Wki

Hur man hittar en förlorad katt


Katter vandra ibland utanför, mycket till larmet av sina ägare. Även om detta kan vara en påfrestande händelse, det finns sätt att se till att du får din lilla fur-ball/cat tillbaka hem välbehållna.

Steg

Hur man hittar en förlorad katt. Om din maskin är en inomhus / utomhus katt, katter är nyfikna och aktiva varelser, så det är inte ovanligt för dem att gå vilse gång på ett tag.
Hur man hittar en förlorad katt. Om din maskin är en inomhus / utomhus katt, katter är nyfikna och aktiva varelser, så det är inte ovanligt för dem att gå vilse gång på ett tag.
 1. 1
  Behåll lugnet. Om din katt är normalt inomhus-bara, och har rymt utomhus, han / hon kommer oftast bo väldigt nära där han kom ut. Katter kommer att dölja i närmaste plats de ser --- enligt en veranda, skjul, i ett garage. Om inte jagade eller tvingats bort av hunger, han / hon kommer att stanna där. Om du inte kan hitta din katt under dagen, se till att du går ut på kvällen. De flesta gånger katter kommer att dölja förrän efter mörkrets inbrott, när saker är mer tyst.
 2. 2
  Om din maskin är en inomhus / utomhus katt, katter är nyfikna och aktiva varelser, så det är inte ovanligt för dem att gå vilse gång på ett tag. Det är möjligt att din katt är i närheten och bara upptagen, men om din katt har vandrat ut eller är i fara, kommer panik minska sannolikheten för att hitta den.
 3. 3
  Dröj inte ute efter din katt. Ju längre katten är borta, ju längre bort det kan vara. Statistiken visar att de flesta ägarna inte börja leta efter sin katt i flera dagar. Det är viktigt att få uttrycka sig omedelbart till de veterinärer, djur-skyddshem och dina grannar, så att de kan söka med dig eller hämta din katt innan den har rest långt. GetMyCat har förlorat Cat Alert erbjuder ett snabbt svar som kallar dina grannar och fax djuret-baserade företag i ditt område.
 4. 4
  Om din katt har tagits till en fullsatt härbärge eller lokal pund, kan de endast kunna hålla katter för ett par dagar innan euthanizing honom / henne.
 5. 5
  Om möjligt, lämna din katts kattlådan framför ditt hus. Din katt kommer att kunna plocka upp doften och kan hänga längre. Du kan även sätta en bit av dina kläder nyligen bärs av dörren.
 6. 6
  Lämna bitar av kattmat ut endast om du kan övervaka det. Kom ihåg, det är mest sannolikt andra katter i området och din katt kan skjutas bort från territoriet om det finns en dominant katt i närheten.
 7. 7
  Spåra stegen. Tänker tillbaka på när du senast såg din katt och berätta vilka händelser har ägt rum sedan dess. Visste du öppnar dörren alls? Visste du öppnar dörrarna till de rum som du sedan stänger? Fråga vem som helst i huset, liksom dina grannar, när och var var sista gången de såg katten.
 8. 8
  Begränsa sökningen. Titta in och runt de områden katten sågs senast. Det är särskilt viktigt att leta efter gömställen. När katter befinner sig i okända platser, blir de ofta rädd och gömma sig. Om du letar utanför, kolla undertill närliggande bilar eller andra trevliga fläckar dölja, som under grillar och uteplatser. Tyvärr, ibland en skrämd katt kan klättra under en bil eller klättra upp på motorn i en varm bil. Katter är också kända för att klättra i träd och fastna. Inomhus, titta under sängar, eller i lådor eller andra tillgängliga fläckar dölja. # * Dessutom, om ditt hus har trappor, sök under trappan och under verandan. Du kan behöva krypa runt området om han gömmer sig i mörkret. Använd en ficklampa. På samma sätt kontrollera baksidan av huset om du har ett utrymme källare crawl eller några källarutrymmen fönster. Titta i högar av löv och skräp i närheten av ditt hus. Titta runt soptunnorna. Om du har någon pensel runt ditt hus, områden med tjocka växter och högt gräs, kolla dessa områden mycket noggrant. Titta bakom höga växter och träd, speciellt de växer i närheten av ditt hus. Flytta det höga gräset runt. Han är mer sannolikt att vara där än på öppna områden som gräsmattor.
 9. 9
  Ring din katt. Fresta din katt ur sitt gömställe eller hemma genom att ringa den och skaka den normala rutan för torr mat eller godis. Om din katt är en utekatt eller om det är möjligt att det kom loss utanför, placera en del av sin mat i en skål utanför din dörr. Gör de ljud som brukar få det att komma till dig, men vara medveten om att de flesta katter i ett tillstånd av ångest inte kommer att bryta locket att komma till dina samtal. Prova de här stegen i de sena timmarna när det är tyst utanför. (Vanligtvis efter 10:00)
 10. 10
  Stanna och lyssna regelbundet. En katt som är instängd, sårad eller hungrig kommer sannolikt "mjau", så om du söker själv eller med en grupp, ta några minuter i varje område du söker lyssna lugnt och uppmärksamt för katten ringer ut.
 11. 11
  Ring in förstärkningar. Ring dina vänner att komma över och utöka sökningen. Om de inte är tillgängliga hitta en katt Detective nära dig. GetMyCat ger en nationell databas över Pet Detectives som kan hjälpa dig i ditt område: www.GetMyCat.com/pet-detective-database/
