Wki

Hur man flyttar med husdjur

Att flytta kan vara en av de mest stressande saker en människa kan göra. Denna händelse kan vara lika traumatiskt för dina husdjur. Göra planer för ett djurvänligt åtgärd kommer att hålla dig frisk och ditt husdjur så bekväm som möjligt.

Steg

Hur man flyttar med husdjur. Ringa veterinären och boka en tid så snart du kan.
Hur man flyttar med husdjur. Ringa veterinären och boka en tid så snart du kan.

Förberedelser inför flytten

 1. 1
  Gör ett rörligt schema. Gör en plan och håll dig till den. När du har en plan, kan du ta hand om ditt husdjur på bästa möjliga sätt under denna stressiga tid.
 2. 2
  Ringa veterinären och boka en tid så snart du kan. Vänta inte till sista minuten!
  • Berätta för din veterinär du flyttar. Fråga din veterinär om de vet om en veterinär i din nya hemstad de kan föreslå. Om ditt husdjur har ett tillstånd som kan förvärras när du flyttar, bör du rådfråga din veterinär om rätt behandling tills du hittar en ny veterinär.
  • Om ditt husdjur är förfallen eller nästan rakt för skott, nu är en bra tid att få dem. Det kan ta ett tag att hitta en ny veterinär och du kanske måste ha uppdaterat shot rekord för ombordstigning, resor, etc.
  • Få en lugnande för ditt husdjur. Om du reser långa sträckor, flygande, utsätta ditt husdjur till ett transportmedel som de aldrig upplevt förut, eller reser med barn, bör du fråga din veterinär för en lugnande - om djuret är reser i bagageutrymmet i en flygplan, i vilket fall lugnande medel bör undvikas. De flesta av dessa är ganska mild och kommer inte riktigt slå djuret ut, men kommer säkert att ta udden av. Detta är också användbart om du har ett husdjur som du vet inte resa väl, är buren aggressiv eller kunde bita movers. Om du behöver något mer sederande, bör du diskutera detta med din veterinär. Se till att du förstår hur man ger korrekt dosering.
  • Få kopior av veterinär register och vaccinationsintyg. Den rabies taggen kommer inte tjäna som bevis på vaccination. Du kan behöva visa dokumentationen. Se till att dina husdjur får vaccinet kennelhosta eller andra vacciner som kommer att vara nödvändiga för resor eller ombordstigning. Även om du inte normalt ombord ditt husdjur bör du överväga dessa vacciner i fall något händer på vägen eller under ditt drag (t.ex. olycksfall, snöstorm eller familj nödsituation). Var specifik och fråga din veterinär om det är något annat som behövs som kan begäras. Fråga vad du behöver göra för att få dessa vaccinationer som erkänns i ditt nya tillstånd eller om de kommer att föra över. Chanserna är om du behöver ett vaccin och inte har det, kommer du att vara i hemsk situation när du upptäcker att du borde ha fått det. Betala extra 5€ -10€ och du slipper att springa tillbaka till veterinären för en extra vaccin.
  • Om ditt husdjur är att resa med flyg, kommer du antagligen behöva ett hälsointyg från veterinären, och det kan finnas en tid krav (till exempel kan det hälsointyg måste vara daterat inom 30 dagar från resdagen).
  • Få ditt husdjur recept återfyllas och få ett recept skriven så att du kan ta den med dig och presentera den till din nya apotek. Plocka upp några receptbelagda sällskapsdjur. Om ditt husdjur har särskilda behov av livsmedel måste du plocka upp det innan du lämnar. Du vill inte gå förlorade i en konstig stad försöka hitta en öppen djuraffär.
 3. 3
  Kontrollera att dina nya boende är djurvänligt. Detta borde ha gjorts innan du fattat beslutet att flytta, men det skadar aldrig att dubbelkolla. Kontrollera att din lägenhet byggnad, om du har en, är djurvänligt. Medan hus jakt, leta efter ett hus med en bakgård om du har en hund, eller en närliggande park.
 4. 4
