. Låt tanken mörker i 10 minuter och sedan sätta ljuset på.

Testa vattnet

 1. 1
  Testa vattnet en dag efter att du lägger till några små, tålig fisk att se till att vattnet har ingen ammoniak eller nitrit som kan döda eller sicken fisken. Köpa kit för att testa för ammoniak, nitrit och nitrat. Följ anvisningarna på provtagningsutrustning, som finns tillgängliga på sällskapsdjur leverans butiker och fisk och på nätet.
  • När du första testet akvarievatten resultaten ska bara visa ammoniak, som får i vattnet från fiskavfall.
  • Efterföljande tester, var 4 till 5 dagar för den första månaden, borde visa mer nitrit och mindre ammoniak. Detta tyder på att bakterier från fisk (eller flaska) börjar bryta ner ammoniak.
  • Efter ett par dagar när du testar vattnet kommer du att märka att mängden nitriter minskar, och du kommer att se vissa nitrater. Bakterierna ökar och konverterar de mer skadliga nitriter till nitrater. Nitrit och nitriter är naturligt förekommande kemiska föreningar som kombinerar syre och kväve.
  • Tanken är gjort cykla när endast nitrater dyker upp i tester - ingen ammoniak eller nitrit. Lägg till så många fiskar som din tank kan hantera.

Tips

 • När du gör din vanliga tankrengöring, skölj filter och grus med unchlorinated vatten bara så att du inte dödar de bakterier som gör din tank dräglig för din fisk.
 • Levande växter kommer att bidra till att minska nitrat, men tank vatten ändå måste bytas då och då så att nitrat inte bygga till en giftig nivå.
 • Testa vattnet för ammoniak och nitriter varje 1 till 2 veckor efter din tank är etablerad.
 • Ställ in ditt akvarium på en plan och stabil yta, efter riktningar från ett akvarium butik, bok eller hemsida. Låt akvariet nöja sig 2 till 3 dagar innan införande fisk. Testa en dag efter tillsats av fisk.
 • Håll din temperatur 80 grader om du har en färskvattentank. Det är den temperatur som all fisk kan tolerera. Om du bara hålla en typ av fisk, fråga din fisk återförsäljare vilken temperatur för att hålla vattnet på, eller titta på termometern och använda den som din guide. Du kan behöva ställa in den på 72 eller 84 grader.