Wki

Hur man gör ritningar

I denna artikel förutsätts att du har dina ritningar klara, t.ex. en utskrift av en CAD-ritning, eller en teckning som drogs för hand med hjälp av manuella ritverktyg innan CAD kommit till stan och tog över.

Steg

Hur man gör ritningar. Känner till terminologin.
Hur man gör ritningar. Känner till terminologin.
 1. 1
  Känner till terminologin. Huruvida en CAD-tryck, eller en manuellt producerad ritning, dessa kallas en "reproducerbar" eller ibland kallas din "original". Dessa tillverkas på pergament eller någon typ av ritning medium som tillåter ljuset att passera genom den. När någon använder denna typ av media för sina original (även känd som en reproducerbar), tänker de oftast att göra en "Blueline blåkopia". Detta innebär ett tryck som är faktiskt lätt blåaktig färg med mörkare blå linjer än den ljusblå bakgrunden. Därför är detta en "blueline." Se "Tips" för ytterligare bakgrundsinformation om ritningen.
 2. 2
  Förstå hur Blueline maskiner fungerar.
  • Den grundläggande skillnaden i en "Blueline maskin" från ett "stort format kopieringsmaskin" är att Blueline maskiner kommer bara att göra en kopia av en reproducerbar dokument, t.ex. pergament (ibland kallas en "trans-bindning" eller något material som gör att ljuset att passera genom det). Detta är inte den enda skillnaden, men det är den mest anmärkningsvärda skillnaden mellan de två typerna av maskiner.
  • BLUELINE maskiner förlitar sig alla på förmågan att passera ljus genom det dokument som du vill kopiera, alltså det dokument du gör en kopia av måste ha tillräckligt med insyn för ljuset att passera genom den. Även om detta kan anses vara en "negativ" för Blueline maskiner, Blueline maskiner gör blå utskrifter, inte de svartvita kopior man skulle få med ett stort format kopiator.
  • BLUELINE utskrifter är mycket imponerande, eftersom de är blå och visa upp ditt arbete snyggt. Många gamlingar och små arkitektoniska butiker inte gillar att använda stora format eftersom de bara gör svart och vitt. Men många butiker har båda maskinerna, en blueline, och ett stort format kopiator och använd antingen beroende på önskat resultat.
  • BLUELINE maskiner använder en diazo process och diazo papper som kommer insvept i en tjock svart plastpåse förseglad för att hålla ljuset från att utsätta papperet. Mest diazo papper är gul till färgen när det kommer ut ur den förseglade påsen, då blir blå när den har körts genom en Blueline maskin. Den process som fungerar för att exponera papper görs med svart ljus och ammoniak.
 3. 3
  Förstå processen att göra kopior av dina dokument. När du har dina originalhandlingar redo att kopiera, massor av diazo frisk oexponerad papper till hands, och din diazo maskinen redo att gå, kan du börja göra dina ritningar:
  • Kom ihåg att dina original vara av någon typ av transparent medium, såsom pergament, eller trans-bindning.
  • Börja med ett original som drar och håller upp det, och sedan placera ett ark av diazo papper ovanpå det och matcha alla kanter, så att de två arken visas som en.
  • Börja mata dessa två ark i maskinen till den nedre valsen sektionen, de två kommer att bli utsatta för ammoniak och ett svart ljus och de kommer båda att komma tillbaka ut ur maskinen som maskinens drivna rullar sakta ta papperet i och backa ut ur själva maskinen.
  • När de två kommer ut ur maskinen, skala bort din ursprungliga och lägga den åt sidan.
  • Ta diazo papper och köra tillbaka genom maskinen på den övre valsen avsnittet. Observera att de flesta diazo blåkopia maskiner har en nedre valsen och en övre valsen. Du kan fortsätta att köra diazo papperet genom den övre valsen processen om och om igen, flera gånger, beroende på hur ny din ammoniak är den hastighet med vilken du utsatt den första körningen när båda arken hölls samman, och hur blå du vill att din ut att bli. Det är en enkel process och en du kommer perfekt snabbt, bara efter att ha gjort ett par skisser.
  • Gör samma process för varje blad i ritningen uppsättning, om du har flera ritningar för att kopiera.
 4. 4
  Skapa ett bindemedel från en diazo pappersark. När alla dina kopior görs, om du vill kan du köra ett enda ark diazo papper genom maskinen utan ursprungliga ritningen framför den. Detta exponerar hela arket och gör det till en mycket mörkblå. Detta blad skärs i strimlor av papper i samma höjd som dina ritningar, men bara tillräckligt bred för att göra tre veck i det för att göra en fin pärm som du kan häfta på ena änden av din ritning set. Vanligtvis 03:57 klammer med en kraftig häftpistol är allt som behövs för att säkra bindemedlet och håll din ritning satt ihop.
 5. 5
  Överväga fördelarna med diazo-processen:
  • Maskinen har en lång livslängd. Den diazo-processen är i sig enkel, kopiatorer har relativt få komplicerade delar och deras underhåll är billig. De flesta diazo kopiatorer förblir i bruk i över 20 år med en hög grad av tillförlitlighet och lite ner tid.
  • Det finns en låg kostnad per kopia. Diazo kopiatorer använder lättillgängliga och så är diazo-bestruket papper, Vellums, och filmer, som är konkurrenskraftigt prissatta med sk "vanligt papper". Den ammoniak framkallare som används av de flesta diazo kopiator system är låg kostnad och miljösäker. Vattenlösning av ammoniak är inget annat än en starkare lösning med klar hushållens ammoniak.
  • Maskinen har lågt underhåll. Eftersom "hjärnan" i systemet byggs in i papper eller andra medier, kräver själva utrustningen lite underhåll. Det finns inga per-kopia eller klicka avgifter med flest diazo kopiatorer. De är mycket tillförlitliga delar av utrustning som ger års livslängd med lite ner tid.
  • Den diazo-processen är miljövänlig. Ammoniaken är en helt naturlig substans. Det är en grundläggande byggsten substans, vilket är avgörande för livet på vår planet. Det består av endast två delar - kväve och väte. Ammoniak är producerad av alla djur, inklusive människor, som en naturlig produkt av den metaboliska processen. Varje person som genererar ca 550 gram per år. Enligt en källa, 500 familjer frigöra mer ammoniak varje år än 20.000 diazo kopieringsmaskiner. För mer om ammoniak, se 'Tips' nedan.
  • Diazo-processen bidrar inte ozon eller skapa hälsoproblem. Den diazo-processen bygger helt på naturliga ämnen för att skapa högkvalitativa kopior. Det finns ingen ozon, (ett höggradigt irriterande giftig gas) i samband med diazo utrustning. Så kallade "Sjuk-hus-syndromet" symptom förekommer inte med diazo kopiatorer, och alla medarbetare är säkra från långsiktiga hälsoproblem. Torr diazo kopiering har nått en mycket raffinerad tillstånd av funktionalitet. Diazo system, per definition, kräver endast naturliga ingredienser för verksamheten. Utvecklingsprocessen involverar frisättning av enbart ammoniak, fukt-och värmeenergi. Den diazo industrin har integrerat de höga standarder för ammoniak hantering, inneslutning, och borttagning av nästan alla ammoniak lukt. Dessutom, ammoniak tillförselbehållare är säkra och uppfyller branschens standard specifikationer.
 6. 6
  Få din diazo kopiator. Nu har du lärt dig mer om hur ritningar görs, processen, och den utrustning som är nödvändig. Välkända varumärken av diazo typ kopiatorer inkluderar Rotolite, Diazit och ReproTechnology.