  Gör ditt flygbolag reservationer direkt med flygbolaget om du flyger till din nya destination med ditt husdjur. Katter och små hundar kan ofta flyga i en liten bärare med dig i kabinen. Större husdjur och stora transportörer kräva transport i lastutrymmet. Det senare är förmodligen det mest stressande och farliga transportmedel för ditt husdjur - se Varningar nedan, och kolla hur man minimerar risken för ett husdjur i lastutrymmet på ett flygplan.
  • Bekräftar att de accepterar sällskapsdjur. Tänk på flygbolagen har mycket specifika regler för sällskapsdjur som transporteras i lastutrymmet. De kommer inte att tillåta ett husdjur att flyga in temperaturer i avgång, snacka eller destinationen städer om temperaturerna är för varmt eller för kallt. Det kan vara en trevlig 75 grader F i Atlanta, men det kan vara 40 grader i Chicago. Beslutet får inte göras förrän den dag ditt flyg.
  • Res på samma flyg som ditt husdjur om ditt husdjur kommer att vara i lastutrymmet. Fråga flygbolaget om du kan titta på ditt husdjur lastas och lossas i lastrummet. När du ombord på planet, meddela kaptenen och åtminstone en flygvärdinna att ditt husdjur är att resa i lastrummet. Om kaptenen vet att husdjur är ombord, får han eller hon vidta särskilda försiktighetsåtgärder.
  • Ta reda på vad merkostnaden är inblandad.
  • Fråga om du måste faxa din veterinär register förväg (alltid behålla en kopia med dig).
  • Fråga vad specifika högsta tillåtna bärare mätningar är tillåtna. Ditt husdjur ska kunna vända sig fritt och inte vara trånga. Mat och vatten bör vara tillgänglig för gods som transporteras djur. Du kanske kan köpa en billigare bärare nätet så leta om du har tid. Också försöka låna en från en vän eller köpa en från en vän. Chansen är dessa inte används ofta och du kanske kan få ett billigare om du bara frågar runt.
  • Planerar att anlända till flygbolaget extra tidigt. Tillåt tid för potta raster innan du skriver och ge ditt husdjur lugnande.
 5. 5
  Schemalägg ombordstigning för din rörliga dag. Med kartonger utspridda, betonade möbler i oordning och familjen också betonar dina husdjur. Med människor som går in och ut, kan ditt husdjur fly. Även den mest väluppfostrade husdjur kan fly på grund av stress. Det är lätt för ett husdjur att komma ut obemärkt med all förvirring. Om husdjur är väldigt stressade de kan motstå att komma till ditt samtal. Överväga att ta ditt husdjur till kenneln 2 dagar innan och schemalägga plocka upp på avresedagen efter lastbilarna lastas och precis innan du lämnar. Eftersom de flesta människor rör sig på helgerna och det är då de flesta människor ombord på sina husdjur, bör du planera ditt boarding så snart du vet att din rörliga dag. Vänta inte till sista minuten, eftersom du kan vara ute på tur!
  • Om du inte ombord ditt husdjur, bör du ordna ett stängt rum som inte kommer att få in och ut gångtrafik. Varna movers, familj och barn att stanna utanför rummet och att inte öppna dörren. Säkra ditt husdjur vid alla tillfällen då dörrar, vindar och fönster är öppna för inflyttning.
 6. 6
  Schemalägg dina hundar som ska tränas den veckan du lämnar. De kommer att lukta ren, kommer deras naglar trimmas så att inte förstöra bilens inredning och du kommer inte att ta en smutsig hund till ett nytt hem. Överväg att ha långt hår hundar rakat eller kraftigt trimmas. Du kanske också vill ge din katt en bra borstning, eftersom de kan sprida mer när de är stressade.
  • Låt groomer vet du flyttar. De kanske har tips om brudgummen som gör reser med din hund lättare såsom rakning ett speciellt lurviga och skjul benägen hund. Du kan också begära att de gör extra borstning för att avlägsna så mycket sprider som möjligt, trimma naglarna och vidta andra åtgärder för att hjälpa till med lukter.
  • Var säker på att du begär att de är preparerade tillräckligt tidigt på dagen för att vara helt torr och väl borstade av den schemalagda plocka upp tid. (Du vill inte bilen att lukta som en våt hund.)
