Wki

Hur man kan uppmuntra ditt barn att älska att lära

I slutändan vill vi att våra barn till att lära. En lidelse för lärande är helt annorlunda från att bara studera för att tjäna en grad eller att behaga föräldrar eller lärare. De som utvecklar en av lärande i tidig ålder fortsätta processen under hela sitt liv och är generellt mer framgångsrika, intressant, och lyckligare än de som inte gör det.

Steg

Hur man kan uppmuntra ditt barn att älska att lära. Prata med ditt barn om de saker som du läser och hör, speciellt de saker som du tycker är intressanta.
Hur man kan uppmuntra ditt barn att älska att lära. Prata med ditt barn om de saker som du läser och hör, speciellt de saker som du tycker är intressanta.
 1. 1
  Prata med ditt barn om de saker som du läser och hör, speciellt de saker som du tycker är intressanta.
  • Fråga dina barn hur de tycker om olika frågor (aktuella händelser, relationer, värderingar). Låt dem ha åsikter utan att döma. Be dina barn att hjälpa dig att förstå varför de känner som de gör.
 2. 2
  Driva dina egna hobbies och intressen. Dela dem med ditt barn, men inte kräver att han eller hon följa dina sysselsättningar.
  • Uppmuntra dina barn att ha egna intressen. Om de visar nyfikenhet om en hobby, område, sport, eller instrument, uppmuntra och stödja dem på något sätt din ekonomi tillåter.
 3. 3
  Läs böcker. Läs på egen hand, vilket är ett gott exempel. Läs för dina barn, att få dem hooked på böcker. Har massor av böcker i huset. Har bokhyllor och visar hur du värderar böcker.
  • Spela spel böcker.
  • Läs ljudböcker på CD eller MP3.
 4. 4
  Exponera ditt barn till ett brett utbud av upplevelser, inklusive musik, lekar, idrott, museer, resor, läsning, dans, lekar, mat, pussel, etniska aktiviteter, osv. Man vet aldrig hur det exponering kan påverka framtida livsval.
 5. 5
  Spela "tänkande spel" med dina barn. Dessa är spel där det finns inte bara ett svar. Alfapet och schack är exempel. Betona värdet av genomtänkta flyttar inte en värdering att vinna.
 6. 6
  Kom ihåg att du är ditt barns bästa lärare. Skola, pedagogiska spel och tv, och en hylla full med böcker alla inte kan utföra vad du kan i utbildningen av ditt barn. Det tar inte mycket ansträngning för att inspirera ett barns hjärna i vardagen - den plats där de behöver det som mest. Här är några enkla saker du kan göra för att engagera ditt barn: Räkna antalet hus, svarta bilar, cyklar, etc. som du passerar när du kör, söka efter bokstäver, siffror eller färger på restaurangens meny, när du är kommer att använda en gummi-boll maskin, hålla ut en handfull mynt och förklara skillnaderna, och att maskinen tar bara kvartalet (låt ditt barn välja ut en fjärdedel och lägga den i maskinen - de här).
 7. 7
  Ge ditt barn med fri tid. Barn behöver gott om tid för att upptäcka och utforska. Inte sylt packa ditt schema med ärenden och aktiviteter. Ge ditt barn tid för fri lek, dag drömmer och roaming runt på bakgården.
 8. 8
  Börja förr snarare än senare. Främja självständighet i ditt barn är mycket viktigt för deras hjärnans utveckling och hur de tycker om att lära. Ibland, aktiviteter verkar för svårt för ditt barn bara för att du inte har uppmuntrat dem att göra det ännu. Till exempel, saker som skalar egna banan, plocka ut vilken skjorta att bära och mata familjens katt, är alla saker som en ung barn kan göra. Låta ditt barn gör saker som detta gör dem att känna mer kontroll över sin värld, som i sin tur inspirerar dem mot större och bättre bedrifter. När världen är i dina händer, vill du göra något med det, inte du?
 9. 9
  Låt dem veta att skolan är viktig genom att vara stödjande i skolan. Skolan fungerar, volontär i klassrummet, om möjligt, och kommunicera med lärare. Fråga läraren vad du kan göra för att hjälpa ditt barn.

Tips

 • Håll det kul.... inte stressigt.
 • Motivera dem!
 • Lämna intressanta böcker och material som ligger runt för ditt barn att utforska.
 • Förklara för ditt barn varför han eller hon lär sig, och hur det kommer att vara värt (t.ex. inlärning multiplikationstabellen)
 • Om du visar spänning om lärande och är öppna för dina barn strävar mot egna intresseområden, kommer det att bli svårt för dem att stå emot de möjligheter.

Varningar

 • Försök att inte gå överbord om betyg. Om ditt barn gör en låg grad, inte skrika och skrika, men i stället visa dem vad de gjorde fel och hjälpa dem att förstå. För bra betyg, inte köpa stora, dyra saker att fira (åtminstone inte hela tiden). Ditt barn kommer att känna sig pressad / övertalas att göra bra och kommer dread låga betyg. Ger alltför många belöningar uppmuntrar också dåliga vanor och seder som skryt, och kan leda till komplex (t.ex. rädsla för att misslyckas). Förstå att inte alla barn kommer att få A: s och B: s och att C: s är okej och anses vara bra, eftersom C: s är genomsnittliga.