Tips

 • Det var 1985 eller så när CAD blev lättillgängliga och bara bli populär och prisvärd runt 1988 och 1990. Före detta, var den manuella metoden i bruk, med hjälp av en T-offentlig redaktionella maskin, 45 & 60 trianglar grad, en ledande pekare och några andra verktyg för handeln. För vissa, kände införandet av CAD som en restriktion för frihandsteckning utan på att använda det för arbete, har de flesta upptäckt dess fördelar över hand-ritning.
 • Ordet "blåkopia" är en kvarleva från den äldre process där trycket skulle vara en mörkblå sida och linjerna eller teckning skulle vara vita linjer. En riktig ritning är den exakta motsatsen till en blueline. Med det sagt, observera att en ritning på obligations media inte kan kopieras via Blueline processen. Om en ritning på obligation media ska kopieras, skulle man behöva ett stort format Xerox maskin, som kallas "storformatskopiatorer". Det finns flera tillverkare som producerar stora format, såsom Xerox, Océ, K & E, Kip, och några andra. Dessa kopiatorer som för att göra "kopior av kopior" och fungerar bra, men kommer inte att göra den blå ritning (ljusblå bakgrund med mörkare blå linjerna).
 • Ta din tid och kör utskrifter genom maskinen långsamt som det kommer att göra en trevligare och skarpare plan.

Varningar

 • Aldrig någon anledning blanda ammoniak med klorin, eller låta röken från de två kemikalier för att blanda. Farorna med blanda blekmedel och ammoniak, från BBC uk
  • Ammoniak blandat med klorin i olika proportioner kan skapa dödlig gas och flera högt giftiga föreningar som även kan explodera, dvs i ditt ansikte.
  • De dödliga gaser reagerar med vävnad: attackerande ögonen, näsans slemhinnor och lungor, och är eventuellt dödlig (dödligt) att andas.