Wki

Hur man håller Coyotes borta från campingplatser eller hembygdsgårdar

Coyotes är väldigt smarta, opportunistisk och innovativa djur, ja, de är så smarta att de ens har lärt sig att jaga skolbarn att få dem att släppa sina lunch påsar! Eftersom antalet prärievargar ökar, de blir modigare och kan anpassas till våra mänskliga-formade miljöer, och de är mindre lätt skrämmas. Med modiga prärievargar börjar våga längre ut i skogen och in i landsbygden och campingplatser, har vi både ett behov och ett ansvar för att avskräcka dem från byggda miljöer eller där människor genomför aktiviteter, för att undvika skador på människor eller prärievargar.

Om du letar efter sätt att hålla prärievargar av din gård eller din campingplats utan att skada dem, kommer den här artikeln ge dig flera metoder för att prova.

Steg

Hur man håller Coyotes borta från campingplatser eller hembygdsgårdar. Använd negativ förstärkning eller inslaget av överraskning om du råkar över en prärievarg i din trädgård eller campingplats.
Hur man håller Coyotes borta från campingplatser eller hembygdsgårdar. Använd negativ förstärkning eller inslaget av överraskning om du råkar över en prärievarg i din trädgård eller campingplats.
 1. 1
  Använd stängsel. Det rekommenderas att stängslet vara minst 6 fot (1,8 meter) höga, och även sträcka 1 fot (30cm) jord. Det vertikala avståndet av ett sådant stängsel bör inte vara mer än 4 inches (10 cm). Eftersom Coyotes är så smart, kommer de hoppar ibland över, eller gräva under. Detta är ofta fallet på djurgårdar där frestelsen är så stor att en hungrig coyote kommer att göra något för att få i.
  • Taggtråd placeras på marknivå kan avskräcka prärievargen från gräva under staketet.
  • Yards och kan skyddas från Coyotes om stängslet är hög och djup nog. Var noga med att hålla djuren innanför staketet, eller har någon på ordentlig vakt om de flyttas eller matar någon annanstans för en tid.
  • Dyrare stängsel omfattar underjordiska förkläden och överhäng, dessa kan reserveras för feedlots, en kvinnojour område, inhägnader, eller en förlossning område att spara på kostnader.
  • kan ge ett mycket användbart alternativ till ett rimligt pris för omgivande stora delar av boskap.
  • Ge en säker härbärge för djur över natten.
  • Lamor och kan användas som vakt djur för djur skydd. Åsnan bör vara en jenny eller en valacken jack, ungelded domkrafter är alltför aggressiv. I fallet med åsnor och lamor, måste man vara noga med att de inte kan umgås med andra åsnor eller lamor eller de kan försumma sin boskap flock. Flera arter bete kan erbjuda skyddande fördelar, såsom att ha får, getter och nötkreatur separerade tillsammans i stället.
 2. 2
  Försök med ljud. Ljud kan ha en bra effekt på en prärievarg som har vandrat in i din gård eller campingplats.
  • Prova banging papperskorgen lock eller något annat som är bullriga att skrämma coyote off.
  • Skrik och gör mycket av buller på alla möjliga sätt.
  • Motion aktiverade larm kan vara användbart. En ännu mer tekniskt kunniga alternativ är den nya anti-Coyote ljudsystem. Detta system bygger på det faktum att cougarsna ibland döda prärievargar. Systemen avger replikerade cougar ljud, och kan hålla prärievargar bort.
  • Propan exploders kan användas för att avskräcka Coyotes på gårdar och rancher.
 3. 3
  Använd negativ förstärkning eller inslaget av överraskning om du råkar över en prärievarg i din trädgård eller campingplats. Liksom bullret stegen ovan, finns det några andra saker du kan pröva när du upptäcker en prärievarg i ditt område. ogillar nya stimuli och skrämmande taktik kan skrämma bort dem från början. Dock bör du aldrig ögonkontakt med prärievarg, vända ryggen till det, eller fly från det, eftersom dessa kommer att signalera aggression eller erbjuda en frestelse att jaga och attackera. Om du vill lämna, gör så lugnt, eller prova en av dessa skrämma bort taktik:
  • Spraya prärievarg med en vattenslang.
  • Gör dig själv verkar skrämmande med buller och massor av kroppsrörelser, vifta med armarna om, sparka benen upp. Detta kommer att låta dem veta att du är chefen, och att hålla sig borta.
  • Använd barnleksaker som gör buller, såsom smällar, whirrs, jinglar, etc.
  • Använd rörelse aktiveras belysning som ska utlösas av prärievarg passerar ett visst område av varvet. Med belysning från skymning till gryning kan avskräcka Coyotes kommer in i upplysta området. Det finns också strobe lampor med sirener som kan avskräcka coyotes om de används i enlighet med tillverkarens instruktioner.
  • Även ett fordon kan temporärt avskräcka prärievarg beteende, speciellt om de flyttas omkring en hel del, kan det också fungera som ett gömställe (eller blinda) före att attackera, så var försiktig om att förlita sig på denna metod.
 4. 4
  Eliminera livsmedel källor omtyckt av prärievargar. Medan prärievargar älskar kött mat (speciellt gnagare), de är mycket opportunistiska matare och äter allt de kommer över. Som sådan är det viktigt att göra det svårare att omöjligt att få mat från våra omgivningar. Före allt annat, aldrig försöka mata en coyote som ett sätt att försöka tämja den eller hjälpa det, mata det bara förstärker dåliga beteende som kommer att uppmuntra dem att återvända och kommer inte tämja dem. Några av de sätt du kan hålla ned livsmedel källor runt gården eller campingplats inkluderar:
  • Håll alla sopor i en coyote-bevis låda eller container, i grund och botten om det är säkert och kan inte öppnas med lätthet, kommer det avskräcka prärievarg. Fråga din kommun för information om din lokala butik inte kan bidra till att ge en sådan behållare.
  • Släng allt matavfall ordentligt både hemma eller på en campingplats. Antingen placera ätliga avfall till en säker sopor container eller i en säker kompost. Lämna inte matavfall kringspridda.
  • från dina träd och ta bort frukter som fallit till marken innan den blir föremål för en prärievarg fest.
 5. 5
  Håll husdjur borta från prärievargar. Katter, hundar och andra husdjur kan presentera en anledning till att anfalla, parning, eller som en potentiell måltid. För att skydda dina husdjur om du bor i en coyote område eller du camping med ett husdjur, gör följande:
  • Håll husdjur (och katter) på natten och att hålla ett öga på dem under dagen, för att undvika möten och att hindra dem från att vara en möjlig källa till prärievargen nästa måltid eller attack.
  • Håll sällskapsdjur inne eller bort från där en prärievarg kan grovfoder. Om du vill att husdjur att äta ute, ta in all överbliven mat så fort djuret har ätit färdigt.
  • Spay eller kastrera din hund. När hundarna är redo för parning, kommer prärievargar försöka para sig med dem.
  • Använd inte din hund som en coyote vakthund om han inte har rätt utbildning för att göra det. En sådan hund behöver både riktig uppfödning och träning för att kunna skydda boskap från prärievarg attacker, annars kan han bli offer.
  • Omslag, prärievargar äter koi fisk som inte är skyddade.
  • Inte scatter fågelfrö runt. Även om det inte verkar som coyote mat, är prärievargar lockas till fågelfrö. Samla så fågelfrö upp efter fåglarna har ätit eller använda en icke-spiller metod för utfodring (hålla upp det högt) om du vill mata fåglarna.
 6. 6
  Ta bort skräp högar från din egendom. Dessa kan användas för att dölja både rovdjur och bytesdjur. Kaniner och andra bytesdjur omtyckt av prärievargar kan använda skräp högar för att föda upp och leva i, och därigenom locka prärievargar. Dessutom kan prärievargar använda skräp högar för att gömma sig bakom innan en attack. Borttagning av skräp pålar har flera andra fördelar, som att minska livsmiljö för ormar, giftiga insekter och spindlar eller, och det ser bättre ut.
  • Ta bort alla vattenkällor runt gården eller campingplatsen, dessa kan locka prärievargar.
 7. 7
  Försök varg urin. En naturlig och innovativa svar på det växande prärievarg problemet är användningen av varg urin som avskräckande. Wolves är ett av prärievarg naturliga rovdjur, och coyote populationer sjunka eftersom vargar återförs till ett område.
  • En annan lukt som kan avskräcka Coyotes är den vanliga malmedel eller ammoniak trasor. Placera dessa på strategiska platser runt gården eller campingplatsen.
 8. 8
  Om dessa humana lösningar inte hjälper, anser ringer på ett professionellt. Många professionella djurliv fiskare kommer att använda levande fällor, så att prärievarg inte behöver betala med sitt liv för olaga intrång. Dock vara medveten om att flytten inte är effektivt, så det är mycket bättre att ge de hinder som föreslås ovan så att du kan fortsätta att leva i harmoni med coyote befolkningen.

