Wki

Hur man gör ett kors armband knut vänskap

Vill du ge en vän den perfekta presenten? Vänskap armband är ett enkelt och roligt projekt att göra och kräver endast lite tråd. Här är en steg-för-steg guide för att komma igång, med lätt, medium och avancerad armband mönster.

Steg

Hur man gör ett kors armband knut vänskap. Skär tre bitar av snöre eller broderi tandtråd.
Hur man gör ett kors armband knut vänskap. Skär tre bitar av snöre eller broderi tandtråd.

Sex-sträng knut mönster (lätt)

 1. 1
  Skär tre bitar av snöre eller broderi tandtråd. Välj vilken färg du vill. Med hjälp av en linjal, gör varje tråd 28 till 30 inches (71-76 cm) lång för ett armband, lägga längd för en fotlänk eller halsband.
 2. 2
  Knyt en på toppen. Lägg ut alla tre trådar jämnt. Ta tag i mitten av gäng (se till att det är i mitten genom att se om den nedersta gängorna line up). Nyp trådar om två inches ner från mittpunkten med andra handen, så att bunten ser ut som en tråd. Gör en ögla med bunten, dra sedan rundade mitten av bunten genom centrum. Du bör ha en liten slinga av tråden ovanför knut, och sex trådar som kommer ner från knuten.
 3. 3
  Säkra knut. Använd maskeringstejp för att fästa de små trådarna som kommer ut på knuten till ett bord eller disk, eller sätta en säkerhetsnål genom knuten och fäst den på toppen av dina jeans (sittande). En säker knut hjälper dig att behålla konsekvent spänning.
 4. 4
  Börja knyta ditt armband. Separera dina trådar i två jämna grupper, med tre trådar på varje sida. Ta gängorna på höger (rosa på bilderna) och loop dem över och under trådarna till vänster (blå). Sedan satte de rosa trådarna genom öglan du just skapade runt de blå trådarna. Dra horisontellt på de blå trådarna, hålla dem parallellt med knät eller bordet, och vertikalt på de rosa trådar, hålla dem vinkelrätt mot knät eller bordet. När du gör det, bör den rosa knut flytta upp till stora knut på toppen. Detta kallas ett kors knut.
 5. 5
  Upprepa knut med de blå trådarna. Loop dem över och under den rosa trådarna och dra dem genom öglan.
 6. 6
  Alternativa knyta knutar på varje sida tills ditt armband är klar.
 7. 7
  Braid till mål. Lämna ca 2 inches (5 cm) av obundet gänga i botten av ditt armband, hålla varje svans en färg. För varje färg, gör ett tredelat [[Braid | fläta] tills du har ca 1/2 tum (1,3 cm) av fri kvar tråden. Tie en överhandsknop vid slutet av varje fläta.
 8. 8
  Knyt på armbandet. Rita en av de flätor du precis avslutat genom öglan ovanför översta knut, knyt ihop den med den andra flätan i en dubbelknut. Din vän ska kunna ta bort det i slutet av dagen med en hand.

Fyra-strängen godis randmönster (medium)

