Wki

Hur man gör en bakade apple


En bakad äpple är en enkel, läcker och tid-gammalt recept som har tillagats i många århundraden eller som New York Times en gång uttryckte det, "går tillbaka så långt som eld och äpplen". Detta recept är för den traditionella versionen av en bakad äpple, som tenderar att alltid inkludera russin och kryddor, tillsammans med någon form av traditionell sötningsmedel, såsom socker eller en sirap. Du kan baka din Apple (s) i en ugn eller koka i mikrovågsugn. Båda metoderna tillhandahålls här.

Ingredienser

 • Ett äpple per person
 • Handfull russin per äpple (beroende på storleken på varje äpple)
 • Kanel
 • 1/4 till 1/2 msk smör eller substitut (margarin eller macadamia olja är bra alternativ)
 • Nypa farinsocker eller små droppar av sirap eller avdunstat sockerrör juice
 • Tillval: Peach bitar, muskot / muskotblomma, kryddpeppar, ingefära, eller citronsaft.

Steg

Hur man gör en bakade apple. Skär huden runt toppen av "kärnan hål".
Hur man gör en bakade apple. Skär huden runt toppen av "kärnan hål".
 1. 1
  Kärna varje äpple. Medelstora äpplen är oftast bäst, eftersom du inte vill ha en liten fest, men för stor ett äpple kommer att ta lång tid att laga mat. Använd en melon baller till kärnan i äpplet. Låt blomman änden på en botten. Poängsätta huden, vilket gör huden lättare att äta.
 2. 2
  Skär huden runt toppen av "kärnan hål". Kärnan hålet är den ihåliga utrymme där kärnan sat. Skär huden ungefär en tum / 2,5 cm runt kärnan hålet. Placera varje äpple i en lagom stor ugnsform (mikrovågsugn eller ugnssäker beroende på metod du väljer).
 3. 3
  Fyll kärnhålet med kryddor och frukt. Detta är traditionellt kanel och russin, men du kan göra ändringar - se "Tips" för förslag. Mängden russin du använder beror på storleken av kärnan. Om du använder annan frukt, kommer du vill naturligtvis att minska mängden använda russin. Lägg till en nypa kanel efter smak, och en nypa färsk muskot.
 4. 4
  Placera en klick smör eller alternativt på toppen av kärnan hålet. Använd inte mycket, bara tillräckligt för att täcka hålet - en kvarts till en halv matsked räcker.
 5. 5
  Lägg några stänk av socker eller droppar sirap till toppen av russin. Om du inte vill lägga något sötningsmedel, hoppa över detta steg. Kontrollera att du har valt en sötare sort av Apple om du inte vill använda ett sötningsmedel.
 6. 6
  Droppa en matsked vatten i skålen. Detta kommer att lägga till fukt som behövs för att hålla äpplet fuktigt som bakar, så att det inte kommer ut torr. Detta kommer också att ge en liten äppeljuice i botten av skålen, tillägger vilken mycket smak.
 7. 7
  Grädda äpplet.
  • Ugn - Ställ ugnen till måttlig: 350 º F / 180 ° C / gas märke 4. Baka äpplena i 1 timme, eller tills de känner sig öm när genomborrad med en gaffel. Det är viktigt att regelbundet kontrollera och tillsätt mer vatten för att förhindra att äpplena från uttorkning när de bakar. Alternativt, om du inte har tid eller tålamod att hålla kontroll, plats aluminiumfolie över en kastrull i 30 minuter och ta sedan bort under de sista 30 minuterna. Vissa människor hävdar att aluminium blir skämd smak av äpplen, så du kanske vill överväga detta. Håll folien blanka sidan nedåt om du använder denna metod.
  • Mikrovågsugn - Även om vissa människor rynka pannan på användningen av en mikrovågsugn, är det inte bara för frysta middagar, inte heller är det ett tecken på lättja. Du verkligen inte kan förutsäga hur lång tid det tar i mikron, det beror på hur hårt äpple är. Äpplet bestämmer själv! De flesta äpplen tar minst 10 minuter. Efter det kockar för fem minuter, mikrovågsugn det i intervall om 30 sekunder, kontrollera varje gång mikrovågsugnen stannar. När äpplet är mjukt och huden är mjukare, är det gjort!
 8. 8
  Ta ut äpplet och låt den svalna i några minuter. Försök att inte äta den direkt, eftersom det kommer att bli extremt varma. Vissa människor gillar grädde eller vispad grädde (eller ens glass) på toppen. Var noga med att skära upp äpplet, eller du hamnar med hela äpplet i munnen efter att ha tagit en tugga!
 9. 9
  Färdigt.

Tips

 • Valfria idéer: skära upp en färsk persika och sätta små bitar i kärnan med russin. Skär persika i åttondelar, sedan ta 2/8 och skär dem i ca 5 bitar vardera. Resten kan användas för annat recept eller bara ätas. Tillsätt lite muskot (bara en shake) för extra kryddighet. Om du vill, även lägga kryddpeppar och kanske ingefära. Pekannötter gör också bra fyllning.
 • Strö frukt och kryddor runt Apple om din kärna hål fylls upp. Detta kan göras mot slutet av tillagningen, eller ens efter om du vill ha en "fräschare" smak.
 • Vissa företag säljer en äppelborr. Detta är en finurlig anordning kunna core äpplen. Om du har en, kan du använda den. En melonbollare skopor det ut snyggt. Använd en kniv för att skrapa ut insidan av där kärnan brukade vara, eftersom du inte vill att bitar av kärnan i ditt äpple!
 • Om du inte gillar äpple hud, skal äpplet när du kärna det. Var medveten om att vanligtvis efter äpplet har bakat, kan huden skalas av lätt om du inte vill det.
 • Använd marshmallows, farinsocker och kanel i mitten. Det gör en karamell maräng.

Varningar

 • Skär inte äpplet i skivor före gräddningen. Äpplena får sörjig och inte smakar så bra.
 • När du lägger muskot och persikor till din Apple, lämna russin och kanel i också. Persikor och muskot smakar konstigt utan russin och kanel.
 • Var försiktig! När äpplet komma ut ur eller mikrovågsugn, kommer det att vara mycket varmt. Låt inte barn ta ut det.

Saker du behöver

 • Kniv eller äppelborr
 • En mikrovågsugn eller ugn-safe skål
 • Plast eller saran wrap (mikrovågsugn)
 • Aluminium (ugn, tillval)
 • En mikrovågsugn eller ugn
 • Teaspoon att hjälpa sked ingredienser till Apple