 12. 12
  Med ett team ser, ökar du dina chanser att hitta din katt. Varna alla som söker att om de gör spot katten, förbli lugn och undvik plötsliga rörelser, så att de skrämmer bort katten igen. Det är oftast bäst för ägaren närmar sig katten, särskilt om katten är skygg att börja med.
 13. 13
  Om din katt har varit försvunnen i över en vecka, då är det dags att kliva upp din sökning. Nu är det viktigare än någonsin att fortsätta få din saknade katt budskap till samhället. Om du inte får ett svar från din flygblad eller stadens tar ner dem (vissa städer inte tillåter förlorade husdjur flygblad som postas), så du behöver en annan lösning för att sprida ordet om din katt. Vykort är den starkaste, mest personliga sökmetod tillgängliga - nu är det dags att överväga att få dem skickade. GetMyCat s vykortstjänst skriver och fartyg hundratals av vykort gjorda för din förlorade katten via USPS klassificerar först postar, så kommer din katt kort kommer landa i din grannes brevlådor i ca 3 dagar.
 14. 14
  Ring RSPCA. Vanligtvis om någon kommer över en förlorad katt, ska de rapportera det till SPCA, Animal Control eller din lokala motsvarighet. Ring din lokala djurhemmet och rapportera din katt har försvunnit längs med alla relevanta uppgifter (kön katt, färg, och dina kontaktuppgifter). Besök dem varje dag eller två tills din katt finns, som ibland härbärgen har många katter och har svårt att matcha din beskrivning av vad de har. Det är också viktigt att kontrollera den lokala skydd väldigt ofta som de kan bara hålla förlorade husdjur för ett par dagar tills de dem att somna.
 15. 15
  Meddela din lokala polisen. Ibland, polisen får samtal om djur som konstateras. Officerare som tillbringar sin dag kör omkring kanske märker din katt. Motivera dem: Erbjud en bra belöning.
 16. 16
  Fördela flygblad i ditt grannskap. Om din katt saknas för mer än några timmar, prata med dina grannar och göra flygblad för att sätta in sina papper lådor eller under dörrhandtag. Sätt ditt namn, ditt telefonnummer, och en bild på din katt på flygare. Beskriv eventuella särskilda kännetecken (t.ex., "trekantiga vit fläck på axeln"), och skriv pälsfärgen om du distribuerar svart-vita flygare. Var inte rädd för att vädja till känslor (t.ex., "är han mycket älskad!") Om dina grannar känner din katt försvinner, de vet att kontakta dig om de ser det runt. Inkludera relevant information om eventuella särskilda kostbehov eller medicinska förhållanden din katt kan ha. Det är bäst att skicka så många flygblad som du kan inom en 1-mils radie från ditt hem. Använd denna gratis förlorade mall katt flygblad att skriva ut och skicka din katts flygblad runt kvarteret omedelbart: www.GetMyCat.com/lost-cat-flyer-template/ Du kan också ha professionella försvunna katt flygblad och affischer trycks och skickas till dig samma dag du begär dem: www.GetMyCat.com/professional-lost-cat-flyers-and-posters/
 17. 17
  Ge fliers till lokala veterinärer. Om någon hittar din katt skadade, eller tror att han är en herrelös och vill ta honom som ett husdjur, kan de ta honom till en veterinär, som sedan kan identifiera honom från flygblad.
 18. 18
  Lägg upp en bild på nätet. Fler och fler upphittare husdjur söker ägare på nätet, tänker publicera en bild på ditt husdjur eller söka efter det på en av många webbplatser sällskapsdjur återhämtning, liksom www.lookformycat.com.
 19. 19
  Ställ en human fällan. Om din katt är inomhus-bara, hon är mycket sannolikt gömmer sig i rädsla nära där hon sprang iväg och kommer inte göra ett ljud även när du ringer henne. Många djurhem kommer att hyra eller låna ut fällor som är lätta att använda, vissa landsbygdsområden eller friluftsaktiviteter butiker ens sälja dem. Glöm inte att sätta några kattmat i fällan, och även strö rikligt med godsaker och kattmynta. Detta är din bästa insats för att hitta din inomhus-bara katten. (Du kan fånga andra djur innan din katt ventures i - Om detta händer för du lär dig att hantera det: www.GetMyCat.com/cat-trapping-dealing-with-wildlife-other-cats/)
 20. 20
  Om möjligt, lägg en bit av dina egna kläder på marken utomhus. Använd en artikel som du bär närmast huden, och det har inte varit tvättade. Denna metod, medan excentrisk, kan hjälpa din katt en hel del i att spåra din doft och beslutar att bo nära en bekant plats.
 21. 21
  Kalla in experter. Om ingen av ovanstående åtgärder har fungerat, anlita en professionell Pet Detective eller få ebook "Hur hitta en förlorad katt" skriven av en Cat Detective med erfarenhet av att spåra försvunna katter.
 22. 22
  Katter är energi känslig varelse, vilket betyder att det ser energi först och sedan tolkar vad det är. Sitter utanför med ett tänt ljus blir svårt att motstå för en katt som är mycket lockad av den höga energi av ljuset.

