Wki

Hur man håller gula jacka getingar borta

Att hitta ett sätt att bli av med dem utan kemikalier är en utmaning eftersom du vill bli av med dem en gång för alla. Så vad kan du göra för att bli av med getingar naturligt utan att skada din familj eller miljön? Här är några ovanliga sätt att göra jobbet. Dessa metoder är inte vetenskapligt bevisat, men de människor som har använt dem har sett goda resultat.

Steg

Hur man håller gula jacka getingar borta. Håll mat källor, speciellt protein, inomhus.
Hur man håller gula jacka getingar borta. Håll mat källor, speciellt protein, inomhus.

Ta bort eller förhindra gula jackor utan att döda

 1. 1
  Håll mat källor, speciellt protein, inomhus. Gula jackor livnär sig huvudsakligen av protein, så se till att hålla dessa turkeysmörgåsar inomhus och njuta av den postprandial sken utanför i stället för tvärtom.
  • Mat källor inkluderar ditt husdjur mat också. Se till att du hitta ett effektivt sätt att lagra ditt husdjur mat (om du förvara den utanför) så att eventuella roaming gula jackor inte kan göra en snabb fest ur din fyrbenta väns fest.
 2. 2
  Lämna inte socker ut. Under våren och sommaren, gula jackor äter främst protein. Under hösten, gula jackor börjar införliva socker i sin kost. Socker kan öka livslängden och fortplantningsförmåga många rovdjur getingar, vilket gör det till en särskilt farlig sak att hålla runt.
  • Om picknick, försöka hålla sötsaker som läsk och desserter inomhus.
  • Fågelholkar, i huvudsak socker-vatten-automater, kan vara speciellt problematiska. Undersöka sätt att döda eller ta bort hela kolonin innan du lägger upp en massa socker-vatten för dem att frossa på.
 3. 3
  Släck skivad gurka. Om du måste lägga ut mat (vi inte förespråkar blåser bort 4 juli på grund av vissa irriterande getingar), är en ovanlig geting repellent du kan prova gurka. Denna grönsak har en sur egenskap som getingar inte gillar. Skär upp några skivor och lämna runt din picknick eller BBQ område. De stannar borta och du kan njuta av dina utomhusaktiviteter utan rädsla för att bli stucken.
 4. 4
  Försegla dina soptunnor tätt. Gula jackor är främst jägare, men de kan förvandlas till giriga små renhållare om priset är värt det. En öppen eller lätt-till-åtkomst soptunna är just det.
  • Tänk på att socker och proteiner är speciellt glädjande att gula jackor, så överväga att isolera dem i separata fack för att vara extra säker. Det är inte nödvändigt om du tar hand för att låsa upp hela din sophög, men det kan ge hjälp till dem som våldsamt rädd för gula jackor.
 5. 5
  Häng upp en skrynklig brun papperspåse. Getingar är territoriella så att de inte kommer att göra ett bo där man redan finns. För att ge en illusion av ett getingbo skrynkla upp en liten brun matkassen, bifoga en sträng, och hänga nära dina dörrar. De kan inte säga om det är verkligen ett bo men de verkar lita på vad de ser. Deras instinkter kommer att sparka in och de kommer att försvinna.
 6. 6
  Täta upp sidorna av ditt hem och stötta upp dina markiser. Markiser och lös sidospår på ditt hem är en säker, lockande plats för gula jackor till shack upp och göra ett hem. Täta dessa platser ordentligt för att förhindra en gul jacka angrepp från att göra sin väg - bokstavligen - i ditt hem.
  • Angrepp av gula jackor i ditt hem kommer sannolikt att kräva den expertis som en professionell skadedjursbekämpare, och kommer att kosta dig en vacker slant när du ändå håller på. Om du är patienten typ, vänta på vintern. Tillräckligt kallt väder kommer att döda hela kolonin, varefter du kan ta bort getingbo och försegla upp ditt hem ordentligt.
 7. 7
  Gör inte dessa saker. Utöver ovanstående råd, gör inte något av följande sak, eftersom de är mest sannolikt kontraproduktivt:
  • Bär inte ljusa färger. De gula jackor kan tro att du är en blomma och bli attraherad av dig.
  • Gör inte swat på gula jackor. Killing en gul Manteln kan vara renande, men det orsakar också en feromon att släppas som lockar andra getingar. Ut ur stekpannan och in i elden.
  • Bär inte alltför aromatiska parfymer. Gula jackor lockas till söta dofter.

