Wki

Hur man håller hamstrar glada

för sina grundläggande behov på en regelbunden basis. Hamstrar blir väldigt uttråkad när du inte spelar med dem. Här är några steg som hjälper dig att ta din hamster till en bur av glädje!

Steg

Hur man håller hamstrar glada. Spela med det en gång om dagen, kan du låta den klättra på dig, hjälper det att trycka hjulet (arbeta dessa muskler fluffig!).
Hur man håller hamstrar glada. Spela med det en gång om dagen, kan du låta den klättra på dig, hjälper det att trycka hjulet (arbeta dessa muskler fluffig!).
 1. 1
  Spela med det en gång om dagen, kan du låta den klättra på dig, hjälper det att trycka hjulet (arbeta dessa muskler fluffig!) Eller låtsas att ta den till en prydlig och / eller posh middag genom att sätta en liten träbit täckt med en vävnad i buren och sätta mat på det!
 2. 2
  Ändra dess vatten och mat varje dag, hamstrar är inte "överblivna" djur!
 3. 3
  Använd en hamster kam för att hålla sin päls ren, eftersom även hamstrar putsa sig, de fortfarande behöver lite hjälp!
 4. 4
  Undvik petade hamstern att vakna upp, att du inte gillar vaknat i en oförskämd mode och din hamster inte heller! (Gör unto hamstrar som även skulle göra till dig själv!)
 5. 5
  Prata med det även om det inte verkar förstå dig, det är lugnande att din hamster och kan hjälpa dig med att tala inför publik eller själv problem förtroende!
 6. 6
  Håll sin bur fin och ren, men se till att de har något att göra medan du är i skolan eller arbetet - Kanske ge dem ett litet hus, hjälpa dem med lite tunnelsystem och kanske sätta sin mat under något de kan hoppa av - Gnagare gillar ibland att sitta eller hoppa in i deras mat.
 7. 7
  Låt det få massor av motion, låt den gå runt eller använd en hamster boll. Kom ihåg att sätta ett hjul i buren.
 8. 8
  Ge lite variation i sin kost. Det blir tråkigt för dem att äta samma mat hela tiden

Tips

 • Behandlar är trevligt - något som solrosfrön, kan gurka eller morötter vara en perfekt måltid eller aptitretare för en fancy "hamstinner" - kanske värd en för sin födelsedag! eller för årsdagen av det är ditt husdjur - det behöver inte vara ett år - det kan vara en månad eller ens varje vecka söndag middag!
 • Bara plocka upp den när du får en vibe som den vill plockas upp.
 • En nypa havregryn om dagen hjälper till med matsmältningen.

Varningar

 • Försök inte att göra din hamster ett solsken missbrukare istället för nattlig. Det är inte deras naturliga aktiva tid, även om de kan få för mat och "badrum" raster.
 • Om hamstern är i en hamster boll, se till att den inte kan falla ner trappan och låt alla veta hamstern är ute så att de inte trampa på den eller sparka den av misstag.
 • Flytta inte alltför snabbt nära hamster eller våg stora föremål egentligen snabba nära buren.
 • Lämna inte buren i direkt solljus eller i ett dragigt ställe de kan bli kallt eller solbränd!
 • Jaga inte hamstern runt huset bara för att plocka upp den.
 • Inte ger dem tall, är asp säker
 • Hamstrar kan bita!