Wki

Hur man gör gammaldags hårda karameller

Gammaldags Hard Candy är fest känd för många generationer och det är fortfarande populärt bland många. Även känd som karameller eller knastrade godis, är gammaldags godis lämpar sig för att sugas snarare än tuggas. Hard Candy har fördelen av att vara långvarig och ändå behålla sin smak, vilket gör det till en idealisk energigivande behandling för dem vandring, camping, spendera utomhus tid, etc. Dessutom kan några hårda karameller behandlar ersätta önskan att mumsa alltför många mjuka karameller - lite kommer att gå en lång väg att tämja en gottegris!

Bäst av allt, det är förvånansvärt lätt att göra hårda karameller, förutsatt att du har rätt ingredienser och verktyg. När du är bekant med godis-making process, kommer det att inspirera sannolikt att göra fler omgångar. I den här artikeln får du lära dig att göra grundläggande hårda karameller, droppar frukt, klubbor och gammaldags korn socker.

Ingredienser

Grundrecept:

 • 2 koppar socker
 • 2/3 kopp ljus majssirap
 • 3/4 kopp varmt vatten
 • Karamellfärg

Frukt droppar:

 • 450g / £ 1 socker
 • 100g / 4 oz pulveriserad glukos
 • 5ml / 1 tsk grädde av vinsten
 • Några droppar frukt extrakt (essens) eller smaksättning olja - prova sådana smaker som päron, jordgubbar, persika, aprikos, apelsin, citron, svarta vinbär, mango, etc.
 • Florsocker (konditori socker), för damning

Lollipops:

 • 450g / £ 1 socker
 • 15ml / 1 msk pulveriserad glukos
 • 3 eller 4 aromämnen och färgämnen livsmedel, såsom apelsinolja, citronolja, hallon smakämnen, pepparmyntolja, etc.)
 • 150ml (1/4 pint) vatten

Gammaldags korn socker:

 • 250g, 9oz, 1 1/4 koppar skalad korn
 • 5 liter, 8 1/2 pints, 5 1/2 liter vatten
 • 1 kg, 2 1/4 £, 4 koppar socker

Steg

Hur man gör gammaldags hårda karameller. Gammaldags korn socker.
Hur man gör gammaldags hårda karameller. Gammaldags korn socker.

Eftersom godis att göra är exakt, är det viktigt som en nybörjare godis maker att förstå några grunderna innan du försöker någon av följande recept.

 1. 1
  Innan du gör godis av något slag, läs igenom hela bruksanvisningen för enskilda recept. Du måste vara grundligt medveten om vad receptet kräver innan eftersom godis behöver exakt temperaturkontroll och exakta åtgärder vid de tidpunkter att receptet stater. Viktigast, kom ihåg att godis inte åtgärdas är godis som brinner!
 2. 2
  Kontrollera temperaturen innan godis. Candy bör inte göras när vädret är hög i luftfuktighet eller regnigt eller har en hård tid inställning. Kontrollera rumstemperaturen - det bör vara cirka 60 º F-68 º F (15,5 ° C-20 ° C), med låg luftfuktighet.
  • Om du inte har något val om matlagning i suboptimala temperaturer, kanske du kan kompensera genom att koka godis 1 till 2 grader högre än vad som rekommenderas av receptet.
  • Höjd kommer att påverka resultatet, om du bor på hög höjd, kan du behöva göra justeringar i enlighet med de vanliga rekommendationerna för hög höjd matlagning.
 3. 3
  Om du inte redan har en, köpa en godis termometer av god kvalitet. Du måste vara glad över att arbeta med stor precision när du gör godis - det är en vetenskap och en konst.
  • För mer information om hur du väljer en godis termometer, se Hur man väljer en godis termometer.
  • Rör aldrig botten av en kastrull med en godis termometer. Pannan måste alltid vara tillräckligt lång för att termometern inte når botten när hängde på pannan läppen.
 4. 4
  Undvik att ändra de ingående mängderna i ett recept. De är exakta eftersom de arbetar. Även fördubbla ingredienser i en godis recept kan resultera i ett misslyckande.
 5. 5
  För värmekällan, välj den brännare som är bredare än kokkärlet du använder. Detta säkerställer mer jämn uppvärmning.
 6. 6
  Vet hur att testa hårdhet av godis. Detta kan göras manuellt eller med hjälp av en termometer. Termometern är enklast, men det är praktiskt att veta hur man ska testa temperaturen manuellt, vilket du kan lära dig att göra innan du använder ett recept genom att läsa Hur man testar stadier godis hårdhet.