Alternativ metod # 1

 1. 1
  Vänta på ny morgon för att komma fram. Katten kan komma ut ur sitt gömställe. Detta kan bero på att katten blir rädd för något. Katten om rädd kan även vara rädd för dig.
 2. 2
  Ändra din sömn schema.
 3. 3
  Använd logik.
 4. 4
  Förbereda sig för möjligheten att en mer drastisk åtgärd kunde ha hänt med katten. Om du såg hela och inte se någonting, sedan shes dölja eller stulet eller fångas eller killd.
 5. 5
  Dölj och vara tyst, tills katten kommer ut ur nederlag.
 6. 6
  Inse att den stora saken i en katt åtanke, är där det finns livsmedel, där de kommer att vara.

Tips

 • Om det är nattetid, håll din ficklampa nära huvudet och glans den i alla sannolika gömställen för din katt. Om katten är där, det ser nog på dig, och du kommer att se ljuset reflekteras i dess ögon.
 • Försök att stanna hemma, eller har ett hem familjemedlem, för att hålla ett öga på katten. Katter är mycket territoriella och kommer sannolikt att komma hem från gång till gång... men om det finns ingen hemma som de kan vandra ut igen.
 • Gör en catnip bete. Strö kattmynta runt ytterdörren och omgivningen. Det kan hjälpa till att locka henne.
 • Vidta åtgärder för att hjälpa ditt husdjur återhämtning genom att vidta åtgärder för att ID ditt husdjur i förväg. En krage med aktuell information, inklusive ditt husdjur namn, hemadress och telefonnummer är avgörande. Microchip ditt älskade husdjur genom en nationell husdjur återhämtning tjänst som avsevärt kommer att öka oddsen för en säker avkastning och kan tillåta veterinär kliniker / skyddsrum omedelbar tillgång till ditt husdjur journaler vid behov.
 • Tappa inte modet. Håll dig fokuserad och positiv och söka efter minst 20 dagar.
 • Alla sökande bör bära en mobiltelefon eller walkie talkie (att hålla kontakt med varandra och för att varna andra om kattens setts eller hittat) och en ficklampa, som kan användas för att söka i mörka skrymslen och vrår även i dagsljus.
 • Kontrollera tidningens "hittade" sektionen, och titta in posting "saknas" annons där, liksom. Ibland är de gratis.
 • Tala med alla lokala djurkliniker och lämna flygblad med dem.
 • Om din katt har fastnat i ett träd eller annan hög plats, försök att placera en öppen burk tonfisk på marken vid basen. Lukten är ganska oemotståndlig och uppmuntrar katter att snabbt hitta sin väg till marken (och äta tonfisk).
 • Vidta åtgärder för att förhindra att dessa situationer uppstår. Om din katt är en innekatt, se till att det inte finns några lösa skärmar eller dörrar öppnas för en lång tid. Se till att din katt har en krage med kontaktuppgifter om det finns en chans att de kommer gå saknas utomhus. Alternativt eller dessutom, kan du ha din katt implanteras med ett mikrochip som innehåller dess uppgifter om den förvandlas till SPCA eller liknande.
 • Om din katt har en favoritleksak på en sträng eller stav, som en uppstoppad mus eller ludd, ta den med dig när du söker och gör det mycket synligt, som du vill katten att leka med dig, som ofta stillar rädslor och ger dem ur sitt gömställe.
 • Vänta inte. Ju längre tid det har varit sedan katten sågs senast, desto mindre troligt att du kommer att hitta katten.
 • Skrik inte på eller jaga en katt som redan kan vara rädd. Om du kan se det, sitta tyst - föra kattens favoritleksak, tala med normal röst. Dra ett snöre eller garn genom buskar där katten kan gömma sig. Skicka inte en mobb av barn (eller vuxna) högljutt kör efter katten bara för att skrämma dem längre bort.
