Wki

Hur man gör en gröda cirkel

Cirklarna (ett samlingsnamn för fenomenet tillplattade växter) bildas i många delar av världen, med visuella effekter som sträcker sig från oregelbundna former till otroliga geometriska mönster. Om du någonsin velat utforska göra cirklarna som en skicklighet och en konstform, här är hur!

Steg

Hur man gör en gröda cirkel. Hitta en partner eller en grupp.
Hur man gör en gröda cirkel. Hitta en partner eller en grupp.
 1. 1
  Hitta en partner eller en grupp. Göra cirklarna själv skulle vara utomordentligt svårt. Övertyga en vän eller en grupp att gå med dig - processen blir snabbare och roligare.
 2. 2
  Välj en gröda och en säsong. "Spannmål artister," eller de som gör cirklarna som en hobby, i allmänhet föredrar att arbeta med tre grödor som motsvarar olika tider på året: raps i april och maj, korn i maj och juni, och vete från juni till början av september. Dessa kärnor kommer att vika ner smidigt och kan vara det bästa alternativet för din första gröda cirkel.
  • Undvik leriga fält. Att försöka göra en gröda cirkel i en fuktig fält kommer att bli en rörig och slutligen fruktlösa erfarenheter. Vänta en dag eller två efter det senaste regnet för bästa resultat.
 3. 3
  Välj en rättslig plats för din gröda cirkel. Få tillstånd från markägaren innan du börjar planera. Perfekt val inkluderar sluttande fält som reser från offentliga utgångspunkter (en väg, till exempel) och en amfiteater-liknande dalen.
 4. 4
  Rita din gröda cirkel. Planera din design med en storskalig karta eller programvara, för att säkerställa tillgång för både dig och din publik. Märket på kartan de anvisningarna kommer du att plattas ut, för att undvika synliga tecken på passagen (oerfarna cirkel beslutsfattare kan förstöra en konstruktion genom att lämna ränder som en gräsklippare skulle). Initial tillgång är normalt genom befintliga gård spår och stigar - Omfattning ut och notera sina positioner på kartan innan du börjar designa.
  • Börja enkelt. Överväg att göra din första gröda cirkel från ett arrangemang av skivorna i en geometrisk formation. Mer avancerade böjda linjer kan skapas genom överlappande partiella cirkelbågar.
  • Vissa spannmål artister utvecklas spontant mönster när de är i området. Om du gör detta, se till att alla i gruppen förstår vad den slutliga bilden kommer att se ut.
 5. 5
  Samla material. Runda upp alla poster som anges under. Kontrollera att du har tillräckligt med verktyg för din grupp.
 6. 6
  Arbetet i skydd av mörkret. De flesta cirklarna görs på natten, och undvika användning av ficklampor, mobiltelefoner eller andra framstående ljuskällor. Planera din transport till platsen i förväg, om du ska köra, parkera bilen en mil eller två bort och gå sträckan i. Leta upp den exakta tiden som solen väntas stiga på morgonen och anteckna den.
  • Undvika upptäckt av lokala grödor cirkel entusiaster. Vissa grupper, övertygade om att cirklarna görs av UFOn eller utomjordingar, utsättningspunkter vissa områden på vissa nätter. Om en sådan grupp är aktiv i ditt område, se om du kan ta reda på var de ska vara på natten av din planerade gröda cirkel händelsen.
 7. 7
  Ange fältet på spårvagnslinjen. Om fältet är aktivt kommer det att finnas djup spårvagn eller traktor, spår korsar det vid flera punkter. Promenera inuti dessa spår för att inte göra fotspår. När du har nått platsen för din planerade cirkel, gå ut spåren så att din gröda cirkel kommer att täcka dina fotspår. Låt på samma sätt.
 8. 8
  Mät ut din design. Väl inne på området, använder mätningar för att placera markörer exakt. Dina vänner kan hjälpa dig att placera markörer, gör line-of-sight beräkningar och lägga repet för att markera områden för förenkling.
  • Gör konstruktionslinjer genom att lägga rep konturer till former. Sedan platta cirklar vid skärningspunkter. För att göra det visade exemplet formation, skapa ett rep konturerna av en liksidig triangel, och skapa tillplattad cirkel på triangeln. Undvik tillplattning över repet, för att skapa en underförstådd triangel.
  • Använd lantmätarnas tejp för att markera raka linjer och mäta lika avstånd. Dra den så hårt du bara kan när du mäter.
 9. 9
  Börja tillplattning. Det finns tre huvudsakliga metoder för plattas grödor. Vissa spannmål konstnärer föredrar det ena eller det andra, medan många använder alla tre. Välj vad som fungerar bäst för dig.
  • Plank plattas kräver en lång och ganska bred planka med rep fästa ändarna. Loop repet över axlarna och tryck framåt och nedåt genom att hålla ena foten på plankan, avancera i en släpande gång. För att göra en cirkel, har en vän stå på den andra änden av plankan och hålla den förankrad när den roterar. Trace större cirklar runt denna lilla början cirkel, med er båda gå på varje sida av plankan.
  • Vissa cirkel beslutsfattare föredrar att använda en ljus trädgård rulle (tillgängliga från trädgårdscenter) för att påskynda tillplattning. För en nybörjare, kanske en trädgård roller gör också mer precisa linjer.
 10. 10
  Avsluta med gryningen. Ta med en klocka med en glöd-in-the-dark ansiktet så att du kan diskret hålla koll på tiden. Du bör samla dina verktyg och gå ut på fältet 45 minuter före soluppgången, så att du har gott om tid att komma tillbaka till bilen och avvika i mörker. Se till att ingen kontrollampa tecken på mänsklig närvaro är kvar.
  • För raka linjer, prova side-stampa. Gå sidledes, med kanten av foten för att platta grödorna. För en extra rak linje, har två personer håller lantmätarnas tejpen spänd medan du side-stomp, hålla bandet nästan röra magen.
 11. 11
  Lägg "övernaturliga" handen vid din gröda cirkel. Lägg en bluff-liknande dimension till ditt arbete genom att göra det verkar som om utlänningar författat cirklarna. Här är några förslag.
  • Böj vissa stjälkar runt genom att exponera dem till en blå ljuskälla under några timmar. Tillämpa små mängder av naturliga tuggummi eller plåster kommer att låsa sin nya form. Tyvärr kan detta tillvägagångssätt uppfyller inte en detaljerad eller vetenskaplig kontroll.
  • Skapa virvlade bon i de tillplattade områden av din smarta vävning av stjälkar.
  • Smält några järnfilspån i droppar på plats och strö dem runt den tillplattade området att lämna "meteorit partiklar" och magnetiserade stjälkar.
  • Försök att variera riktning du platta till majs, vågiga linjer eller en linje och sedan tillbaka en linje. Detta skapar fantastiska glänsande lay mönster synliga från luften.
 12. 12
  Vänta medierna att upptäcka den nya formationen. Detta kan ta flera dagar, eller du kan påskynda processen genom att göra en anonym samtal. En bra design kommer att ge lokala tidningar med många kolumn-inches av spekulation.