 1. 1
  Klipp två bitar av snöre eller broderi tandtråd. Du kan använda två olika färger, eller två trådar av samma färg. Med hjälp av en linjal, gör varje tråd 28 till 30 inches (71-76 cm) lång för ett armband, lägga längd för en fotlänk eller halsband.
 2. 2
  Knyt en på toppen. Lägg ut de två trådar jämnt. Ta tag i mitten av gäng (se till att det är i mitten genom att se om den nedersta gängorna line up). Nyp trådar om två inches ner från mittpunkten med andra handen, så att bunten ser ut som en tråd. Gör en ögla med bunten, dra sedan rundade mitten av bunten genom centrum. Du bör ha en liten slinga av tråden ovanför knut, och fyra trådar som kommer ner från knuten.
 3. 3
  Säkra knut. Använd maskeringstejp för att fästa de små trådarna som kommer ut på knuten till ett bord eller disk, eller sätta en säkerhetsnål genom knuten och fäst den på toppen av dina jeans (sittande). En säker knut kommer att göra det enkelt för dig att hålla konsekvent spänning när du gör ditt armband.
 4. 4
  Börja knyta ditt armband. Håll dina fyra delar separat. Ta en på höger och en ögla över och under strängen andra till höger. Placera änden genom öglan, dra tråden skapar knuten vertikalt eller vinkelrätt mot dina jeans eller bordet, som du drar de andra tre trådarna vågrätt, eller parallellt med dina jeans eller bordet. Detta bör leda till knut du bara bunden att köra hela vägen upp till toppen knut.
 5. 5
  Knyt en knut kors på de nästa två trådar. Fortfarande använder högerextrema tråd, slinga över och under den andra vänstra tråden. Dra knut upp som du gjorde tidigare. Upprepa proceduren på den bortre vänstra tråden.
 6. 6
  Börjar processen om igen. Nu ska tråden som var längst till höger vara längst till vänster. Ta nya högerextrema tråd och påbörja processen igen, knyta kors knutar på varje tråd kvar att gå. Keep going detta sätt.
 7. 7
  Knyt den avslutande knop. Stanna när du har ca 2 inches (5 cm) av tråden kvar. Knyt en överhandsknop så nära som möjligt till din sista knut. Sedan knyta en annan överhandsknop ungefär en halv tum (1,3 cm) från slutet av svansen.
 8. 8
  Slutför armbandet genom att knyta de två ändarna tillsammans. När armbandet är på din väns handled, dra svansen du precis avslutat genom öglan ovanför knut. Dubbelklicka sedan på svansen tillbaka på sig själv och knyt en överhandsknop till slut. Din vän ska kunna ta bort armbandet med ena handen i slutet av dagen.

Åtta-strängen hjärtmönster (avancerad)

