Wki

Hur man hjälper en blyg hund blomma med inriktning och klickerträning

Blyga hundar är en särskilt svår utmaning eftersom det är så svårt för dem att etablera förtroende. Undervisning dessa hundar att rikta en hand kan hjälpa många blyga hundar utveckla förtroendet med folk ganska snabbt. Du kan inte börja att prova denna metod tills det finns minst en person blyg hund har ett litet förtroende i. Klickerträning är en mycket användbar teknik för träning varje djur, blyga hundar ingår. Target träning lär hunden att röra näsan till något föremål eller person som för ett klick och sedan fest. (Om blyg hund är mycket brus reaktivt, kan du välja att använda en "mjuk" voice markör eller ett dovt klicker.)

Steg

Hur man hjälper en blyg hund blomma med inriktning och klickerträning. Tränaren squishes den illaluktande mat behandla i utrymmet mellan den andra och tredje fingrar ned nära handflatan.
Hur man hjälper en blyg hund blomma med inriktning och klickerträning. Tränaren squishes den illaluktande mat behandla i utrymmet mellan den andra och tredje fingrar ned nära handflatan.
 1. 1
  Tränaren squishes den illaluktande mat behandla i utrymmet mellan den andra och tredje fingrar ned nära handflatan.
 2. 2
  Stående sidled med målet handen närmast hunden, väntar tränare för hunden att sniffa hennes hand. När han nosar, får han ett klick eller "Yess" och sedan kan slicka ut godis från mellan fingrarna eller hon kan bara öppna fingrarna och lät behandla falla till marken. Detta steg upprepas 10 till 15 gånger.
 3. 3
  Sedan maten belöningen avlägsnas från hand och du börjar om igen. När hunden nosar / rör din hand, är han klickade och behandlas men nu behandla kommer från andra icke-mål-hand. Om hunden är tryggt att nå ut till röra din hand, sedan börja röra handen lite så näsan har att följa den innan klick / godis. Detta steg upprepas tills hunden kan följa handen runt byggnaden i alla riktningar. Innan han flyttade till # 4 hunden ska kunna "röra" upprepade gånger innan klick / godis. Den "touch" till din hand ska vara en trevlig stark impuls, inte bara en mjuk känsla.
 4. 4
  Nästa steg handlar om att ha hunden överföra målet till ett objekt. En stol fungerar bra för detta steg. För vissa hundar kan du behöva hjälpa dem först genom att gå tillbaka till att sätta en behandling mellan fingrarna. Gnid behandling på ytan av stolen och leda hundens nos till stol med din illaluktande mål handen. Klicka när näsan nuddar stolen. När hunden får idén om att röra det nya objektet med näsan du kan börja arbeta på att skicka honom från större och större avstånd. När hunden blir "hooked" på vidröra näsan till målet är det dags att ta den på vägen.
 5. 5
  Din blyg hund bör vara tillräckligt säker på vad han får för inriktning som du kan prova att göra en "ny" människa målet. Denna främling måste vara noga med att inte göra någon ögonkontakt och vara avslappnad, sidled för hunden, och kanske till och med att gäspa! Har främlingen sitter i stolen med sin hand ner en sida med handflatan utåt. Den smaskiga behandla är kortas mellan två fingrar, men är lätt för hunden att slicka ut. Klicka inte när hunden tar en behandling. Bara låt honom göra sin egen metod, byt varje behandling tills han har tagit en behandling från främlingen 10 gånger.
 6. 6
  Nu främlingen har fest NO i handen. Du ska stå stilla bara titta och lugnt prata med främlingen. Vänta för hunden att "röra" främlingens nu tomma handflata. Klicka / fest för beröring. Så snart hunden avslutar sin behandling, be om "touch". Om hunden går till främlingen handflata, klicka och en stor jackpot skulle vara välförtjänt. Bygga på en inriktning främlingens händer - förändrade hållning, plats, kön etc. Inriktning en hand gör kontaktar främlingar en bekväm beteende ger oss ett positivt sätt att belöna socialt samspel.
 7. 7
  Glöm inte att ta din inriktning utanför. Börja någonstans säker, sedan gå på promenader. Har andra volontärer komma upp och få din hund rikta sin hand. Kom ihåg, när du är första utbildning i en ny miljö kan du behöva gå tillbaka till det första steget för en stund tills din hund kan utföra beteendet tillförlitligt. Aldrig rädd för att säkerhetskopiera! Rädda hundar har en mycket svårare tid blir operant. Mycket av miljön är obehaglig för dem som är anledningen till att utveckla en belöning för att röra genom att rikta in handen ger dig ett sätt att flytta dem runt i miljön och känna sig trygg och förstärkt. Förvänta dig inte för mycket för tidigt.

Tips

 • Undervisning din hund till målet och få honom verkligen hooked på det kommer att ge dig ett verktyg för att ta itu med skrämmande episoder. Den riktar beteende måste vara riktigt roligt och riktigt bra lärt att detta ska fungera. Har nya "läskiga" människor sitter sidan sätt att hunden på avstånd. Har lagt dem deras händer handflatorna utåt vid sina sidor. Med hunden i koppel tillåta honom att undersöka på egen hastighet. Personen bör helt ignorera hunden, ingen ögonkontakt, ingen når till pat, inget prat. Föraren ska klicka och behandla varje rörelse mot den personen först, med målet att vara för hunden att komma närmare och närmare den personens hand. Personen kan ha en härlig behandling i sin hand för att hjälpa till att uppmuntra hunden när hunden vidrör handen lätt. Föraren ska fortfarande göra det klickande, och låt främlingen gör behandlande. Ändra persons ställning, ha dem stå och röra sig kan läggas till senare.
 • Boken "Hjälp för din fruktansvärd hund" av Nicole Wilde (www.phantompub.com) har djupgående information om hur man kan hjälpa blyga hundar i klickerträning och andra mjuka tekniker.