Wki

Hur man hjälper en gravid marsvin

Vid tiden du börjar inse ditt marsvin kan vara gravid, ska hon vara nästan redo att föda! Här är några sätt du kan hjälpa ditt marsvin:

Aldrig avsiktligt låta ditt marsvin att bli gravid, särskilt om de är äldre än sex månader, yngre än tre månader, eller har aldrig varit gravid innan. Graviditet, särskilt efter åtta månader är extremt svårt på en kvinnlig försökskanin. Skötsel av valpar är kostsamt och någon gnagare som är gravid bär en av fem chans att dö som en direkt följd av komplikationer under graviditeten eller förlossningen, eller förgiftning efter födseln. Missfall och dödfödda är vanliga och kan ha en traumatisk inverkan på modern. Det finns fler marsvin då människor som är villiga att ta hand om dem så att inte avla marsvin för te skull - om du vill ha ett nytt marsvin, prova ett rescue center.

Steg

Hur man hjälper en gravid marsvin. Spotting en graviditet.
Hur man hjälper en gravid marsvin. Spotting en graviditet.
 1. 1
  Att bli gravid. Detta kan vara en mycket dålig och riskabelt idé. Din marsvin kan lätt bli sårad. Över en femtedel av gravida grisar dör. Ett marsvin som är under fem månader är i mycket hög risk. Marsvin över 8 månader gammal som inte har fötts ännu är också i riskzonen. Det finns en hög risk för suggan om hon är under 1 1/2 pund. Aldrig kors roan x roan eller dalmatiner x dalmatiner. Det finns också en 25% chans att producera en "letal", en avkomma som har en hög chans att dö på grund av mutationer. Du kan inte glömma den överbefolkning, heller. Att veta allt detta, bör du inte avsiktligt föda ditt marsvin. Det finns olyckor, dock, vilket är varför denna sida existerar.
 2. 2
  Spotting en graviditet. Det är inte så lätt att upptäcka en gravid marsvin tidigt, och när du inser att hon är gravid, kommer hon inte vara långt borta förlossningen! Hon kan dricka mer vatten än vanligt, och självklart, mot slutet, kommer hon upp i vikt. Du kommer att känna något fast i magen, men inte krama henne för hårt eller för ofta - du kan skada henne eller barnen.
  • En kull marsvin valpar är vanligen 1 - 6 valpar så börja tänka på sin framtid nu - om förlossningen är framgångsrik, kommer du att kunna ta hand om dem på rätt sätt?
  • Birthing hem är ett alternativ, men det är mycket riskabelt eftersom det nya hemmet kan bestå av "backstreet uppfödare" som är ute efter vinst bara. Se till att vårdaren är erfaren och leta efter några recensioner - inte bara ta deras ord för det. Flytta inte suggor hem om hon är över 3,5 veckor gravid. Förlossningarna hem kanske vill behålla valparna som en del av affären - inte samtycker till detta. Aldrig dumpa en gravid marsvin på ett rescue center.
 3. 3
  Samtidigt som hon är gravid, är det viktigt att ge henne särskild uppmärksamhet. Vård-för-en-gravid-Guinea-Pig ger information om hur du gör detta. Har veterinär kontroller regelbundet.
 4. 4
  Andra marsvin. I slutet av graviditeten, hon honan inte hållas med andra marsvin.
  • Suggan måste skiljas från alla hanar efter 3 - 4 veckor av graviditeten. Detta beror på att män kommer ofta försöker montera honan medan hon är gravid vilket är stressfull för suggan och farliga för valparna. När hon är klar förlossningen, kommer hon gå in i värmen. Hon kan lätt bli gravid igen. Back-avel kan vara mycket stressande och kunde döda henne.
  • Efter 4 - 5 veckor av graviditeten, ta bort henne från alla andra marsvin (galtar och suggor) och flytta henne till en "nusery" som är inne, varm och lugn. Hon kan gå för "speltid" med andra suggor eller neutured hanar, men hon kommer att behöva vila mycket mer än vanligt så separera henne är viktigt. barn bör tillåtas att interagera med andra tama flock-medlemmar. de inte är en fara för valpens hälsa, och det är faktiskt bäst för deras hälsa om de integreras i besättningen och interagera med vuxna så fort som möjligt. detta kommer att göra dem mer socialt och domesticerade tillsammans med att lära sig att leva och interagera med en besättning.
 5. 5
  Labor. Din marsvin kommer att ge en distinkt stön när hon går in i arbete - även om du aldrig har hört det förut, när du hör det du vet exakt vad det betyder. Labor bör pågå högst en timme, även om det kan vara mindre. Det kommer att vara runt en fem minuters lucka mellan valpar. Om arbetet varar längre än en timme, kontakta vetinary omedelbart läkare. Vänta med sin bur medan hon föder i fall du behöver ingripa, men inte ingripa i onödan.
 6. 6