Grundrecept

 1. 1
  Samla ingredienser och saker som behövs innan du börjar. Har allt på plats.
 2. 2
  I en stor kastrull, kombinera socker, majssirap och vatten. Rör om på medelvärme tills sockret har löst sig, ca 5 minuter. Utan omrörning, låt blandningen kommer till en koka som borde vara om en annan 5 minuter,
 3. 3
  Höj temperaturen till hög som den kokar.
  • Precis innan vätskan når exakt 300 º F/150 º C, tillsätt karamellfärg och smakämnen till blandningen. På så vis kan den kokningsverkan att röra om färg och socker i blandningen.
 4. 4
  Titta på termometern tills temperaturen är exakt 300 º f/150 º C. (Om du inte har en godis termometer kan du fylla ett glas med riktigt kallt vatten och sedan ta en droppe av godis vätska och om den stelnar i form av en boll och flyter upp till ytan, sedan dess redo för nästa steg.) Ta blandningen omedelbart vid 300 º F/150 º C, eller det kommer att brinna!
  • När du tar bort socker från värmen, kommer temperaturen att fortsätta stiga, men det är inte ett problem förutsatt att du tog det från värmen vid 300 º F/150 º C.
 5. 5
  När det är fortfarande väldigt varmt, tillsätt en klick smaksättning olja och några droppar ditt val av karamellfärg eller kool stöd. Blanda snabbt.
  • Blanda karamellfärg för att göra roliga nyanser. Försök lägga färgen efter omröring i smak och rör om försiktigt för en snurras effekt.
  • Mix smaker eller Kool Aid eller häll över torkad frukt för en extra textur.
 6. 6
  Häll det smälta sockret på en smord cookie blad. Låt den svalna. Bred ut blandningen runt arket innan det svalnar för mycket.
  • Det är inte rekommenderat att sätta blandningen i frysen eftersom det gör det härda för fort.
  • Prova hälla i godis formar eller mini muffin panorerar istället för en enhetlig form.
 7. 7
  Efter plåten svalnar (30 minuter till en timme), bryta upp godis i flera bitar.
 8. 8
  Pudra med florsocker. För en variation, Damm Gör inte bitarna - att helt enkelt lämna dem som de är, och de kommer att se ut som målat glas.
  • Den florsocker håller godisbitar från klibbar ihop och blir en stor, kraftig klump. Om du gillar effekten av färgerna utan strösocker, se till att du lagrar bitarna på bitar av vax papper och inte vidrör varandra.
 9. 9
  Lagra vid behov. Detta godis är bäst förvaras i papperspåsar eller metallburkar för en rolig mellanmål eller en snabb socker sug.

Fruit droppar

Frukt droppar är en mycket traditionell hård karamell som kan smaksättas efter dina önskemål.

 1. 1
  Samla ingredienser och saker som behövs innan du börjar. Har allt på plats.
 2. 2
  Linje bakform. Använd pergament eller bakplåtspapper, eller fett lätt.
 3. 3
  Häll socker, glukos och 175ml / 6 dl vatten i tung baserade kastrull. Med hjälp av en träslev, rör tills sockret löser sig.
 4. 4
  Placera på värmekällan. Koka upp. Omslag, sedan koka i ytterligare 3 minuter.
 5. 5
  Ta bort locket. Koka tills temperaturen når 154 º C/310 º F, även känd som den hårda spricka scenen. (Se Hur man testar etapper godis hårdhet för mer information).
 6. 6
  Tillsätt grädde av tandsten och fruktextrakt (essens) i valet. Blanda igenom snabbt.
 7. 7
  Häll godis sirap i den förberedda pan.
 8. 8
  Lämna tills godiset är svalt nog att hantera. Använda lätt inoljade sax, snabbt skära små bitar av och använda händerna för att forma till små bollar.
 9. 9
  Roll i glasyr (konditori) socker för att slutföra.
 10. 10
  Servera eller ge bort. Dessa härliga insvept i klar cellofan eller undangömt i en liten godis burk som gåvor. Om du lägger till dem i en burk, linje med vax papper.
 11. 11
  Förvaras i en lufttät behållare. Se till att fukt inte få till dropparna eller kommer de att förlora sitt överklagande och vrid klibbig.

Lollipops

Ett av de enklaste gammaldags godis att göra, klubbor är ett utsökt komplement till den gammaldags hårda karameller Maker repertoar. Lollipops kallas även suckers, lollies eller klibbig-poppar.