Killing gula jackor

 1. 1
  Spraya dem med tvål och vatten. Gammaldags tvål och vatten är den första naturliga myggmedel att använda. Spraya tvål blandningen på getingen och deras bo. Tvålen kommer att hålla fast sina vingar och väga dem. Så småningom kommer de att kvävas.
  • Linje dina dörrar och fönster med tvål för att hålla getingar borta.
  • Om den gula jackor har byggt ett bo i marken, häll tvålvatten i det hela på natten och företrädesvis under svalare temperatur. Hela kolonin skulle dö. Var noga med att bära skyddskläder om de gula jackor känner speciellt mordiska.
 2. 2
  Få en giftfri geting fälla och ställa ut det tidigt på säsongen. Giftfria geting fällor använder inga kemikalier för att döda getingar fångas inuti. Istället förlitar de sig på kvävning, drunkning, svält, eller utmattning att döda de gula jackor. Inte precis den mest humana, men det är krig, är inte det?
  • Placera fällan 03:58 fötterna ovanför marken och så långt bort från mänsklig bebyggelse som möjligt. Detta är den idealiska scenariot.
 3. 3
  Bygg en fälla av din egen med hjälp av en stor läsk flaska. Skär av toppen 1/3 av en 2-liters läsk flaska. Vrid överdelen runt (så att den är vänd botten av läsk flaska istället för den övre) och häfta det till resterande läsk flaska. Du bör ha ett slags minnow fällan med den inverterade halsen som en tratt.
  • Fyll läsk flaska ungefär halvvägs fullt med tvålvatten. Coat halsen av läsk flaska med söt sylt. De gula jackor kommer att försöka få till sylt och oavsiktligt falla in i flaskan, från vilken det är mycket svårt att komma ut.
  • Töm och fyll soda flaskan ofta. Dead gula jackor kan bilda en barriär som andra fångats gula jackor kan vila på, möjligen att fly. Töm innehållet i din hemgjorda fällan ofta att skära ned på denna risk.
 4. 4
  Täck ingången och utgången av de gula jackor boet med en pulveriserad insektsmedel. De gula jackor kommer krypa genom insekticiden för att komma in i sitt bo, bärande insekticid in i boet och infekterar de andra medlemmarna i kolonin. Beläggning både ingången och utgången av deras bo ökar risken för utrotning.
 5. 5
  Släng en antenn boet med en stor tygpåse. Under natten, då de gula jackor är dåsig, smyga upp till antennen boet och snabbt omsluta den i din tygpåse. Se till att knyta av påsen så att ingen av getingar kan strömma ut. Bryt getingbo bort från sin förtöjning och dränka det helt i vatten för att dränka de gula jackor. Använd ett par stenar för att hålla boet nedsänkt.
 6. 6
  Släng en underjordisk boet genom att avskärma alla in-och utfarter. När du är säker på att du har hittat alla möjliga in-och utfarter i boet, närma sig dem under natten när Getingarna är sömnig. Placera en stor skål över alla in-och utgångar, arbeta in dem i marken så att de skapar en slags tätning.
  • Låt skålarna över in-och utgångar i ungefär två veckor. De gula jackor kommer att desorienterad men oförmögen att lämna sitt underjordiska fängelse. De bör dö av efter de två veckorna, om inte flytta till ett annat mer tillgänglig boet.
 7. 7
  Vänta ut det. Getingar kan inte överleva de hårda vintermånaderna, under vilken tid de regelbundet dör. Om du upptäcker en gul jacka boet under slutet av sommaren / hösten, överväga att vänta på den första frosten för att döda dina irriterande gula jackor för dig. Du riskerar inte att få lite och, om du kan stå ut med det, kommer du inte oroa dig med huvudvärk av att spela skadedjursbekämpare för veckor på slutet.

Varningar

 • Tänk på att getingar sting och om du är allergisk mot dem eller bin, håll direkt från dem och låta någon annan göra det.