  Hjälper din piggy. Djur har en instinktiv kunskap om vad man ska göra när barnen anländer, så att du förmodligen inte kommer att behöva ingripa - men stå bara i fallet. Mamman kommer kväva varje fostersäcken, vilket gör att barnet andas luft, och då hon kommer att slicka barnet ren. Men om två bebisar anländer nära varandra, kan hon tenderar bara till en av dem, och det är då du kan behöva kliva in om du har en andra piggy (notera: endast tillåta fadern om det är en manlig eller en kvinnlig medlem av besättningen. utomstående eller okända piggies kan utgöra ett hot. främst det kommer att göra mamman orolig och kan komplicera förlossningen. under vissa (mycket få) fall kan de skada barnen, men marsvin är väldigt bra med barn och göra inte skada dem under normala omständigheter, även om de inte är deras egna barn.) bör de tillåtas att vara i buren för att hjälpa mamman. de kommer att hjälpa henne att städa, särskilt om det finns många barn, kommer detta hjälpa barnen i deras första stund och kommer att integrera dem bättre i besättningen genom learining annat piggy doft och prescence under spädbarn första ögonblicken. i ett par dagar, kan honan, och förmodligen kommer att kunna betäckas igen, och jag föreslår att ta bort pappan, om han var där för att hjälpa till under förlossningen, så snart som alla barn är uppe.
  • Om barnet fortfarande inuti säcken, nyp säcken med naglarna, och gratis barnets huvud. (Bara göra detta om det finns för många barn för mamman att hantera, och vara ytterst försiktiga. Mamman inte ska bita eller försöka skada dig om hon vet att du och är tam, men du kan orsaka ytterligare stress för henne och barnen. också, försök att ha en annan mogen vuxen i rummet med dig. om du har några frågor alls, ring din veterinär och prata med dem under förlossningen om du kan. om det inte finns någon veterinär tillgänglig, försök att prata med en uppfödare.
  • Om det andas och flytta, lämna det för mamman. Om det inte andas eller rör sig, plocka upp den och hålla den på armlängds avstånd med huvudet bort från dig, snurra runt en gång. Kraften bör frigöra eventuella blockeringar från sin hals, och starta den andas.
  • När alla bebisar andas och rör sig, lägg dem tillbaka med mamma, för henne att rengöra och att band med.
 7. 7
  Efter födseln, ta valparna och sår till veterinären för en check-up så snart som möjligt. Marsvin spädbarn bör vara lurviga och bör kunna gå omkring med sina ögon öppna inom en timme - om inte, kan något vara fel, och du bör ta dem till en veterinär.
 8. 8
  Utfodring. Den weeking perioden är 14 - 28 dagar och suggan kommer att introducera valparna till fasta själv - sin första smak av icke-mjölk livsmedel även kan vara på dagen! De kräver inte någon speciell mat, bortsett från lusern hay.It går bra om de äter den vuxna mat marsvin. Se till färskvatten är tillgänglig, eftersom den nya mamman behöver dricka mer än vanligt att göra mjölk.
  • Även om valparna inte har avslutat avvänjning vid 3 veckor, kommer hanarna måste tas bort så även vid denna ålder de kunde impregnera mamman som kan få ödesdigra konsekvenser.
 9. 9
  Senare. De kvinnliga valpar kan stanna kvar med sin mamma till livet. Hanarna kan introduceras till sin far om han är läraktig (när de fortfarande är unga då de på allvar skulle kunna skadas av honom om han är för territoriellt). Alla valparna kan föras in i andra marsvin när de är 3/4 veckor för manliga / kvinnor (men bara till samma kön).
  • Kvinnliga valpar kan införas till andra honor före fyra veckors märket då över-sett, men bara för att de är ungar av en tidigare bur-mate betyder inte att de kommer att godkännas omedelbart och innan dess kommer de fortfarande att vara så små att de kunde lätt att trampas av andra.
  • På tre månader gamla valparna kan kastrerade / kastrerad så att de kan leva tillsammans. Du ska aldrig avsiktligt impregnera en hona så därför är det självklart att galten far (och alla andra hannar) bör inte återinföras till suggan eller de kvinnliga valpar om de inte har kastrerade.
  • Om det bara finns en hanvalp se till att du hittar en följeslagare för honom så snart som möjligt när han blir ensam när han har varit separerade, särskilt som han har levt med andra.
 10. 10
  Ett nytt hem? Om du inte kan hålla ungarna av någon anledning så kan de lämna hemmet på cirka sju veckor. Även om de redan har separerat från sin mor innan dess, kommer de att vara ännu för ung och inte tillräckligt oberoende för att göra ändringen framgångsrikt. Om du hittar dem en annan ägare, se till att du bara säljer valparna i par eller grupper och vara säker på att den nya ägaren vet vad de gör.