 1. 1
  Samla ingredienser och saker som behövs innan du börjar. Har allt på plats.
 2. 2
  Mät aromen. Beroende på om du använder 3 eller 4 aromer, tredjedelar åtgärd eller kvartal i mätglas.
 3. 3
  Häll socker och glukos i kastrullen. Lägg 150ml/1/4 pint vatten. Värm försiktigt och rör om väl så att sockret löser sig.
 4. 4
  Lägg den uppmätta färg till sirapen. Koka upp, täck och koka i ytterligare 3 minuter.
 5. 5
  Ta bort locket. Koka tills temperaturen når 130 º C/265 º F, den hårda bollen etappen.
 6. 6
  Ta bort sirapen från värmen. Separera snabbt in i tre eller fyra omgångar. Häll i den valda arom för varje parti.
 7. 7
  Använda en soppa sked eller en matsked, släpp små, runda former av sirap på den täckta pergament facket. Tillsätt försiktigt en klubbapinne till varje runda, som täcker med lite mer sirap om det behövs.
 8. 8
  Låt svalna och stelna. Ta försiktigt bort dem från pergament papper. Wrap i klar cellofan eller stick in en klubba hållare och de är redo att delas runt eller ges bort som gåva.

Korn socker

Detta är en mycket traditionell söt ofta åberopas för sina glukos "reparativ befogenheter" när du utför utomhusaktiviteter eller i nödsituationer.

 1. 1
  Montera ingredienser och saker som behövs innan du börjar. Har allt på plats. Förbered bakformen genom att täcka i bakplåtspapper eller olja en marmorskiva.
 2. 2
  Koka skalad korn i vattnet försiktigt i 5 timmar. Håll värmen låg och vara medvetna om att det är lätt att bränna korn, så håll en regelbunden kontroll av vattennivån.
 3. 3
  Sila vätskan. Det kommer att se ut vit gelé. Sedan tillbaka till pannan.
 4. 4
  Värm sockret. Sedan lägga till den i pannan och rör om tills det är upplöst, över svag värme.
 5. 5
  Koka blandningen tills temperaturen når 156 º c/310 º F, den hårda spricka scenen.
 6. 6
  Häll godis sirap över fodrade fack eller oljad platta.
 7. 7
  När kornet sockret har svalnat tillräckligt för beröring, omedelbart skär den i långa remsor med lätt inoljade sax. Twist som du skär, för att bilda den traditionella tvinnade korn form.
 8. 8
  Låt remsorna härda. När härdat, kan de individuellt förpackade i cellofan eller plats på bakplåtspapper i en lufttät burk.

Tips

 • Om du inte har en termometer, använd en sked för att släppa små mängder av smält socker i isvatten med några minuters mellanrum. När dropparna bilda hårda trådar eller bollar som du kan böja och är inte klibbig, ta bort från värmen. Detta kallas bollen scenen.
 • Det är starkt rekommenderat att du använder en godis termometer. Candy är mer benägna att "socker" om du använder konventionella metoder. I grund och botten gör termometern godis att göra mycket enklare.
 • Hårda karameller gör stora gåvor. Placera i burkar eller påsar cellofan och dekorera. Lägg etiketterna så att mottagaren vet vad smaker att förvänta.
 • Om du gillar att experimentera, prova att blanda smaker för att göra en unik smak.

Varningar

 • Titta på dina tänder! Det är alltid bättre att suga hårda sötsaker än att tugga eller kritan dem.
 • Uppvärmd socker är nästan lika hett som en fritös. Om du får det på dig, kommer det att sticka och brinna i flera sekunder. Matlagning gammaldags godis är inte lämplig för barn under 12 och när undervisa barn över 12, kvar i en roll som ständig tillsyn.
 • Hårda karameller bör ätas med måtta och inte som en vanlig del av kosten.

Saker du behöver

Grundläggande metod:

 • Tung baserade kastrull
 • Cookie ark (bakplåt)
 • Termometer

Frukt droppar:

 • En bakplåt eller tenn 17.5cm, 7 "square
 • Pergament (bakning) papper
 • Tung baserade kastrull
 • Träslev
 • Kök sax eller sax (lätt oljade)
 • Klar cellofan eller vax-papper fodrade present plåtask om att ge bort som present

Lollipops:

 • Klubbapinnar
 • Stor plåt (eller olja i marmor skärbräda)
 • Pergament (bakning) papper
 • Tung baserade kastrull
 • Träslev
 • Mätning kanna
 • Dessert eller soppa sked
 • Cellofan papper för inslagning

Korn socker:

 • Stor tung baserade kastrull
 • Sil eller durkslag
 • Träslev
 • Bakform / fack och pergament (bakning) papper eller marmorskiva och olja
 • Kök sax eller saxar, oljad lätt
 • Cellofan papper för inslagning