 1. 1
  Skär fyra bitar av snöre eller broderi tandtråd. Två strängar ska vara i en färg, och de andra två delarna bör vara en annan färg. För detta mönster kommer cirka 65 inches (165 cm) av tråden ger en 6-tums (15,2 cm) armband. Justera för storlek därefter.
 2. 2
  Knyt en på toppen. Lägg ut alla fyra trådar jämnt. Ta tag i mitten av gäng (se till att det är i mitten genom att se om den nedersta gängorna line up). Nyp trådar om två inches ner från mittpunkten med andra handen, så att bunten ser ut som en tråd. Gör en ögla med bunten, dra sedan rundade mitten av bunten genom centrum. Du bör ha en liten slinga av tråden ovanför knut, och åtta trådar som kommer ner från knuten.
 3. 3
  Säkra knut. Använd maskeringstejp för att fästa de små trådarna som kommer ut på knuten till ett bord eller disk, eller sätta en säkerhetsnål genom knuten och fäst den på toppen av dina jeans (sittande). En säker knut kommer att göra det enkelt för dig att hålla konsekvent spänning när du gör ditt armband.
 4. 4
  Arrangera dina trådar. För denna design, kommer trådfärgerna måste vara i ett visst mönster innan du startar. Alternativa dem så att de första och andra färger springa 1212 2121 över. Dina två mittersta trådarna bör vara samma färg, dina två externa gängor bör vara samma färg, och motsatt färg av de mittersta trådarna.
 5. 5
  Börja binda den första omgången av knutar. För detta mönster, kommer du ned veta skillnaden mellan en framåt och en bakåt knut. I grund och botten är en främre knut när du använder en tråd för att knyta ett kors knut på en tråd till höger. En bakåt knut är när du använder en tråd för att knyta ett kors knut på en tråd till vänster.
  • Från och med tråden längst till höger, knyt tre efterblivna knop. Ta tråden längst till höger, och slinga det över och under tråden bredvid den på vänster. Dra i änden av den högerextrema tråd genom öglan. Dra sedan högerextrema tråd vertikalt eller vinkelrätt mot benet eller bordet, samtidigt som du drar den andra högra tråden horisontellt, eller parallellt med benet eller bordet. Tråden som var längst till höger kommer nu att vara näst till höger. Använda samma tråd, knyta efterblivna knutar på de kommande två trådar. Stanna när tråden som var längst till höger är i mitten, med tre trådar till höger om den.
  • Från och med tråden längst till vänster, knyt tre framåt knutar. Ta tråden längst till vänster, och slinga det över och under tråden bredvid den på höger. Dra i änden av den bortre vänstra tråden genom öglan. Dra sedan långt vänstra tråd vertikalt eller vinkelrätt mot benet eller bordet, samtidigt som du drar den andra vänstra tråden horisontellt, eller parallellt med benet eller bordet. Tråden som var längst till vänster kommer nu att vara andra till vänster. Använda samma tråd, knyta fram knutar på de kommande två trådar. Stanna när tråden som var längst till vänster är i mitten, med tre trådar till vänster om det. Din färgmönster bör nu vara 2121 1212.
 6. 6
  Knyt den andra omgången av knutar. Den andra omgången kommer att vara precis som den första, bara med motsatta färger. Börja på höger och knyt tre efterblivna knop, knyt tre framåt knutar börjar till vänster. Din färg mönster i slutet kommer att vara tillbaka till 1212 2121.
 7. 7
  Knyt den tredje omgången av knutar. Med den tråd som är näst till höger, knyt en knut fram över högerextrema Strand. Med den tråd som är näst till vänster, knyt en knut bakåt över långt till vänster strängen. Din färgmönster bör nu vara 2112 2112.
 8. 8
  Knyt den fjärde omgången av knutar. Med den tråd som är nu tvåa till höger, knyt två efterblivna knutar under de två strängarna till vänster. Med den tråd som är nu den andra till vänster, knyt två framåt knutar under de två strängarna till höger. Din färgmönster bör nu vara 2121 1212.
 9. 9
  Knyt den femte omgången av knutar. Med den tråd som är nu tvåa till höger, knyt en knut fram över högerextrema tråden. Med den tråd som är nu tvåa till vänster, knyt en knut bakåt över långt till vänster gänga. Färgen Mönstret är nu 1221 1221.
 10. 10
  Knyt den sjätte omgången av knutar. Med den tråd som är näst till höger, gör två efterblivna knutar över de två trådarna till vänster. Med den tråd som är näst till vänster, gör två framåt knutar över de två trådarna till höger. Du bör kunna se hjärtat mönstret tydligt nu. Din färgmönster efter detta steg bör vara 1212 2121.
 11. 11
  Upprepa steg 5 till 10. Håll knyta tills du har ungefär en 2-tums (5 cm) svans av obundna tråd eller har avslutat hjärta närmast den längden. Fördela trådarna i två grupper om fyra, till höger och vänster, och fläta in två svansar. (Till fläta med fyra strängar, helt enkelt hålla två trådar tillsammans och behandla det som en sträng när fläta.) Knyt upp varje fläta med en överhandsknop ca 1/2 tum (1,3 cm) från slutet.
 12. 12
  Knyt på armbandet. Rita en av de flätor du precis avslutat genom öglan ovanför översta knut, knyt ihop den med den andra flätan i en dubbelknut. Din vän ska kunna ta bort det i slutet av dagen med en hand.

Tips

 • Det kan ta ett tag att göra den första armband, men det borde bli lättare med praktiken.
 • Var kreativ - prova olika antal tråd eller olika mönster knut för unika resultat.
 • Vänskap "armband" kan användas som vristsmycken eller halsband. För ett halsband, helt enkelt använda längre trådar.
 • Försök att hålla dina trådar raka och untangled.
 • Beroende på storleken på din väns handled, kanske du vill klippa trådarna längre eller kortare.
 • Om du måste ångra en knut, försiktigt använda en säkerhetsnål för att komma under den.
 • Ändarna på din sträng kan bli sliten med tiden. För att råda bot på, avbröt det skadade området eller knyt en knut för att separera de fransiga ändarna från resten av armbandet.

Varningar

 • Svälja små bitar av sträng kan vara dåligt för små barn och husdjur. Städa upp dina klipp.

Saker du behöver

 • String eller tråd (flera färger tillval)
 • En linjal
 • En sax
 • Tejp eller en säkerhetsnål