Wki

Hur man identifierar farliga marina djur i australiska vatten


Australiensare gillar att retas utomeuropeiska besökare om farliga djur som lurar på land och i vatten. Tyvärr är denna humor en coping mekanism för dem som bor i ett land drabbats av giftiga och rent farliga bestar. Innan du ger dig i vattnen utanför Australiens kust, vara en mark-lubbing Aussie stadsbo eller en happy-go-lucky turist som besöker Australien, kan det vara bra att veta vad man ska vara på jakt efter...

Steg

Hur man identifierar farliga marina djur i australiska vatten. Förstå farorna och balansera dessa med sunt förnuft.
Hur man identifierar farliga marina djur i australiska vatten. Förstå farorna och balansera dessa med sunt förnuft.
 1. 1
  Förstå farorna och balansera dessa med sunt förnuft. Farorna i australiska vatten är verkliga och det är inte ens att tala om rip strömningar och höga vågor som sveper bort aningslösa vagga hoppande turister. Ett antal giftiga marina djur bebor australiska vatten och veta sina vanor kan hjälpa till att hålla dig säker från möten, vilket innebär att det är fullt möjligt att komma till ett arrangemang där du kan njuta av dina vattenaktiviteter utan att skadas av den inhemska djurlivet.
 2. 2
  Håll utkik efter blue ringed octopus. Denna vackra men dödliga lilla varelse bosatt i hällkar och andra fortfarande områden med vatten runt Australiens kust. De är också kända för att göra ett hem inne dryckesburkar och andra behållare som gör sig till botten av sjöar, artificiella ytor vatten och liknande, nära till stränder, såsom i Adelaide strandremsa område. Om misstag trampat på eller plockas upp, denna varelse tillfogar en ganska smärtfri bite. Tyvärr är dess toxin mycket dödlig och snabbverkande. För att undvika det, inte plocka upp något som kan hamnen denna bläckfisk - stenar i hällkar, burkar ligger i vatten eller andra behållare. Aldrig provocera det och se var du trampa. Om biten, omedelbar sjukhusvård krävs, med mun-mot-mun-metoden bör andning upphör under tiden - mun-till-mun kan hålla offret vid liv. Sätta press på såret, som för ett ormbett. Obs: Den blå ringed octopus är ofta svårare att upptäcka än man kan tro. Förutom att kunna kamouflera sig för att smälta in i omgivningen, deras ringar och namne är inte riktigt lika levande som folk tror - åtminstone inte förrän de är redo att bita. Vid vila, en blå ringed octopus "ringar är ofta mycket tunna och kan visas nästan svart, beroende på belysningen. Den neon blå som ofta visas i bilderna visas endast som en sista varning.
 3. 3
  Akta rutan maneter. Box maneter finns i norra Australiens kust. Denna manet har lång tentakler som når cirka 3 meter i längd. Dessa tentakler innehåller en mycket giftig gift som kan döda inom minuter efter kontakt. För att undvika denna varelse, lyd skyltarna. De flesta stränder kommer att skyltade när dessa varelser ner en masse och du skulle göra klokt i att hålla sig borta från vattnet - New Scientist märkt dessa varelser som inte "dumma ocean drifters" men "snabba, aktiva rovdjur som jagar och dödar [fisk] med otrolig snabbhet och brutalitet ". Deras säsong är oftast Oktober till Maj, så var extra försiktig under denna tid. Sök omedelbart medicinsk hjälp om stucken och berätta för dem att det är en låda maneter sting så att ambulans eller livräddande klubb personalen kan ge motgift. Använd ättika för att neutralisera Stingers som inte har skjutit och hålla sting "gravitation neutral" - om den är för hög, kommer det bära till hjärtat snabbare och om alltför låg, kommer det att orsaka swelling.Apply immobilisering lem trycket vid behov. Kallt förpackningar kan lindra smärtan för medvetna offer.
 4. 4