Tips

 • För bästa resultat bör du förmodligen spendera mer tid att planera gröda cirkel än att faktiskt göra det. Genom att noggrant planera utformningen, träna vilken utrustning som behövs, och kasta idéer som kommer att vara svårt eller omöjligt att uppnå, kan du minska utrymmet för pinsamma fel.
 • Fråga lokala piloter om de kan försöka hjälpa din "forskning" genom att fotografera din gröda cirkel från luften.
 • Dina ögon kommer att anpassa sig till mörkret i 20 minuter. Vid tiden du når området, bör du kunna se tillräckligt.
 • Kom tillbaka senare på morgonen för att ta ett foto av ditt arbete innan åskådarna börjar erodera den.

Varningar

 • Beskär cirkel konst är som graffiti för "cerealogists," ofta genomförts utan tillstånd. Var försiktig, så inte överraskande, näringsidkarna inte vill att deras egendom skadats. Alltid verka inom lagen.
 • Mängden gröda tillplattad behöver inte vara överdrivet att göra ett starkt intryck av dess former. I själva verket bör du planera inte att platta ett större område destruktivt, och det hade bättre vara vacker eller du kan förvänta kritik och opposition.
 • Källan till gröda cirkel formation är omgiven av kontroverser. Se Hur förklara cirklarna för mer information.

Saker du behöver

 • En lätt planka, 4 till 6 fot (1,2 till 2 meter) långa, tre eller fyra fot (1 till 1,2 meter) bred. Bind ett rep som är 10 till 12 fot (3 till 3,6 meter) lång, knutna genom hål i varje ände av plankan. Alternativt kanske du föredrar att köpa en ljus trädgård rulle från en handelsträdgård.
 • En besiktningsman rulle måttband, som inte sträckas. Rep eller nylon kan användas, men kan sträcka och göra vinglig kanter cirklar. Det bör vara 100 fot (30 meter) lång.
 • Protractor för att mäta vinklar (tillval).
 • Mörkerseende glasögon (tillval).
 • Laser-pekare för att hjälpa placera markörer (tillval).