Wki

Hur man förstör ett getingbo

Getingar är farliga insekter. De är rovgiriga varelser och är kända för att svärma i stort antal för att attackera människor eller djur som de tror hotar deras bo. På grund av detta, får de aldrig tillåtas att frodas i närheten av ditt hem. Att lära sig att förstöra ett getingbo på ett säkert och korrekt sätt är viktigt för att undvika allvarliga skador på dig eller dina nära och kära.

Steg

Hur man förstör ett getingbo. Köp en sprutstråle aerosol avsedd att förstöra getingbon.
Hur man förstör ett getingbo. Köp en sprutstråle aerosol avsedd att förstöra getingbon.
 1. 1
  Lokalisera getingbo. För att göra detta, titta på en geting för att avgöra var det kommer från eller går till. Vanliga gömställen utanför ditt hem är i träd, under taket takfoten, bakom fönsterluckor, inuti skjul under däck räcken, eller i små hål i marken. Om du misstänker att boet är inne i ditt hem, kan det vara på vinden, den öppna spisen skorstenen, eller innanför murarna.
 2. 2
  Köp en sprutstråle aerosol avsedd att förstöra getingbon. Du kan hitta de sprutar på hårdvara trädgård butiker. Se till att sprayen kan du stå minst 15 fot (4,58 m) bort, vilket gör att du tid att komma undan om Getingarna kommer ut.
 3. 3
  Närma boet försiktigt under natten. Vid dagens slut, getingar är inne i boet och är mindre aktiva. Lys inte en ficklampa eller något annat ljus på boet, eftersom getingar är känslig för ljus och du kan provocera dem att attackera.
 4. 4
  Spraya runt och in i entré eller entréer av boet från det rekommenderade avståndet på burken instruktioner. Var generös med spray och använda minst hälften av innehållet för att vara effektiva. Kom ihåg att mer är bättre.

Tips

 • Att helt utrota faran, måste du på ett effektivt och permanent ta bort ett getingbo. Getingar är mycket tålig och kommer att bygga upp en skadad boet om någon del återstår.
 • Den bästa tiden på året för att förstöra ett getingbo är i början av våren, innan Getingarna har haft en chans att lägga ägg och föröka sig. De tenderar också att vara mindre aggressiv under våren.
 • Hitta ett getingbo är lätt om du vet vad du ska leta efter. Boet är tillverkad av tuggas trä, brunaktig allmänhet grå till färgen, och liknar en växt glödlampa. Här finns papper-ser väggar och kan vara allt från små till mycket stora.
 • Använd skyddskläder om så mycket av kroppen som möjligt. Handskar, en hatt, långa ärmar och byxor är ett måste, kanske som avslöjade huden bli stucken.

Varningar

 • Om du är obekväm med processen att döda getingar eller boet, ringa en professionell. Om du tvekar medan sprutning, löper du risken för getingar svärmande och stickande dig.
 • Undvik att använda en stege för att behandla ett bo om du inte är täckta topp till tå i ett bi kostym eller bi-bevis kläder.
 • När du följer en geting, aldrig komma för nära boet, särskilt under dagen. Getingar är mycket angelägna vid avkänning fara och kan sticka flera gånger för att skydda sig själva.
 • Om du lokalisera boet inomhus, ringa en professionell för borttagning. Om getingar svärm inne, det finns en stor risk att du kommer att fastna.
 • Aldrig behandla ett bo med bensin eller andra brandfarliga vätskor. Använda brandfarliga på detta sätt är olagligt, och extremt farligt.
 • Om du eller någon i ditt hem är allergisk mot ett getingstick, ringa en professionell att ta bort boet.

Saker du behöver

 • Jet aerosol geting sprej
 • Skyddskläder
 • Bee kostym (valfritt)