Wki

Hur man håller en sköldpadda frisk

Om du har ett husdjur sköldpadda och du vill att den ska nå sin maximala livslängd, här är några förslag för att hjälpa till att öka din hunds livslängd.

Steg

Hur man håller en sköldpadda frisk. Få en frisk sköldpadda till bästa kostnad.
Hur man håller en sköldpadda frisk. Få en frisk sköldpadda till bästa kostnad.
 1. 1
  Få en frisk sköldpadda till bästa kostnad. Skaffa din sköldpadda från en seriös uppfödare eller en sköldpadda adoption organisation.
 2. 2
  Ge en stor tank för din sköldpadda. En tio gallon per varje tum av din sköldpadda är en allmän regel. 50 gallon minimum för en baby sköldpadda (yngre än ett år gamla) och 120 + för en vuxen.
 3. 3
  Ge ordentlig filtrering. En sköldpadda behöver en kanister filter. En Rena filstar XP3 eller XP4 rekommenderas starkt att hålla en sköldpadda frisk. Utan bra filtrering din sköldpadda kan bli extremt sjuka.
 4. 4
  Ge en balanserad kost för din sköldpadda. En riktig kost för RES och liknande arter bör ha följande proportioner: Grönsaker och vattenväxter 50%, kommersiella livsmedel 25%, Live protein 25%. En sköldpadda under ett år gammal bör matas varje dag. En sköldpadda över ett år gammal bör matas varannan dag för att förhindra dem från att få övervikt.
 5. 5
  Se till att ha en sola område med en UVB-ljus över det samt en separat värme ljus.
 6. 6
  Upprätthålla lämpliga vatten temps. Du kommer att behöva en varmvattenberedare. Sköldpaddor är växelvarma djur och därmed förlitar sig på extern värme för att värma upp sina kroppar. Det är mycket viktigt att upprätthålla rätt temperatur för att säkerställa hälsan hos våra sköldpaddor. Om temps bli för högt eller två låg det kan vända dödlig. Vattnet bör vara 80-82 grader Fahrenheit (26,5-27,5 Celsius) för en hatchling eller en sjuk sköldpadda, och 77-80 grader F (25,5-26,5 C) för en frisk sköldpadda över ett år gammal. Den sola (torra land) område bör vara 10 grader F (6 grader C) varmare än vattnet för att locka sköldpaddan att värma upp genom att sola.

Tips

 • Kom ihåg - en gång en sköldpadda visar symtom på en sjukdom än är det ofta för sent. Sköldpaddor dölja sjukdomar mycket väl, så när de visar symptom än det innebär att sjukdomen har fortskridit och de behöver läkarvård ASAP!
 • Se till att din sköldpaddans filtret är avstängd medan det äter, annars kan det inte fånga mat.
 • Det är en bra idé att hitta en herp veterinär i ditt område som specialiserat sig på sköldpaddor. Om din sköldpadda har en sjukdom är det enda sättet att söka behandling är genom att se en veterinär. Om du redan hitta en innan en nödsituation uppstår blir det lättare för dig att få rätt medicinsk behandling för din sköldpadda.

Varningar

 • Inte sätta stenar eller andra prydnadsföremål med vassa eller ojämna kanter i din sköldpadda tank, kan de skada den. Inte stänger din sköldpadda upp och ner i vattnet, det kanske inte kunna andas. Mata inte sköldpaddan röda myror