Wki

Hur man har en hälsosam kristen familj

Familjen är den grundläggande sociala enheten kring vilket allt i samhället kretsar. När familjen går så går samhället. Om du förstöra familjen du kommer att förstöra civilisationen. En stark sund familj är styrkan i samhället.

Real kristna är medborgare i himlen bor i en fientlig värld (Fil. 3:20, Joh 15:18-19). Det är en välsignelse att kunna återvända hem till dem som älskar Kristus. Hemmet är där vi finner andlig enighet och syfte. Här är där vi bygger kristen karaktär och undervisa sunda läran inom privatliv familjeenheten. Här är där kärleken börjar, är vänlighet som visas och lojalitet är ingjutit. Våra barn ska inte vara ofta frånvarande från hemmet eftersom de är på Jimmys hus eller Marias hus. De bör lära sig att tillbringa sin fritid på sitt eget hem. Vi måste komma ihåg att "vara det aldrig så ödmjuk, det finns ingen plats som hemma

Steg

Hur man har en hälsosam kristen familj. Observera egenskaper stark kristen, hälsosamma familjer i olika samhällen runt om i världen.
Hur man har en hälsosam kristen familj. Observera egenskaper stark kristen, hälsosamma familjer i olika samhällen runt om i världen.
 1. 1
  Observera egenskaper stark kristen, hälsosamma familjer i olika samhällen runt om i världen. Istället för att studera de dysfunktionella familjeförhållanden, kanske du vill veta: "Vad är några styrkor en frisk familj? "
 2. 2
  Överväga lämpliga böcker: att du kan hitta på sådana platser som kristna bokhandlar och bibliotek om familj och relationer. Forskning de familjer som hade två egenskaper:
  • Sådana äktenskap som anses glad och
  • De som anser sig nöjda i deras föräldra-barn-relationer.
 3. 3
  Se vad dr stinnet vid University of Nebraska hittas genom att göra just detta och han upptäckte flera gemensamma egenskaper i dessa äktenskap, inklusive:
  • Vara engagerad i familjens sociala enheten.
  • Spendera kvalitetstid med dina family.With våra ständigt ökande fullspäckade scheman, är det lätt att tappa fokus på att tillbringa kvalitetstid med vår familj och barn. Det är viktigt att komma ihåg att även om våra barn närmar vuxen ålder, de kräver fortfarande föräldrarnas engagemang.
  • Kommunikation uppdelning har nämnts som en viktig orsak till förälder teen konflikter genom åren. Det finns oändligt många aktiviteter att dela med ett barn. Det är viktigt att dra nytta av kvalitetstid med ditt barn. Ta dig tid att njuta av din familj. De är aldrig för ung för att börja umgås med, i själva verket den yngre desto bättre blir resultatet.
 4. 4
  Kunna använda goda kommunikations färdigheter inom familjen för att inte undvika eller bortse från de synpunkter och önskemål från varandra.
 5. 5
  Uttrycka uppskattning för varje familjemedlem.
 6. 6
  Tillämpa god problemlösningsförmåga mitt i en kris.
 7. 7
  Har ett engagemang för en hälsosam andligt liv.
 8. 8
  Be för din familj varje dag. Vi måste be för våra familjer enligt Guds vilja. Vi behöver all bön. Bön är oerhört viktigt för vår överlevnad. Gud vill det bästa för oss och för våra familjer. Förutom att be om vägledning, riktning, vishet, fred och säkerhet, måste vi be ständigt att vår kärlek och kära kommer att känna Jesus Kristus som sin personliga Herre och Frälsare. Vi måste be att vår kärlek ettor har en relation med den himmelske Fadern. Moder Teresa sa en gång, "Bön förstorar hjärtat tills den är i stånd att innehålla av sig själv." Vi måste be att våra nära och kära hitta och hålla Guds vilja!
 9. 9
  Förstå att kristna familjer är definitivt inte perfekt. Varje dag kommer du att kämpa för Gud, och frid i ditt hushåll. Låt Herren ge dig styrka. Det kommer så småningom att fungera.

Tips

 • Låt ditt liv vara en öppen bok som ska läsas av alla.
 • Lära barn att deras föräldrar. Våra föräldrar är de viktigaste människorna i våra liv. Vad betyder heder? Det innebär respekt.. Uppskatta. Lyda.
 • Upplev en växande kärlek till Gud. Detta är vårt första ansvar. Vi kan inte ge till våra barn som vi inte har själva. Barn tittar på oss och modellen efter oss och vi kan inte ge dem vad vi inte har. Gud måste åter förälder oss. Ställ en prioritet i ditt personliga liv och i ditt hem för att med all din person. Kärleksfull Gud kommer att leda till lydnad till Honom.
 • Undervisa från din livsstil. Endast genom exempel kan vi lära våra barn vad verklig kärlek är så som föräldrar måste vi visa kärlek och respekt till våra makar i vår familj och andra så att våra barn kommer att veta vad sann kärlek är och modellen efter oss.
 • Dela en attityd, och så komplimanger dela och skylla på en familj. Bygga ett lyckligt äktenskap och familj har att göra med offer-personliga uppoffringar som innebär att dela komplimanger och skylla, realistiskt och lämpligt
 • som en prioritet. 1 Kor.4-5
 • Diskutera andliga ting i. Låt älska Herren vara en naturlig del av ditt dagliga liv. Lär dina barn att älska Herren i allt de gör, varje dag vid måltiderna, kock outs, tillbaka förpackning, picknick, gå en promenad i parken eller i skogen, fiska, låt etc. ditt samtal om andliga ting vara spontan delning.
 • Fånga alla stunder du kan för att undervisa. När du resa genom livet observera människor och situationer allt om dig och ta vara på undervisningen ögonblick att dela skillnaden Kristus gör i ditt liv. Lär dina barn om andra människors tro och kultur. Lär dem att respektera och älska alla människor. Vår värld skulle vara en bättre plats om vi alla gjorde det.
 • Bor endräktigt tillsammans. När en familj är enat, är det en bra och trevlig sak. Kärlek är det band som förenar oss, men vi måste lära sig att tygla våra egna själviska begär från att förstöra den enigheten. Hårt arbete och tålamod är på toppen av listan. Vi måste också uppvisa en vilja att, och vi måste vara villiga att underkasta sig varandra i kärlek. Pride är fiende enhet. Envishet är dess svärd, och ilska är dess sår. Vi måste lära oss att sätta vård och nytta för andra över våra egna angelägenheter. När vi gör detta kommer vi att hitta vår familj är "bra och trevlig. I Kristus är som daggen faller på bergen. Fukten näring vegetationen och orsakat ny tillväxt. Anläggningen liv stödde djurlivet. Bergen var frodiga med Guds välsignelse. "När kärleken till enighet bor i en familj, kommer det också att finnas pulserande liv. Barnen kommer att upptäcka en glädje och mening i livet. Föräldrar kommer att känna sig uppfyllda i vad de gör. Den daggen faller över familjen och näring andlig tillväxt. "Denna fostrande miljö kommer att orsaka känslomässig helhet. Det kommer att påverka våra attityder och hjälper oss att vara mer öppen för andlig tillväxt. Spurgeon kommentarer," från loftier berg av fukt verkar vara wafted till de mindre kullarna... Där kärlek råder, regerar Gud... bostad tillsammans i kärlek har vi inlett de njutningar. "