Wki

Hur man håller en glad hamster

Har du problem med din fyrbenta kompis? Inga problem, alla dina svar är här!

Steg

Hur man håller en glad hamster. Veta vilken typ av hamster du har eller får.
Hur man håller en glad hamster. Veta vilken typ av hamster du har eller får.
 1. 1
  Veta vilken typ av hamster du har eller får. Om du får en syrisk hamster (den större typen av hamstrar kallas "Teddy Bear Hamstrar" i djuraffärer), eller en kinesisk dvärghamster, måste de hållas ensamma! Tyvärr kommer inte alla djuraffären anställda berätta detta. När hamstrar når vuxen ålder, kommer de att slåss oftast om de hålls med någon annan. De kommer att slåss tills en av dem dör. Köp inte mer än en syrisk att sätta i samma bur. Det finns vissa typer av dvärghamstrar (de mindre hamstrar) som är okej att leva tillsammans. De är Campbells ryska dvärghamster, vintervit eller sibiriska hamstrar Dwarf, och Roborovski s hamstrar dvärg.
 2. 2
  Få den perfekta-bur. Fråga arbetarna i djuraffären om din bur är rätt storlek. En gyllene Hamster kommer kännas trångt i en 12X12 (tum) bur. Förutsätt inte att en dvärg hamster kommer att njuta av en mindre bur, får den största bur du kan hitta. (Eller råd!) Du kan lägga rör och andra tillägg till vissa burar.
 3. 3
  När du väljer en bur, se till att du får en med tydliga hörn. Det finns en massa människor som tror ovala eller rundare hörn är bättre för hamster, men på grund av hamstrar dålig syn, är det svårt för dem att uppfatta gränser utan skuggor (och kan orsaka dem stora obehag eller yrsel tro att det bara är en avlämning), som runda hörn inte kastar. Om du har en tråd bur se till att hamstern inte kan få igenom något av hålen mellan trådarna.
 4. 4
  Ett glas akvarium med en skärm lock är också ett bra alternativ för en bur. Den luftcirkulation är inte så stor och det ger färre möjligheter för tillägg, men de är lättare att rengöra och svårare att fly från. Se till att du lägger till någon form av lås eller clips till skärmen om du har en flykt konstnär eller nyfikna kattungar!
 5. 5
  Välj rätt sängkläder. Detta är mycket viktigt. Använd inte ceder eller spån klorofyll. Dessa är mycket dåligt för små hamster lungor. Vissa kanske tycker att furu är ett bra val, men varken tall eller cederträ är bra för din hamster. Den bästa runt skulle vara antingen asp eller något av de spån tillverkade av återvunnet papper (som Carefresh). Så du kan köpa en dokumentförstörare och strimla papper för din hamster, men se till att om det finns bläck på papper som det är icke-toxisk, såsom tidningen. Moderna tidningar använder giftfri färg.
 6. 6
  Stroke och håll husdjur innan du köper den för att kontrollera att den är vänlig. Vissa människor säger att manliga bruna hamstrar biter inte mycket och är väldigt vänliga. I allmänhet honor är mer aggressiv.
 7. 7
  Se till att deras bur är redo för dem innan de flyttar in.
 8. 8
  Ändra deras mat varje dag och deras vatten varje par dagar eller tidigare om vattnet är grönt (undvika detta eftersom det kan orsaka sjukdom).
 9. 9
  Hålla och leka med din hamster så mycket som möjligt, och det kommer att bli mycket tam. honom. Liksom människor, hamstrar behöver kärlek för att vara lycklig. Om din hamster verkar sjuk till dig, ring din veterinär precis som din hund eller katt.

