Wki

Hur man håller höns från att äta sina egna ägg

Det kan finnas några höns som kommer att börja äta sina egna ägg. Genom att hålla ett vakande öga på dem, kan du ta reda på om detta händer. Om det är, bör du vidta åtgärder för att se till att de inte fortsätter att göra detta.

Steg

Hur man håller höns från att äta sina egna ägg. Om du fortsätter att hitta trasiga ägg, och om du har en annan bur, sedan lägga det som du tror åt ägget i det med en plast påskägg fyllda med äggulor och vitor.
Hur man håller höns från att äta sina egna ägg. Om du fortsätter att hitta trasiga ägg, och om du har en annan bur, sedan lägga det som du tror åt ägget i det med en plast påskägg fyllda med äggulor och vitor.
 1. 1
  Om du fortsätter att hitta trasiga ägg, och om du har en annan bur, sedan lägga det som du tror åt ägget i det med en plast påskägg fyllda med äggulor och vitor. Det är nödvändigt att stoppa vanan tidigt, för om detta pågår för länge blir det nästan omöjligt att bryta.
 2. 2
  Förhindra vanan från start.
  • Linje dina bon med mjuk stoppning för att minska sannolikheten för ett ägg sönder. Vanan oftast börjar när ett ägg bryter oavsiktligt och kycklingarna börjar picka på trasiga ägg. Också begränsa bon till ett rede per var 4 (eller mindre) höns för att förhindra trängsel. Om alltför många höns använder boet, äggen är mer benägna att få nedtrampade eller bryta.
  • Ibland kan vanan spåras till en näringsbrist. Se till att du matar din kycklingar rätt kost.
  • Ägg äta också kan uppstå när ljuset är för starkt, bon är på golvet, när det inte finns tillräckligt boet kull.
  • Vissa lantbrukare kasta trasiga eller spruckna ägg på golvet för kycklingar att äta. Gör inte det här.
  • Om du matar dem ägg se till att de är kokta
  • När ett ägg går sönder, städa upp det så snabbt och grundligt som möjligt för att förhindra att kycklingarna från provsmakning ägget.
 3. 3
  Räkna äggen för att se om du får de flesta om inte alla av de ägg som lades. Om inte, så kanske en eller flera av dessa kycklingar äter sina egna ägg.
 4. 4
  Vid en golfshop, begära några mycket väl använda golfbollar. Du behöver 2 golfbollar per rede.
 5. 5
  Placera golfbollar in i bon. Håll regelbundna äggen samlas in.
 6. 6
  Vänta 1-2 dagar och äggtillförsel ska återgå till det normala. Låt golfbollar i boet. Kycklingar som försöker hacka bollarna kommer att upptäcka att de inte bryter som vanliga ägg, och kan ge upp på att försöka picka sina egna. Hönorna verkar lägga alla sina ägg i boet utan att ha dem utspridda.
 7. 7
  Samla ägg så ofta som möjligt - mer än en gång om dagen, om du kan.
 8. 8
  Försök att mata dem flytande mjölk för ett par dagar.
 9. 9
  Försök att identifiera de kycklingar som äter ägg-ofta är det bara ett fåtal. Leta efter äggula på näbben, och försöka observera kycklingarna för att se om du kan fånga dem på det. Som en sista utväg, kanske du vill slakta.
 10. 10
  En annan möjlighet är att ta ett ägg som har startats och ersätta äggulan med engelska senap. De gör inte ofta ägg-picka efter detta! (Obs: försök inte med varm sås, kan fåglarna inte smaka capsaicin, den heta kemikalien i chili.)

Tips

 • Vara snabb när du samlar äggen så att de har mindre möjlighet att picka och äta dem.
 • Kycklingar kan äta sina egna ägg om de inte får tillräckligt med protein eller kalcium i sin kost. Se till att din feed har tillräckligt av båda. Ostronskal och kokta, kan pulveriserade äggskal matas till kycklingarna att öka mineral konsumtion.
 • Kycklingar som är uttråkade kommer ibland hackar på ägg, och upptäcker att de är läckra. När vanan börjar, är det svårt att bryta. Var säker på att de har massor av andra saker att äta, en mängd olika saker att äta, och motion.
 • Egg äta börjar oftast när skalen från äggen blir svaga, bryter ägget när hönan stegen på den och sedan äter hon det. Ägget äta höna har vanligtvis "ägg på hennes ansikte" bokstavligt. Förutom att mata ostronskal som ett fritt val komplement till värphöns, mörkare holken genom att antingen flytta den eller lägga en duk gardin bör hjälpa problemet.
 • Ibland höns äter ägg om skalen inte är tillräckligt starka, vilket kan bero på brist på kalcium, vitamin D3, eller en infektion.
 • Ibland tror folk kycklingar äter sina ägg när det faktiskt är gnagare eller annat djur, eller de lägger på en annan plats än sin holk.

Varningar

 • Mata aldrig råa ägg till kycklingar. Detta kommer att uppmuntra dem att äta sina egna. Ta bort eventuella trasiga ägg från boet så snart som möjligt. Eller de kan börja äta sina egna. Var försiktig!
 • Kom ihåg att äggskal innehåller kalcium.

Saker du behöver

 • Kycklingar
 • Nest
 • Ägg
 • 2 golfbollar per rede