Wki

Hur man lagar edamame

Edamame, grand sojabönor. Denna förtjusande grönsak vanligen serveras på barer och japanska och kinesiska restauranger som en måltid förrätt, en motsvarighet till den europeiska kornbod.

I Östasien har sojabönan använts i över två tusen år som en stor källa till protein. Edamame konsumeras som ett mellanmål, en vegetabilisk maträtt, som används i soppor eller bearbetas till godis. Som ett mellanmål, är skida lätt kokas i saltat vatten, och sedan fröna pressas direkt från kapslarna i munnen med fingrarna.

Ingredienser

 • £ 1 färsk edamame, kommer fryst fungerar också.
  • Observera att fryst edamame vanligtvis förkokt så allt du behöver göra är att tina.
 • Havssalt
  • Tabell salt kan användas
 • Soja sås för doppa

Steg

Hur man lagar edamame. Välj din sojabönor.
Hur man lagar edamame. Välj din sojabönor.
 1. 1
  Välj din sojabönor. Det finns många olika alternativ där ute, från frysta, kokta och frysta och färska. Om du har turen att hitta färska edamame på din lokala marknad, välja dem! Alla andra sorter är bra att använda också.
 2. 2
  Förbered ditt vatten. Vissa edamame experter kommer att säga att det enda sättet att laga dem är med saltat vatten. Beroende på din smak och kostbehov, kan du välja att inte salta vattnet. En rekommenderad mängd salt för ungefär ett halvt kilo edamame skulle vara 1/2 msk Salt älskare, 1 tesked för mindre av en salt smak. Tillsätt saltet till en stor kruka, 3/4 av vägen fylld med vatten.
 3. 3
  Koka vatten. Ta med din kastrull med vatten till en rullande koka, se till att det inte kokar över.
 4. 4
  Lägg edamame. När vattnet är på en rullande koka, tillsätt edamame i små nävar. Om du dumpa alla bönor det på en gång, riskerar du bränner från att stänka skapas av bönorna.
 5. 5
  Tajma dina edamame. För frysta bönor, är koka gången 4-5 minuter. För färska bönor, testa en enskild edamame på ca 5-6 minuter och mäta fasthet bönan. Unga färska bönor kommer att göras i 3 minuter. Edamame bönor bör vara fast, men ändå ge till tänderna. Sörjig bönor innebär att de över tillagas.
 6. 6
  Ta bort grytan från brännaren. Dumpa hela innehållet i potten genom ett durkslag. Det kommer att finnas en hel del ånga från potten, så sätt inte in ansiktet direkt över durkslag.
 7. 7
  Salt efter smak. Vissa gillar att lägga en extra nypa salt över de varma bönorna i slutet men det är helt valfritt.
 8. 8
  Refrigerate svalna. Även om inte en nödvändig del av förberedelserna, de flesta människor tycker om edamame kall snarare än varm. 1-2 timmars kylning rekommenderas.

Tips

 • Använd en ångande korg istället för att dränka skida i vattnet. Baljorna ska laga, men inte behålla så mycket av vattnet kokas de i en ljusare edamame.
 • Köp frysta, kokta sojabönor. Du kan pop dem i en mikrovågsugn skål och zappa dem i stället för kokning.
 • Prova andra sojaprodukter! Du kan par färska edamame med tofu, sojasås, eller
 • Suppleant edamame för potatischips. Den salta / salta smaken går också bra med öl för en alternativ söndag fotboll snack.

Varningar

 • Gå inte ifrån din kokande skatt! Potten kan koka över, släcka din eld och / eller orsaka en soupy mess att ackumuleras under din brännare. Det rekommenderas att när potten börjar koka över, omedelbart Sänk värmen till medium.
 • Överkoka inte. Sörjig bönor innebär att de kokades för länge.