Wki

Hur man klappa en hund

Undrar du hur man klappa en hund? Är du lite rädd att hunden skulle bita dig? Följ dessa steg, tips och varningar, och du kommer inte bli biten av en hund.

Steg

Hur man klappa en hund. Om hunden verkar mottaglig för petting (ej morrande, hoppa och ingen svans mellan benen), sedan håller handen framför hundens nos med den bakre delen av din hand utsätts för hunden, löst ringlad nästan till en knytnäve (detta kommer att hålla fingrarna från att bli biten).
Hur man klappa en hund. Om hunden verkar mottaglig för petting (ej morrande, hoppa och ingen svans mellan benen), sedan håller handen framför hundens nos med den bakre delen av din hand utsätts för hunden, löst ringlad nästan till en knytnäve (detta kommer att hålla fingrarna från att bli biten).
 1. 1
  Fråga ägaren. Hunden kan se vänlig, men om du inte vet att hunden finns det inget sätt att tala om hur den reagerar på främlingar. Om ägaren ger dig särskilda instruktioner som skiljer de som här berättas, följ dem. Fråga ägaren där de gillar att bli klappad.
 2. 2
  Om hunden verkar mottaglig för petting (ej morrande, hoppa och ingen svans mellan benen), sedan håller handen framför hundens nos med den bakre delen av din hand utsätts för hunden, löst ringlad nästan till en knytnäve (detta kommer att hålla fingrarna från att bli biten).
 3. 3
  Låt hunden nosa handen. Om hunden tittar upp på dig (bort från din hand) du ska vara säker att öppna din hand med handflatan mot hunden och utvidgas fingrar.
 4. 4
  Om hunden fortfarande inte visar några tecken på aggression, sakta klappa hundarna halsen strax under hakan.
 5. 5
  Om du har varit framgångsrika i denna punkt, kan du flytta din hand över ryggen, eller flytta den till kronan, och försiktigt skrapa fingrarna på det.
 6. 6
  Var medveten om att vissa hundar är "head-blyg" och inte gillar att bli klappad på hjässan. Även vissa hundar ogillar med deras hind-ändar klappad. Varje morra, svansen ner eller plötsliga rörelser bör signalera att du måste sluta vad du gör omedelbart och stå stilla. Inga plötsliga rörelser av dina egna.
 7. 7
  Om du är en "vän" av denna hund, får mer kontakt tillåtas, såsom magen gnuggar eller gnuggar örat. När hunden litar på dig, kan du även gå med hunden.

Tips

 • Fråga ägaren om att klappa hunden om hunden inte gillar att beröras i ett visst område.
 • Fråga alltid ägaren om det är OK innan du ger en hund en behandling. Vissa hundar har en känslighet för vissa livsmedel såsom gluten, som finns i billigare behandlar.
 • Var snäll mot hunden. Flytta långsamt hela tiden och tala i en mjuk, lugn röst.
 • Undvik häftiga rörelser, och titta efter tecken på aggression.
 • Var uppmärksam på hundens kroppsspråk. Om han verkar aggressiv, flytta bort.
 • Hundar bör aldrig bita dig, även om de bara spelar. Detta är en utbildning fråga och bör aldrig tolereras. Om någon av hundens tänder kommer i kontakt med dig, röra sig långsamt bort från hunden.
 • Det bästa sättet att få det förtroende hunden vinsten i dig är att mata hunden.

Varningar

 • Se upp om hunden ser ut som det kommer att bita dig! Gå lugnt och sakta bort.
 • Aldrig klappa hunden om han / hon äter eller tuggar på något. Vissa hundar är rädda om sina ben eller leksaker och kan attackera för att hindra dig från att ta sina grejer.