Tips

 • Rengör buren ut innan hon har valparna! (Riktigt stor stor sak här. Rena sängkläder är viktigt.)
 • Medan suggan är dräktig se till att ge henne färsk frukt och grönsaker varje dag, särskilt om unga. Alla marsvin bör ges 1 kopp grönsaker per dag för rätt kost, bör frukt matas mer sparsamt. De bästa grönsaker / frukter för marsvin omfattar olika typer av sallad (inte isberg), morötter, grön och gul paprika, och små mängder av tomater och jordgubbar.
 • Om mamman inte har tillräckligt med mjölk eller vägrar att föda något av barnen, då de kan börja äta fast från födseln (även mammor mjölk är bäst). Försök att mata dem en speciell välling (rådfråga din veterinär om detta), och mosade frukter och planteras. Mata den till valparna på en liten sked. Se till att det alltid finns vatten, marsvin pellets och hö tillgängliga.
 • Stand by i fall mamman behöver dig, men inte ingripa i onödan. Inte tränger henne, har bara en person på vakt.
 • Alla marsvin inklusive dräktiga suggor behöver god ventilation.
 • sista! snälla snälla snälla, om du har tid när din piggie är gravid, köpa en bok och läsa allt du kan på nätet. rådfråga veterinär eller en uppfödare! Även om denna webbplats är mycket informativ, inte enbart beror på detta!
 • Om du hör en mjuk buller, liksom ett stön, från en baby marsvin, kan det vara kvävande. Utför skonsam återupplivning på marsvin mage och använda ett sugrör för att blåsa luft in i munnen. Få till en akut veterinär så snart som möjligt, även om du har lyckats återuppväckas det.
 • Även om de är gravida de har gott om att springa runt tiden... så gör ett schema för dem att spela!
 • Om du har ett extra rum i huset, satte sinsuggor i isoleringscell... hon kommer att uppskatta det.
 • Marsvin mammor är vanligtvis inte aggressiva mot människor hanterar sina barn, men tillåter valparna tid att vänja dig innan du hanterar dem.
 • Ta andra marsvin från suggan medan hon är gravid och för första veckorna efter födseln, speciellt hanarna.
 • Marsvin har mycket snabb födelse, kunde man se ett marsvin i buren, sedan två minuter senare, kommer hon att göra förlossningen.
 • Förgiftning är en vanlig sjukdom för gravida marsvin. Känn öronen och och kontrollera om de är varma. Om inte, ta henne till en veterinär ASAP.

Varningar

 • inte tillåter barn att hålla eller spendera alltför mycket tid med den gravida kvinnan, även om de är bra med henne, även om de är bra ungar, kan de betona ut honan och komplicera förlossningen.
 • Kläm inte på magen ALLS! inte ens hålla hennes 3 veckor före förlossningen. om du inte kan innehålla ditt behov av att känna sig som ett barn, kan du ta hennes hus ut ur sin bur och lätt att hålla henne på plats med ena handen placeras bakom huvudet. mjukt tala till henne för att inte skrämma henne. med andra handen, använd din ring ett pekaren fingrar mjukt palpera hennes sidor. du kan känna barnen rör sig i det!
 • Men för att vara på den säkra sidan bör du verkligen boka in de närmaste veterinärer att ha henne kolla innan något beslut fattas om om hon är gravid eller inte, men det är bättre att se till att ditt marsvin är vid god hälsa. Annars kunde hon dö före förlossningen till sina barn.
 • Marsvin har en etta i fem risken för dödsfall som direkt orsakas av födelse och en ännu större chans eath eller allvarlig sjukdom som orsakas i samband med förlossningen.
 • Om något verkar gå fel - t.ex. finns det en hel del blod, eller honan tar över en timme att slutföra födelsen av hela kullen, eller hon skrikande av smärta, sedan ta henne till en veterinär omedelbart.
 • Lek inte med din gris alltför ofta när hon är gravid - hon kommer att behöva en hel del lugn och ro.
 • Var försiktig när du hanterar en gravid gris.