Wki

Hur man introducerar en ny hund till ditt hus och andra hundar

Att introducera en ny hund till din nuvarande bostad och andra husdjur kan vara knepigt. Hundar är mycket territoriella av deras hem och familj, vilket gör det svårt att integrera nya husdjur. Men med några enkla metoder kan du göra övergången lättare både för dig själv och dina djur.

Steg

Hur man introducerar en ny hund till ditt hus och andra hundar. Samla Supplies för din nya hund.
Hur man introducerar en ny hund till ditt hus och andra hundar. Samla Supplies för din nya hund.

Att introducera en ny hund till ditt hus

 1. 1
  Samla Supplies för din nya hund. Detta bör omfatta en säng, låda, mat och tugga leksaker.
 2. 2
  Ta hunden utanför. Låt honom utforska omgivningarna efter måltid och när han först vaknar.
 3. 3
  Ge dem uppmärksamhet. Särskilt i den första veckorna av din nya hund anländer hemma, se till att ge dem massor av uppmärksamhet och leka med dem regelbundet. Någon borde vara runt i huset hela tiden under de första dagarna. Få dem att känna så här är deras nya hem.
 4. 4
  Presentera honom för andra familjemedlemmar. Ge dem en chans att träffa alla andra i huset och utforska de nya omgivningarna.

Att introducera en ny hund till dina andra hundar

 1. 1
  Inte sätta någon av dina nuvarande husdjur med dig när du hämtar din nya husdjur. Detta kommer att möjliggöra bindning tid med ditt nya husdjur utan kontroll av dina andra djur.
 2. 2
  Bär kläder som luktar ditt husdjur. Håll dem och klappa dem innan du lämnar för att få den nya hunden. Den nya hunden kommer att lukta andra husdjur på dina kläder och har en idé om vad de är i butiken för. Om möjligt, ha en annan person köra dig att plocka upp nya husdjur så att du kan sitta i passagerarsätet och obligationer på vägen hem.
 3. 3
  Sätt den nya hunden i en låda. Låt lådan i mitten av ett rum i vanlig vy. Det bör vara en frigående låda med kablar, så de andra husdjur kan se och lukta på nya valp.
 4. 4
  Låt dina andra husdjur ut ur rummet. Inte lirka dem inte att se den nya hunden. Låtsas att du har ingen aning om den nya hunden är även där. Ditt husdjur kommer att "upptäcka" den nya hunden och förmodligen blir upphetsad. Vid denna punkt, bör du agera förvånad och glad över dem att hitta ny hund.
 5. 5
  Belöna dina andra husdjur för gott uppförande. Ge dem behandlar om de agerar på ett icke-aggressivt sätt kring den nya hunden. Skrik inte på ditt husdjur, om de blir aggressiva. Om du agerar arg, kommer ditt husdjur antar att det är på grund av den nya hunden, och de kan känna att de behöver för att skydda dig från det.
 6. 6
  Om du är nöjd med allas beteende, låt den nya hunden ut ur lådan. Låt husdjur samspelar. Bli inte inblandad om du inte är rädd för säkerheten för ett av djuren, men alltid bo nära. Hundarna kommer förmodligen sniffar varandra och ringa varandra för en stund. De kan besluta att ignorera varandra eller försöker spela. Båda dessa scenarier är bra. Om de inte vill samverka, inte tvinga dem till. Om en av hundarna blir aggressiv, omedelbart separera dem.
 7. 7
  Inte gynnar den nya hunden. Du måste ge varje djur exakt samma mängd uppmärksamhet under de närmaste veckorna, så ingen utvecklar en svartsjuk attityd.

Tips

 • Bli inte arg på den nya hunden eller hunden du redan äger, om saker inte går din väg.
 • Ha en positiv attityd och ditt husdjur kommer att följa.
 • Ha tålamod! Du kanske vill tvinga djuren att komma överens, men det fungerar inte. De kommer att komma runt så småningom.

Varningar

 • Har aldrig lämna den nya hunden ensam med andra husdjur utan uppsikt.
 • Ta inte den nya hunden tillbaka efter bara ett par dagar om dina djur inte kommer överens. Du sedan skickar meddelandet till ditt husdjur som de kontrollerar vem som stannar och vem som går.

Saker du behöver

 • En ny hund
 • En låda
 • Andra djur
 • En hel del tålamod!
 • En kärleksfull hjärta!
 • Några tuggleksaker