 • Ytterligare åtgärder som du kan vidta för att underlätta din katts återhämtning är att utrusta din katt med en katt Flasher enhet finns på catflasher.com. Katten Flasher är världens främsta katt skyddsanordning. En nödsändare med sensorer, beslutsfattande och signalemitterande förmåga miniatyriserad alla att passa bekvämt på din katt.
 • Om din stadsdel Föreningen har en e post Newssammandrag eller hemsida, skicka ett meddelande. Kom ihåg att ta med kattens namn, beskrivning och temperament. (. Vissa människor är rädda för katter) Inkludera några av de råd ovan: tala slappt, behandlar erbjuda osv.
 • När du hittar din katt, bygga eller köpa en utomhus kapsling så att du aldrig kommer att förlora din katt igen. Det finns flera modeller som ansluts till ditt hus på www.bandobi.com
 • Prova en radio tag och hitta som är bra upp till 300feet. Du kan också behöva ringa ditt hus för att hitta dem längre än 300 meter eller mer. Taggen piper när finder lokaliserar den. Upphittaren fungerar bra samt etiketterna ansluten till en krage. Se bara till att du har nya batterier. Bara ha tålamod med finder, skanna långsamt, och du kommer att hitta din katt. Upphittaren är gjord av Loc8tor.com
 • Om vädret är mottaglig, och du har en grill, eld på en åldrig nedskärning av nötkött och ta en drink. De saftiga aromerna kommer att göra sitt yttersta för att locka ut katten när alkoholen fungerar sin magi. Detta är ett bombsäkert sätt att dra ut en annars motvilliga katten, och även om det inte fungerar kommer du fortfarande känner ganska bra efteråt vara lite lös och veta att det är en fantastisk stek väntar på dig.
 • Många djurhem har webbplatser som visar bilder av tillfångatagna, herrelösa djur. Kolla hemsidan minst två gånger om dagen. Kontrollera även www.PetHarbor.com, som listar djuren inhysas för närvarande på hundratals härbärgen över hela länet.
 • Om din katt är förlorat det kommer bli hungrig! Ställ ut mat på din veranda i ett tefat. Detta kallas en pott-buffet. Det fungerar bäst med våt mat eller något illaluktande, som tonfisk. De flesta katter flytta fatet en aning medan man äter så bifoga en klocka på fatet så att du kommer att kunna höra det eller ännu bättre, placera en babyvakt på veranda nära skålen. Läs mer

Varningar

 • Tyvärr, är det möjligt att din katt hade en dödlig möter på en väg i närheten. Om du misstänker att detta kan ha varit fallet, ta kontakt med din lokala vägunderhåll besättning (vanligtvis drivs av Department of Transportation) och fråga om de har upptäckt några organ som matchar din katts beskrivning.
 • Ibland kan en fågel kommer prat om en katt är runt lyssnar så och söka i området runt den bullriga fågeln.
 • Se upp för bedrägerier.
 • Försök att hålla ditt husdjur foton ström så att du har en ny bild på din katt för att sätta på en flyer bör katten försvinner. Bilderna är mer än tusen ord, och medan många katter matchar ett givet kort beskrivning, ser bara en katt som din.
 • Många stater har tränat sällskapsdjur detektiver du kan hyra. Innan du gör, forskning detektiv och se till att de är utbildade och certifierade. Hämta priser avvecklas innan de anländer.
 • Sätt katterna matskål utanför, sedan lägga en babyvakt nära det. Slå på den och kanske du hör katten jama mitt i natten. Ett alternativ till en babyvakt är att få en bärbar trådlös rörelsesensor och mottagare par (även känd som en "uppfart larm"), och ställ in sensorn på låg höjd och vänd skålen. Placera mottagaren i sovrummet och larm kommer att vara tillräckligt högt för att väcka dig när rörelse upptäcks.
 • Det finns människor som kan göra anspråk på att ha hittat ditt husdjur och vill ha pengar, så aldrig publicera din hemadress till främlingar, aldrig träffa en främling ensam, eller ge dem pengar av någon anledning.