  • Om du är känslig för dofter, se till att du håller på dofter / används cologne spray. Vissa schampon hjälper även till med att kasta och klåda. Fråga din pistmaskin. Du vill inte din hund klåda för hela resan. Inte bara är det bullriga men det är också hårt på husdjur, eftersom hunden inte kan ha tillräckligt med utrymme för att repa.
  • Gör din grooming utnämning tidigt och inte vänta till sista veckan. Du gör särskilda önskemål och du bör ge dem massor av meddelandet om vad du vill ha gjort så att de kan schemalägga lämplig tid och behövde personal.
 7. 7
  Forskning din rutt om du kör. Om du ska bo någonstans över natten, se till att du vet vilka hotell är djurvänligt. Vissa hotell är sällskapsdjur vänlig men gränsen husdjur till vissa rum. Gör din bokning tidigt för att se till att du kan ta med ditt husdjur och få en av dessa rum. Det viktigaste är att prata med någon direkt på hotellet. Anteckna namn och avdelning. Få ett direkt telefonnummer om du kan. Gör inte antaganden baserat på vad du läser på nätet! Hotell ändrar ofta sin politik och kan ha slutat ta husdjur. De särskilda önskemål som du gör i en online-bokning är ibland inte läsa. Du vill inte att försöka checka in och bli avvisad. Främmande stad, kan ingen hotellbokningar vara en enorm huvudvärk. Planera i förväg.
  • Alltid sätta do inte störa tecken (vissa hotell erbjuder sällskapsdjur tecken) på ett hotellrum dörr om dina husdjur är inne. Hushållning kunde oavsiktligt låta dem fly. Ditt husdjur kan också skrämma människor som är rädda för hundar. Du bör försöka att hålla dem häck. Lämna dem inte ensamma om de skälla eftersom det kan störa grannarna.
  • Kom ihåg att tipsa personalen om de är särskilt praktiskt med vård av ditt husdjur. Även erbjuda en extra tips upfront om du vistas flera dagar. Detta kan hjälpa till att försäkra ditt husdjur får det lite extra uppmärksamhet i Pet vänligare hotell. Detta inkluderar städning om de har att arbeta kring husdjur. Du kan behöva att samordna en tid med städning att ta bort husdjur från rummet så det kan rengöras dagligen.
  • Gör allt du kan för att förhindra att ditt husdjur från att ha olyckor på golvet eller vara destruktiva i hotellet. Hotellet kan vara sällskapsdjur vänlig men chanserna är det finstilta säger att du är ansvarig för skador som orsakats. Du vill inte hotellet att debitera dig för 2990€ i nya mattan.
 8. 8
  Gör en lista över saker du behöver för väg och se till att de inte är packade för att gå på lastbilen. Om du saknar något på din lista, plocka upp det nu och inte vänta tills flytten dag. Istället för att kasta bort trasiga lakan och kuddar, kan du spara en eller två för bur. Se "Du behöver" listorna nedan.
  • Kommer din bur passar i bilen? Du kan behöva mäta och få en ny.
  • Ställ en liten resväska eller väska åt sidan för de resande sällskapsdjur.
 9. 9
  Skäm bort ditt husdjur under denna stressiga tid. Låt dem sova i sängen, ta dem på promenader, ta tid för att leka och mata dem deras favorit mat eller godis. Det kommer att förbättra deras andar för själva flytten dagen. Husdjur är ofta det sista på människors sinnen under en stressig drag. Husdjuren börjar känna sig oälskad och försummade vilket kan leda till mer stress och dåliga beteenden.
  • Det är inte ovanligt för husdjur att vägra mat och vatten när du är borta från hemmet eller i en stressig situation. Håll ett vakande öga på deras intag. Erbjuda dem speciella godsaker och deras favoritmat för att uppmuntra dem att äta. Försök att ta tid varannan timme under rörelse och resor att gå ditt husdjur, ställ ut mat och vatten och försöka få dem att dricka. Om deras aptit inte förbättras, bör du kontakta en veterinär. Vissa lugnande medel kan orsaka ditt husdjur att bli törstig och om den inte beaktas blir uttorkad. Se till att de har tillgång till mycket vatten.
  • Håll en logg över när och hur mycket lugnande du ger. Det kommer att hindra dig från dubbel dosering bör du glömma allt kaos att flytta.