Tips

 • Lämna inte din hamster i bollen för länge eftersom det kan bli trött och orolig. Upp till 20 minuter är den maximala.
 • Om din hamster flyttar något runt det eftersom det föredrar det där.
 • Hamstrar älskar att få godis i vissa typer av färsk frukt och grönsaker, som jordgubbar, blåbär och gurka. Efter att ha gett dem en stund för att njuta av det, se till att kolla sin mat stash och ta bort eventuella matrester så att de inte går dåligt och få din hamster sjuk!
 • Se till att de får mycket speltid så att de kan vänja dig.
 • Få en resa bur eller hamster boll (se bara till att han inte rullar ner för trappan) att använda när du rengör buren.
 • Kontrollera också att den mat du köper har en rimlig mängd salt. Om inte köpa en saltsten eller salt hjulet.
 • Låt hamstern komma till dig när du vill spela. Tvinga inte det eller det kan aldrig bli van vid att leka med människor.
 • Höj aldrig rösten runt hamster eftersom de har mycket känslig hörsel och höra dig perfekt även om du viskar.
 • Om du någonsin blir biten av din hamster, lägger tillbaka den i buren och låta honom eller henne att lugna ner sig i ungefär en timme innan kontakt igen.
 • Vänligen om du har en enda dvärg hamster få det i en tio liters tank med massor av hemlagade nivåer. Det är roligt och enkelt och du kan ändra det runt så det är olika varje gång du rengöra buren.
 • Om din hamster äter sitt eget bajs, betyder det att de inte får tillräckligt med näringsämnen från maten.
 • Försök att pott träna din hamster. Potträning kommer att göra rengöra buren lättare eftersom de kommer att lära sig att gå på toaletten borta från sängkläder.
 • Behandla hamster som om det är ditt eget barn.
 • Att komma till hamstrar höjden kommer att se det brukar vara rädd för dig. Om du närmar dig det från början kan de bli rädda och springa iväg eftersom de tror att du är ett rovdjur.
 • Snart kommer du och din hamster kommer att vara de bästa vänner!
 • Ta hand om dem. Stroke dem försiktigt.
 • Slutligen, när du matar din hamster bara ge honom / henne 4 tsk. eller 1 msk. värda av mat.
 • Använd en lekhage eller stor kartong med öppet lock för din hamster att springa runt i. Lägg leksaker och godis. De kommer att få motion och ha roligt på samma gång. Du kan också sätta dem i det medan rengöring deras bur.
 • Rengör din hamster bur en gång i veckan-städning oftare kommer att eliminera lukter en hamster releaser som berättar för honom var att befria sig själv, sova eller äta. Mindre ofta kommer att skada de naturliga rengöringsprodukter vanor din hamster.
 • Inte mycket foder din hamster med godsaker. Speciellt med någon typ av dvärg, för mycket behandlar full av socker kan leda till diabetes i din hamster!
 • Försök att få ett fast hjul golv hamster så fötterna inte ska fastna.

Varningar

 • Håll sitt område så ren som möjligt-ändra spån i sin "potta hörnet" varje dag, men bara städa deras bur en gång i veckan. Detta är den viktigaste. Hamstrar blir sjuk väldigt lätt och det är svårt att bota.
 • Om din hamster rymningar försök att innehålla dem i ett rum. Lämna ut mat i sin bur i hopp om att locka dem att återvända till den.
 • Om din hamster spottar ut mat till dig, betyder det att den är rädd. Det är nog bäst att sätta honom / henne tillbaka och lämna den ensam.
 • Hamstrar älskar sina hjul, men använd en som är fast, inte den typ med tråd stegpinnar. De älskar att gå snabbt, och med metalltrådshjul de kan resa eller faller mellan stegpinnarna och skada deras ben.
 • ALDRIG tvätta honom / henne, inte instrueras av din veterinär, eftersom de inte gillar vatten. De fångar förkylningar väldigt lätt! Om du måste rengöra honom / henne, gå hit: Hur du ger din hamster ett bad
 • Försök att förebygga sjukdom. Om du har några frågor om ditt husdjurs hälsa snart efter att du har köpt det sedan ringa djuraffären där du köpte din hamster från och de kommer att ge dig många lokala veterinärer.