Tips

 • Lär dina barn att respektera djurlivet genom att hålla den på avstånd. Håll alltid ett öga på dina barns vistelseort när omkring prärievargar.
 • När camping, följ alla instruktioner som tillhandahålls av rangers eller andra som ansvarar för campingplatsen med avseende på prärievargar i området. Under inga omständigheter foder eller uppmuntra dem på något sätt. Var noga med att lägga undan alla dina livsmedel och allt med en attraktiv doft, inklusive kosmetik. Samma åtgärder som används för att skydda din webbplats från björnar kommer att vara till hjälp.

Varningar

 • Coyotes är skygga djur, men om provocerad, eller om de känner sig hotade, kommer de att anfalla. Alltid hålla avstånd, och kom ihåg att Coyotes är vilda djur. Lär barnen att vara respektfullt försiktig.
 • Coyotes hitta hönsnät lätt att förstöra, inte använda den som en barriär, bara för att hålla djur i inom en barriär som gör arbetet.
 • Känna till reglerna i förhållande till skyddet av prärievargar i ditt område, det är olagligt att döda Coyotes i vissa stater och provinser, medan det finns strikta säsongsbetonade eller jakt krav inom andra områden.

Saker du behöver

 • Fäktning
 • Avskräckande lukter, ljus, buller
 • Avskräckande vakt djur