På flyttdagen

 1. 1
  Försök att hålla ditt normala schema så mycket som möjligt. Rutiner är mycket viktigt, speciellt när så mycket annat runt dem förändras. Foder och / eller gå ditt husdjur samtidigt som du normalt skulle.
 2. 2
  Gå in i din nya bostäder först innan du tar ditt husdjur på. Om du inte har någonstans att lämna ditt husdjur eller reser ensam, hålla ditt husdjur i koppel eller i en bärare vid första. Inspektera ditt nya hem för allt som kan vara skadligt, såsom våt färg, sågspån, krossat glas eller nakna kablarna.
 3. 3
  När du är säker på att det är säkert, lossa ditt husdjur från transportören eller koppel. Se till att alla dörrar och fönster är stängda för tillfället. Låt din hund att vänja sig vid dina nya bostäder.
 4. 4
  Lägg ut välbekanta objekt, till exempel en välbekant säng och leksaker.
 5. 5
  Ta dig tid att leka med ditt husdjur. Ge dem tid att associera sitt nya hem som en positiv plats.
 6. 6
  Se till att du uppdaterar sina ID-taggar. Om ditt husdjur mikrochip, se till att informationen ändras också. Eftersom du är i en ny plats, kommer det att bli lättare för ditt husdjur att gå vilse eftersom de är i en ny miljö.
 7. 7
  Gå över din nya varvet mycket noggrant och se till att det är hund eller katt bevis, det finns inga skadliga föremål eller kemikalier, grindarna nära, är stängslet säker och ditt husdjur kan inte fly. Ditt husdjur kan förväxlas med de nya omgivningarna. Ha tålamod och förstå att detta är en förvirrande tid.
 8. 8
  För utekatter, hålla dem inne för några nätter tills de får acklimatiseras. Gradvis tillåta dem att spendera mer tid utomhus.
 9. 9
  Njut av ditt nya hem med ditt husdjur!

Tips

 • Ta dig tid att tänka om att flytta ditt husdjur är i bästa intresse av husdjur eller om du ska hitta den ett nytt hem i din gamla stan. Se till att ditt husdjur kommer att vara fysiskt kunna tolerera ett drag. En särskilt gammal hund med artrit kan inte tolerera en övergång till ett kallare klimat. Resa med fisk kan också vara förödande.
 • Om du gör en bokning på nätet se till att du talar med hotellet eller flygbolaget innan du betalar för din biljett. Viss förändring pet politik och om du bokar via några online webbplatser som de kommer oftast debiterar ditt kort omedelbart. De uppdaterar ofta webbplatserna senaste när det kommer till husdjur.
 • Om du har en hög energi hund se till att du har en förlängning koppel och leksaker för flytten dagen. Du kan stanna en viss fångst och spela på rastplatser och aldrig behöva ta bort dem från kopplet.
 • Lägga handdukar eller lakan på era platser om du reser med en bärare. I händelse av en potta olycka kan det finnas viss spill eftersom transportören kan sitta i en udda vinkel på en bilbarnstol. Sätta handdukar eller lakan på era platser kan även hjälpa till med päls eftersom djuren tenderar att kasta en hel del när de är stressade.
 • Pad nedre inre bur med en hopvikt gamla handdukar eller lakan. Om det finns en potta olycka kan du slänga eller tvätta sängkläder.
 • Om ditt djur är för många eller alltför aggressiv att bur tillsammans bör du planera för flera flygbolag.
 • Be en vän att resa med dig om du reser ensam med dina husdjur. Det är alltför lätt att bli distraherad med sin verksamhet i baksätet och det är svårt att gå flera husdjur när du reser solo.
 • Vissa djur försäkringsbolag har specifika leverantörer. Om du har försäkring bör du se vad du behöver för att överföra till din nya stad.
 • Ett bra tips för att stoppa en katt överge din nya bostad är att sätta smör på sina tassar, kommer det att spendera åldrar slicka bort det och kommer då att vänja sig det är omgivningen.

