Wki

Hur man gör en baby med en feber mår bättre

Ett spädbarn feber kan vara en indikation på många förhållanden. Det kan betyda något så enkelt som en förkylning, eller det kan antyda något mer allvarligt. När ditt barn har feber, kan det göra honom eller henne att känna sig olycklig. De kan vara varmt, i smärta och allmänt obekväma när de är sjuka. Som förälder eller vårdnadshavare, kan du hjälpa barnet med en feber få lite tröst. Här är några tips på hur man gör en baby med en feber mår bättre.

Steg

Hur man gör en baby med en feber mår bättre. Mata bebisen vad han vill.
Hur man gör en baby med en feber mår bättre. Mata bebisen vad han vill.
 1. 1
  Ge barnet vätskor.
  • Se till att barnet har tillräckligt med vätska för att hålla dem hydratiserade. En feber kan leda till att barnet svettas och förlorar vätska snabbare, vilket kan leda till uttorkning. Om ditt barn tar fast föda, kan du ge vatten, juice, popsicles, klara soppor eller smaksatt gelatin. Undvik drycker med koffein i dem, de kommer att orsaka ditt barn att kissa mer och han kommer inte att behålla vätskan. Om barnet inte är tillräckligt gammal för att ta fast föda, se till att barnet får tillräckligt med formel eller bröstmjölk.
 2. 2
  Mata bebisen vad han vill.
  • Om ditt barn får tillräckligt med vätska, behöver du inte att tvinga ditt barn att äta. I de flesta fall kommer spädbarn med ett spädbarn feber ha en minskad aptit. Aptiten återkommer när de är bra igen, så det finns ingen anledning att göra dem äta om de inte känner för det.
 3. 3
  Gör ditt barn vila mycket i ett rum som har en behaglig temperatur.
  • När ditt barn är sjukt, behöver han eller hon mycket vila. Se till att rummet de befinner sig i inte är för varmt eller för kallt. Har du inte värmaren körs som ditt barn kan överhettas. Att ha en luftkonditionering på kan orsaka ditt barn att huttra som kan höja kroppens temperatur samt. Håll rumstemperaturen vid 70 F till 74 F (21,1 C till 23,3 C).
 4. 4
  Klä ditt barn lätt.
  • Eftersom barn tenderar att svettas och få heta med feber, inte utstyra inte ditt barn. För mycket varma kläder kan fånga i överskottet kroppsvärmen och kommer att orsaka att temperaturen stiger ännu mer. Om ditt barn känner sig kall eller har frossa, använd en ljus filt eller blad att täcka honom.
 5. 5
  Ge ditt barn ett ljummet bad.
  • Svamp badar ditt sjuka barn kan bidra till att febern ner. Använd inte vatten som är för kallt, det kan orsaka frossa och höja kroppstemperaturen. Vatten som är för varmt kan också höja kroppstemperaturen. Använd aldrig tvättsprit för att bada bebisen. Alkoholen kan absorberas genom huden.
 6. 6
  Ge ditt barn en feber medicin om inget annat fungerar.
  • Om barnet är yngre än 3 månader, skulle det vara bäst att prata med din barnläkare innan du ger något läkemedel. Spädbarn kan ha paracetamol. Bebisar över 6 månader kan ge Ibuprofen istället. Se till att följa doseringen noggrant. Doseringen bör gå med barnets ålder och vikt. Ge aldrig mer medicin än vad som kallas för, och inte ge det alltför ofta. Gå inte över de rekommenderade doserna för dagen.

Varningar

 • Ge aldrig en baby aspirin. Aspirin kan orsaka Reyes syndrom hos barn. Detta kan vara en dödlig sjukdom som orsakar negativa effekter på viktiga organ.