Wki

Hur man håller ormar borta

Medan vissa ormar kan faktiskt vara till nytta för en trädgård, det finns förklarliga skäl till varför en husägare kan vara oroliga nog om dessa slingrande följeslagare att hålla dem borta. Det bästa sättet att hålla ormar borta är att ta bort allt som kan bjuda in dem till din trädgård eller hemmet i första hand.

Steg

Hur man håller ormar borta. Läs mer om ormarna i ditt område.
Hur man håller ormar borta. Läs mer om ormarna i ditt område.
 1. 1
  Läs mer om ormarna i ditt område. Vissa ormar är infödda på vissa områden, och vissa är farligare än andra. Strumpeband ormar kan faktiskt vara till hjälp för en trädgård och tenderar att hålla sig borta från människor. Andra ormar, som skallerormar, är farligare och är bäst att hålla sig borta från gården. Att veta vilken typ av ormar du sannolikt att hitta kan lindra din oro om nödvändigheten av att hålla ormar borta eller kan göra dig mer medveten om hur viktig åtgärden är.
  • Dessutom, medan ormen beteende är i allmänhet densamma över hela linjen, har vissa föredragna gömställen och matkällor variera något från art till art. Att veta vilka typer av ormar att fokusera dina ansträngningar på att hjälpa dig att fokusera din orm repellerande insatser bättre.
 2. 2
  Håll din trädgård fri från skräp. Röran är i huvudsak en öppen inbjudan till ormar eftersom det ger en varm, mörk plats för dem att gömma sig. Högar av löv, pålar kompost, halm kompost, flis kompost, travar av ved, och högar av klippt gräs är alla bekväma platser att ormar gillar att gömma sig i, så dessa bör tas bort från din gård.
 3. 3
  Undvik höga växande växter. Precis som skräp, vissa buskar och andra växter ger en perfekt gömställe för en stadsdel orm. Hålla ditt gräs mejade är ett bra sätt att förhindra ormar från slingrande runt gården. Buskar och packade trädgårdar med tjocka växter kommer också att locka ormar. Om du är mycket bekymrad över en potentiell orm problem, ta bort eller förtunna dessa växter ut. Om du vill behålla dessa anläggningar, dock överväga att transplantera dem till den bortre sidan av din gård, bort från grunden för ditt hus.
 4. 4
  Ta marknära vattenkällor. Vissa ormar är faktiskt dras till vatten och kan även fångas med en simtur, vilket gör marknära källor av vatten är mycket attraktiva. Stora vattenpölar bör tömmas innan de kan locka några objudna gäster och dammar bör placeras bort från huset och övervakas för orm problem, liksom. Även fågelbad kan orsaka ett problem eftersom de lockar insekter och gnagare som i sin tur lockar ormar.
 5. 5
  Bli av med eventuella skadedjur problem. Ormar lockas till platser med riklig mat källor. Om du har problem med möss eller stora insekter, som gräshoppor och kackerlackor, dina odds för att ha en orm problem ökar också. Försök lägga fällor eller spraya insektsmedel för att hålla dessa skadedjur borta från ditt hus, och ormarna bör hålla dig borta liksom. Du kan också försöka få en katt eller liten hund som kommer att jaga de flesta skadedjur borta.
 6. 6
  Lappa ihop alla hål. Om du har hittat ormar i din trädgård och är oroliga för att hålla dem ur ditt hus, är det bästa du kan göra lokalisera och reparera eventuella hål i din foundation, garage, eller skärmen dörrar. Inspektera noggrant dessa områden och om du märker några hål, oavsett hur liten, lappa upp dem omedelbart. Även hål så små som en fjärdedel är stora nog för vissa typer av strumpeband ormar att pressa igenom.
 7. 7
  Sprid malpåse eller strö svavel pulver runt ditt hem. Denna lösning är mer myt än fakta, men vissa svär vid det oavsett. Huruvida lukten av malkulor och svavel avvärja ormar eller helt enkelt slå tillbaka gnagare och insekter som ormar livnär sig på, kanske ett par noggrant placerade malpåse eller ett litet stänk av svavel pulver är effektiva på att hålla ormar från att smyga i. Dessa lösningar är bäst att inte använda om du har små barn eller husdjur runt huset, men eftersom de kan vara farliga eller livshotande om de konsumeras. Malkulor kan vara särskilt farligt.
 8. 8
  Skapa vibrationer. Om du har hittat ormar i din trädgård eller gård i det förflutna, och misstänker att ett fåtal kan gömma sig i det redan nu, kör gräsklipparen eller rorkulten runt området innan du arbetar i den. Du vill inte att skjuta gräsklipparen eller rorkulten genom området, eftersom tanken är inte att döda ormar men bara för att skrämma bort dem. De vibrationer som orsakas av dessa maskiner är oftast tillräckligt för att varna och skrämma bort många ormar, speciellt vanligt strumpeband ormar.
 9. 9
  Applicera kemisk Resistance. Det finns kommersiella orm insektsmedel du kan köpa från nätet och från hemmet förbättring eller butiker trädgård. Vissa insektsmedel är mer effektiva mot vissa arter än andra, så det är viktigt att du gör din forskning innan de köper en. Dessutom kan dessa insektsmedel också vara farligt för människor, andra djur och miljö. För att minska riskerna, noggrant läsa etiketten och följ anvisningarna exakt som du använder kemikalien.
 10. 10
  Sätt upp stängsel orm bevis. Effektiviteten av orm bevis stängsel kan bero på vilken typ av orm du har i ditt område och hur det ofta reser, men det finns specialiserade typer av stängsel som har visat sig effektiv mot många typer av ormar. Du kan titta på att bygga en orm-proof fence själv, eller så kan du anlita en professionell för att göra det åt dig.
 11. 11
  Lay fällor. Om du misstänker att du redan har en orm, eller är orolig för eventuella ormar som kan ha smugit in innan du vidtog åtgärder för att stöta bort dem, kan du ställa in mekaniska fällor eller fällor lim i källaren eller garaget. Innan du ställer dessa fällor upp, dock bör du kontakta din lokala officer djur kontroll eller statlig viltcentral att se till att förfarandet sker på ett säkert och lagligt.

Varningar

 • Om att hantera giftormar, kanske du vill kontakta proffs från början. Hantering giftiga ormar är en farlig åtgärd som skulle kunna resultera i ett ormbett och ett sjukhus besök. Av den anledningen är det ofta bäst att lämna till proffs.

Saker du behöver

 • Snake repellent
 • Snake-bevis fäktning
 • Pest och gnagare myggmedel
 • Malkulor
 • Svavel pulver