Varningar

 • Djur som transporteras i lastutrymmet kan uppleva skador, akut stress, och extrema temperaturer. Lastrummet är konstruerad för att transportera gods, så miljön styrs inte på det sätt kabinen är. Bäraren är inte sannolikt att vara fastspänd ned i händelse av turbulens. Vid bedömningen av risken för ditt husdjur, kanske du vill överväga alla andra alternativ innan du går den vägen. Även de bästa flygbolagen har en betydande dödlighet för djur.
 • Att låta din hund att röra sig fritt i en bil kan vara farligt för husdjur om du är i en olycka. Det kan också vara en distraktion för föraren. Håll ditt husdjur i bäraren eller fäst vid en bil rider säte (tillgänglig på nätet och gjorde för hundar). Försök att bifoga ditt husdjur bärare till sätet med säkerhetsbältet. Det kommer att hindra den från att glida omkring.
 • Lämna aldrig ditt husdjur utan uppsikt i ett fordon eftersom temperaturen kan bli mycket varm eller osäkert kallt för ditt husdjur.
 • Aldrig transportera ditt husdjur i bagageutrymmet i en flyttbil. Objekt kan flyttas och faller på bäraren. Temperaturen är oreglerat och det är mycket osäkert, mycket högt och även grym.
 • De flesta hem går igenom en kaotisk tid medan du förbereder att flytta. Se till att du inte lämnar ut giftiga produkter eller små föremål som kan sväljas. Var försiktig om din hund har en tendens att tugga. Nu kanske inte vara en bra tid att lämna dina skor utspridda över golvet.
 • Låt inte din hund hänga ut huvudet genom fönstret. Det är kul att titta på men mycket farligt för din hund. Det tvingar luft och bakterier i bihålorna och din hund kunde hoppa från fordonet eller skadas i en olycka. Kom ihåg: Husdjur ofta gör konstiga saker under rörelser på grund av stress!
 • De flesta länder och även vissa stater (Hawaii) kräver långa karantän rutiner för att säkerställa endast sjukdomsfria djur in deras jurisdiktion. Var noga med att noga granska den vård som ges till husdjur i dessa situationer och hur sjukdomen hanteras. Begär information om hur mycket viktminskning är typiskt under långa perioder av karantän (troligen minst 10 till 25%). Mycket noggrant granska alla alternativ som är idealiska för både dig och ditt husdjur, inklusive alternativ som att hitta en kärleksfull lokal familj som är ivriga att anta din vän.
 • När du anländer till flygplatsen, kommer du att uppmanas att ta bort ditt djur från bäraren så att de kan röntga bäraren. Även om din katt är sövd, kan de mycket väl galen, eftersom du måste gå igenom metalldetektorn med din katt i famnen. Var beredd - tre minuter är en lång tid om din katt flippar ut.

Saker du behöver

Hundar

 • metall låda (annan än bärare) av lämplig storlek. Se till att den är tillräckligt stor för din hund att vända bekvämt. Detta är för bilresor endast
 • Om på ett plan, få ett flygbolag godkänd transportör av lämplig storlek.
 • 3 piece hundbur täcker, madrass och stötfångaren pad set (gör lådan mer bekväm och avkopplande. (Du kan täcka madrassen och stötfångare kuddar med plast vid barfing eller olyckor, men se till att du spraya plast med bittra äpplet så hund inte tuggar och kvävas på det.) Återigen, detta för lådor bara. * Se till att du får rätt storlek.
 • hundgodis (se till att de är små men smaskiga. Inte mycket foder på resan eftersom det ibland vovvar får carsick.)
 • Hundfoder i uppmätta mängder
 • spjällåda waterer
 • flaska, rumstemperatur vatten för att fylla upp lådan waterer
 • en favoritleksak
 • Doggie kissa kuddar för hotellet i samband med olyckor (innan man går se till att din hund är tränad för dessa)
 • tuggleksaker eller andra leksaker
 • kopia av veterinär register
 • läkemedel
 • koppel och halsband (eller sele om din hund är benägna att glida ut ur kragen) för att förhindra en flykt på en rastplats eller hotellets parkeringsplats
 • nya ID-taggar med din nya adress, sätta på din hund när du lämnar, om de komma undan vid en rastplats, kan du nås på ditt nya hem
 • Bamboo foder och slänga skål hundmat med påfyllnad
 • Pappershanddukar och desinficerande våtservetter i händelse av olyckor i lådan.

Katter

 • koppel eller halsband (eller sele eftersom katter lätt kan dra ut på kragen)
 • kopia av veterinär register
 • Bamboo foder och slänga skål kattmat med påfyllnad
 • lugnande medel eller andra läkemedel som förskrivs
 • ziplock påse eller liten behållare med mat
 • rumstemperatur flaskvatten
 • någon favorit behandla eftersom de kan få särskilt ombytlig om att äta
 • en favoritleksak
 • kattsand i en ziplock påse med disponibel toppar pappkartong
 • bärare lämplig för resor