  Undvik stonefish. Stonefish är mästare på konsten av kamouflage. De finns i den tropiska kusten i Queensland och Northern Territory. Sten fisken har 13 giftiga taggar längs ryggen som producerar intensiv smärta vid kontakt. De flesta möten är oavsiktlig, som vadare trampa på dem omedvetet. Undvik stonefish genom att inte vada med nakna fötter, titta där du sätter fötterna och att vara medveten om var stonefish är kända för att uppehålla. Om stucken, sök omedelbart medicinsk hjälp. I mellantiden, bistå offer genom att placera sting i varmt vatten (så varmt som offret kan tolerera) och mun-till-mun om offret slutar andas. Inte tygla förflyttning av giftet i denna instans.
 5. 5
  Var noga med att hålla sig borta från stingrocka. Stingrays är mestadels över hela Australien, och kan påverka simmare, dykare, kajakpaddlare och andra intet ont anande älskare vatten. De är bottenlevande arter för det mesta, tenderar att livnära sig på sanden ytan. Ofta kan de inte ses som de sitter i sanden, med ett öga eventuellt gräva ut. Generellt, stingrockor är inte aggressiva, men de är utrustade för att skydda sig själva. Stingray skador kan inkludera rivsår från hullingen i slutet av svansen, tillsammans med risken för infektion, intensiv smärta och respiratoriska eller andra reaktioner hos känsliga personer. Undvik stingrocka möten genom att vara försiktig med var du placerar dina fötter och inte provocera någon som du möter simning i din närhet, flytta bort omedelbart och utan panik. Dra fötterna längs botten när du går i vattnet. Slipningen av sanden kan kännas med stingrockor och de kommer att simma bort. Detta hänvisas till som "den stingrocka shuffle." Sök medicinsk hjälp omedelbart om stucken.
 6. 6
  Inte simma med hajar. Australian kustlinje är en fristad för många hajar och i synnerhet för den stora vita hajen och den grå sjuksköterska haj. Ett antal hajar är listade som utrotningshotade arter i Australien. För att hålla ur vägen av hajar, använd sunt förnuft och hålla sig borta från områden som är kända för att vara haj angripet. Simma med andra människor och undvika att bada i smutsigt eller grumligt vatten. Om du ser ett fiskstim beter sig konstigt, kan detta vara en indikator på förekomsten av hajar och du bör lämna omedelbart. Undvik simma i djupa kanaler, med husdjur, eller i närheten av människor fiske (betet kommer att locka hajarna).
 7. 7
  Undvik att plocka upp skal om du inte vet vad de tillhör. Cone skalen innehåller extremt giftiga sniglar. Om du inte vet vad skalet tillhör, är det förmodligen inte säkert att plocka upp den. Om du är stucken av en kotte skal, sök omedelbart medicinsk hjälp.
 8. 8
  Undvik att vidröra en portugisisk man av krig (blå flaska maneter) på land eller gå nära ett i vatten. Dessa maneter kan fortfarande svider en människa eller ett djur, trots att det redan är död. Sticket kan vara mild till extrem smärta. Blåsningen beror på maneter storlek och mängd inblandade tentakler. Blå flaska maneter reser i grupper om 1000, och det är klokt att hålla sig borta från vatten, speciellt om du ser en förpackning med dem. Portugisisk man av krig tentakler genomsnitt 33 fot lång, och få ca 3 m bred.

Tips

 • Håll dig lugn om du ser en haj och försöka få till stranden snabbt, men smidig.
 • Lär barnen tidigt vad man ska vara försiktig och alltid påminna dem inte plocka upp stenar, snäckor, burkar etc. när de inte vet vad som kan finnas i en rock pool eller andra områden av en strand. Håll ett vakande öga på små barn och de saker de leker med. Alltid övervaka simning och ta inga risker med barn när det kan finnas en möjlighet till ett möte med någon av dessa varelser.
 • Bär inte smycken eller glänsande föremål. Dessa reflekterar ljus, väcka uppmärksamhet, och kan fungera som ett lockbete för hajar.

Saker du behöver

 • Fasta skor för rock pool vada
 • Lokalbefolkningen eller surfa Livräddare information
 • Medicinska förnödenheter i händelse av en nödsituation (vinäger, bandage etc.)